sinema, movies ve film ayrımını yapabilecek olan var mı

yabancı kelime

cinema - sinema (burda uyanıklık yapıp bir harfle işi kurtarmışız) (aslında bunlar dil konuları fazla anlamam maalesef)

movie - film ikisi de zaten yabancı kelime

şimdi diyeceksiniz film nasıl yabancı kelime olur? çünkü biz filmi anadilde film diye öğrendik. şimdi l ile m yan yana ve biz buna yabancılık çekmiyoruz. movie de i ile e yan yana olmasa rağmen birkaç nesil sonra büyük ihtimal yabancılık çekilmeyecektir.

herşeye birşey uyduruyoruz. türkçeyle uyumlu olsun diye. aslında normalde istediğimizi uydurabiliriz ve pekala da birkaç nesil sonra uyumlu olur. yabancılık çektiğimiz için bize yabancı geliyor.

şimdi misal hindi. hindiye bişey diyeceğiz demi? nereden gelmiş? hindistandan. o zaman hindi olsun. etme bulma dünyası gibi amerikalılarda hindiye turkey demişler. http://amerikabulteni.com/2011/11/21/hindiye-neden-turkey-diyorlar/ konuyu araştırınca https://onedio.com/haber/madde-ile-amerikalilar-in-hindiye-turkiye-demesinin-sebebi-412990 ne hindiymiş arkadaş nereden nereye gitse o ülkenin adını alıyor gibi karşımıza çıkıyor. işin garibi ilk kuzey amerikalıymış hindi. al sana paradoks. hani amerika 1492 de kefşedilmişti? demekki keşfedilmeden önce sınırları bilmeden ticaret vardı. yada milyonlarca yıl öncesine gitmek lazım kıtaların kopup ayrılma dönemine.

kısaca boşver. movie diyelim hem ingilizce bir kelime daha torunumuzun avantajı olur.

yok arkadaş ben bunu sormadım neler anlattın dersen

galiba sinemada gösterilene film. tvde gösterilirken movie deniliyor:)
movies ne :D güzel ingiliççe.
Marlon Brando "Sinema sanat değildir,ticari üründür." demiş.
Sinema,sanat.Film,ticari ürün.Sanat filmi,film ayrımı yerine;Sinema filmi-gişe filmi ayrımı yapılabilmesini isterdim.Holywood filmlerine movie denebilir.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL