Video essay ödevim için entelektüel destek

"Pink Flamingos" filmi başlı başına bir sivil ittatsizlik ama pek naif örnekler bulabileceğini sanmıyorum.
güneşli pazartesiler filminde bardem'in sokak lambasını kırdığı sahne

https://www.youtube.com/watch?v=Yfnzwl6qdt8
İngilizcesi 'civil disobedience' olan sivil itaatsizliğin elbette değişik örnekleri vadır. Önerim tarihe geçen biyografik örneklere bir bakmaktır ve bunun akabinde ilgili filmleri araştırmaktır. Bunun için Ben Kingsley'li Ghandi filmini izlemek iyi olabilir. Miting ve toplu gösterilerle ilgili Battle in Seattle güzel bir film. http://www.must-see-movies.net/films-on-civil-disobedience.html

http://www.listal.com/movies/civil+disobedience

Tabii bu filmlerde öyle küçük tatlı olaylar söz konusu olmadığını düşünüyorum, ciddi çatışmalar ve direnişler söz konusu.

Yemin ediyorum, ben yapmadım isimli bir Fransız filminde küçük bir çocuk sivil itaatsizliğin ve özgür düşüncenin güzel bir örneği. Paul Newman oynadığı 'Parmaklar Arkasında' da mahkum rolündeki Newman kendisine dayatılan kurallara direnmektedir. Bu açıdan hapishane filmleri enteresan sahneler içerebilmektedir.
Merhaba,

Filmlerde küçük tatlı sivil itaatsizlikler üzerine bir video essay yapmak istiyorum bir dersim için. Aklıma maude'un sokaktaki bükülmüş ağacı çaldığı bir kamyona koyup gitmesi ve louvre'da üç gencimizin koşma sahneleri geldi. Başka bu şekilde filmlerde norm dışı hareketler içeren sahneler anımsayan var mıdır? Sanırım her çeşit sivil itaatsizlik olabilir, böyle naif olmaları şart değil. Ama böylesi de hoş olur.

Şimdiden bolca teşekkürler.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL