CNBC-e'den. Muhtemelen Aynı Yönetmenin İki Filmi SORU

daw

Konuyu Açan: daw

28.04.2011 01:32

Yaklaşık 6-7 yıl olmuştur izleyeli

1.Esas oğlanımızın sorunları var. (muhtemelen karısı/kız arkadaşı terk etmiş) Kiralık bir katil tutuyor. (aynen Kemal Sunal filmindeki gibi) Anlaşma yaptığı kişi tetikçinin kim olduğunu asla söylemeyeceğini belirtiyor. Esas oğlan kabul ediyor. Aradan bir kaç gün geçiyor "aslında ölmek istemediğini farkediyor" ama iş işten geçmiş. Parayı verdiği adam yok ortada. Tetikçiyide tanımıyor. Herkesten herşeyden şüpheleniyor. Birgün şüphelendiği bir adamı tuzağa düşürüp kavgaya girişiyor. Adam silah çıkartıyor ama esas oğlan adamın elinden kapıp bir anda vuruyor. Cüzdanına falan bakıyor ve tetikçi olduğunu anlıyor. Cüzdandan tetikçinin karısı ve kızının resmi çıkıyor. Bu sefer vicdan meselesi oluyor olay. Durduk yere adam öldürmüş oluyor. Bu yüzden adamın karısına para götürüp "X’e borcum vardı onu getirdim" diye maddi yardımda bulunuyor.

Not: I hired a contract killer değil

Not2 : Doğu blok ülkerinin filmlerini bir bakışta anlarsınız ya, garip bir görüntüsü vardır, sisli gibi. (anladın sen) Aynen o görüntü vardı.

2. Film taksi yolculuğuyla başlıyor. Esas oğlanımız köyüne dönüyor. Köye vardığında taksici parayı isteyince "burdan sağ çıkmak istiyorsan bas git" falan diyerek korkutuyor ve para ödemiyor. Muhtemelen hapisten çıkıp köyüne gelmişti zaten. Köy oldukça ilkel birşey. Annesi var esas oğlanın ölmek üzereyim, az zamanım kaldı falan diyor ve sanırım bir an önce evlenmesini istiyor. Eleman oralı değil tabi. Zaten anneside sanki ölümüne 5 dk kalmış gibi davranıyor ama eleman odadan çıkınca ayaklanıyordu. Eleman sürekli sigara içiyor. Birde seyredenlerin direk hatırlayacağı bir spoiler - kadın ölünce tabut bahçe kapısından geçmez, kapıyı genişlet diyen bir amca giriyor ekrana paso. Annesi de aynı şeyi söylüyor sanırım. Sanırım bir kavga oluyordu, eleman sağlık ocağına gidiyor, hemşireyle sevişiyor. Sonunda evleniyor muydu tam hatırlamıyorum ama annesinin yüzünün güldüğünü hatırlıyorum.

İmdb’ de keyword’te denemediğim kelime ve kombinasyon kalmadı ama bana mısın demedi..

İki film aynı yönetmenin diye düşünüyorum. Özbek, Azeri, Ukrayna, vs filmi olabilir ya da bu tarz bi ülke kökenli Rus yönetmenin filmi de olabilir.

Filmler bulunursa seyretmenizi tavsiye ederim. Şimdiden teşekkürler ;)
2) Emir Kusturica'nın filmi olabilir gibi geldi gözümde canlandırınca. Ya da Balkanlar tarafından başka bi filmdir.
Yok kesinlikle Kusturica değil..
DOĞRU CEVAP 1- Priyatel Pokoynika (1997)

2- Fararishtay Kifti Rost (2002)

Büyük ihtimalle bunlar...
Offff offfff işte bu ya..

1.film %90, ikinci film %100 isabet hocam çok sağol.. Şuan pc'de sorunlar olduğu için kontrol edemiyorum filmleri -net kafelerde de garip bir şekilde filmadami.com yasaklı- artık pc tamirden dönünce bakçam filmlere.

Özellikle ikinci filmi uzun süredir arıyordum, tekrar teşekkürler..
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL