Suratına tükürülesi insanlar

Çok yanlış bir konu açmışsınız yahu, sonsuza kadar anlatırım burada da en son başıma gelen bir sohbetten örnek vermekle yetineceğim;

Bu şahıs benim ilkokuldan arkadaşım, arada sırada görüşürüm. Bir kaç arkadaşla oturuyorduk, o şahıs ile benim de tanıdığım birkaç arkadaşı da aynı cafeye geldiler; bizimkiler kalkalım diyince benim eve gidesim pek yok siz gidin ben diğer arkadaşlarla otururum dedim. Gittim yanlarına oturdum, siyasetten falan konuşuyorlardı tabi ben gelince hep aynı şey olur önce bir din muhabbeti açılır dinsizliğimden mütevellit; sonra cafeye bir kadın geldi, fazlasıyla kısa bir şort ile açık dekolteli bir body/t-shirt giymişti. Dönüp baktı ve dediki, bak şimdi bu böyle giyinmiş ben nasıl bakmam. Sen kendine hakim olamıyorsun diye insanlar ne giyeceklerini sana göre mi belirlesin dedim. Günaha sokuyorlar dedi. Bakma o zaman dedim, ayrıca baksan da ne farkeder; eğer zaten bu tarz sorunların varsa kapalı bir kadına da bakıp cinsel arzularını fanteziye dökebilirsin dedim. Ne alaka ben erkeğim dedi, e ben de erkeğim her baktığım kadını zihimde sevişirken hayal etmiyorum ya da etmem gerekmiyor öyle bir biyolojik zorunluluğumuz yok dedim. Var diye tutturdu. Buyüzden bu kadar tecavüz olayı oluyor zaten dedi. Erkekleri tahrik ediyorlar dedi. Ben o an sinirden patladım, önümde sivri bişey olsa alıp gözüne sokacaktım. Bu nasıl bir mantıktır ya? Yani anlıyor musunuz, sorun sadece düşüncelerini eyleme geçirenlerde değil, birde çevre ve toplum baskısından kendi bilinçaltlarındaki tabulardan dolayı düşüncelerini bastıranlar, gizleyenler ve bir gün açığa çıkarabilecek olanlarla dolu etraf ve bu insanların hepsi öldükten sonra cennete gitme hayaliyle yaşıyorlar ve kendilerini en erdemli, ahlak sahibi topluluk, grup olarak görüyorlar.
dygylmz...

Bireysel bakarsan bu olaylara yanılırsın. Bireysel tercih meselesi değil bu olay. Kadın olmak için emekli olmak için bakarsan olmaz. O söylediğin durumlar başkasına uyabilir ondan daha kötü hayata sahip olanlar olabilir. Bu karşımızda olan durum başkalarını tahakküm altına alma olayı.
Yanlış anlaşılma üzerine düzeltme. Aşağıdaki yorum ağır sarcasm içerir.

Şimdi aslında dinde zorlama yok herşey seve seve yapılınca güzel. Şöyle; en az 3 çocuk ricası, 8 çocuğa emeklilik vaadi var. Çocuk üzerinden emekliliğe oynayan bir kadın kardeşimiz, 8*9 ay'dan 72 ay yani 6 sene sahalardan, aman sokaklardan uzak kalacaktır. Zaten çocuklu bir kadının, çocuğunu emzirdiği sürece sokağa çıkması da yine büyük bir densizlik olacağı için (ki bununla ilgili açıklama da umarım bu ramazan bitmeden yapılır, önemli bir konu çünkü); kadının her çocuk arasında en az/fazla 9 ay bırakması da uygun bulunacağından (kuluçka makinası gibi bir sey sonuçta, efektif kullanılsın, kaç yıl doğurgan kalıyor ki bunlar, o yüzden çocuk yaştan alıp falan..) bir 6 sene de ekliyoruz. Etti mi sana 12 sene. Kadın olmak Türkiye'de 12 seneden başlıyor denilebilir bu durumda. Dedikleri gibi zorlama yok ama örgün kurallar gereği, evinde otur, çocuk doğur, ortalıkta gözükme, gözükürsen de bi tarafını gösterme, gösterirsen de hafif kadınlar gibi gülme, gülersen de! eeeehhh!
Nasıl bir kafa yapısına sahip insanın bu düşünce aklına gelir ve çekinmeden söyler merak ediyorum.

Bunu söyleyip cesaret edip dile getirenin aklında söylemeye cesaret edemediği ve söyleyecek ortam bulamadığı şeyleri ilelebet zihninde tutacak ortam ve duyarlılık yaratmalıyız. Bu da bizim görevimiz olmalı.
Genelde münferit kalıyorlar bunlar aynı zamanda :)

O kadar çok münferitleri var ki,mübarek.

Her yanınız münferit lan sayın muhafazo,libo,dinolar :D :D :D :D

Nerenizden tutsam münferit akıyor.

Hevesle bekliyorum, diyanetin münferit beyanlar açıklamasını.
Erkekliği, kadının göbeğine çocuğu koyup onu besleyip!, çocuğunu yetiştirmesi için ihtiyaçlarını karşılayan bir anlayışı kabul eden insanımsı bunlar. Kadını, söz sahibi olmayan, sadece işlevsel olarak gördükleri için bu kafa normal onlara göre (cennette bile vadedilen huri) görüntü kirliliği diyorlar ama başbakanından valisine kendileri itici her gün yüzlerini görmek midemi bulandırıyor. Kanatlı-kanatsızı görmeyi yeğlerim bunların pis bıyığını, yeşermiş dişlerini görmektense....
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL