Komedi Film Önermece

Zor Hedef Fare derim.Filmin afişine,konusuna bakmadan izlemeni tavsiye ederim.Asla küçümsenecek bir film değil :)
Ben nedense daha ciddi politik,karafilm türündeki komedi filmlerini beğeniyorum. Karakter olması lazım hayatın içinden. U-turn'deki Darrel karakteri (Billy Bob Thornton)



Office space'teki Milton (Stephen Root) gibi



Ya da Everything is İlluminated filmindeki Borris (büyükbaba) karakteri (ayrıca köpeğinin oyunculuğu da çok iyiydi )



En beğendiğim filmlerden biri ise Soğuk savaşı tiiye alan Kubrick şaheseri Dr. Strangelove'dur. Peter Sellers'in oyunculukları bir yana George C. Scott çok ama çok iyiydi (Acaba gerçekten mi düşüyor o konuşma esnasında hala merak ederim). Sana bahsederken yine izleyesim geldi bu filmi:)

Sevebileceğini umduğum bir filmde As good as it gets (benden bu kadar) filmi. Jack Nicholson ve köpeğin oscarlık oyunculuğu izlemeye değer.

Onun dışında Süper ot, küçük adam, borat ve Jim Carrey'in filmlerini sevmiştim (salak ile avanak çok iyyidi) Diğer komedi filmlerine bir türlü ısınamadım. Filmde bir derinlik, kendisine çekecek 1.5 saat koparmayacak oyunculuk beklediğim için olabilir.

Zor komedi filmi beğeniyorum. Süper kötü, felekten bir gece, elim belim bağlı, Monty Python serisinin komedi filmlerinin çoğunu izledim ama bana çok komik gelmediler biraz da beğeni ile ilgili sanırım. Bu siteden öneriyle izlediğim salaklar sofrasını beğenebileceğini düşünüyorum.
komedi filmlerinin sayılı oyuncularınla devam ediyorum...

Will Ferell: En iyi filmi bence 'Lütfen Beni Öldürme'. Oradaki rolü farklı bir kulvarda yoksa hemen hemen aynı komedi anlayışına sahip bir oyuncu. Bazıları kendisini sever bazıları da kendisinden nefret eder. Garip bir adam.

izlemediklerim

The Campain

Blades Of Glory

Everything Must Go

Talladega Nights: The Ballet Of Ricky Bobby

All Night At The Roxbury

The Producers

Aslında bakarsınız Ron Burgundy serisini de tam izleyemedim.

Jennifer Aniston: Friends dizisinin vazgeçilmez oyuncusu. Romantik komedi ve sitkomlarda ve yer alan bir oyuncu. Filmlerde fiziğini ön plana koyduğu için eleştirenler oluyor.

We Are The Millers

Wanderlust

Five
babelfish'in önerisi FAQ 'ya ben de kefilim. Farklı bir şeyler izlemek isteyenler için birebir. Hot Tub Time machine 80'lere zaman yolculuğu yapan hoş bir film, beni çok fazla güldürmemişti ama kaliteli kadro filme değer katıyor. John Cusack'ın sonra ben de kredibilitesi var, ne yapsa izleriz. Kick-Ass'in yanında Super ve Defendor gibi filmleri de önerebilirim. Düşük bütçeli kahraman hikayeleri nedense bana daha cazip gelmişti.
Frequently Asked Questions About Time Travel'ı önerebilirim, cidden eğlenceli bir filmdi.

Yine aynı minvalde, Hot Tub Time Machine var. Tam "eğlencelik" film işte bu da =)

Kaliteli komedi (ve korku) filmi bulmak, beğenmek cidden zor. Diğer türlerde kült filmler bellidir, ama bu iki tür cidden sıkıntılı =) Benim çok beğendiğim bir filmden, hiç ummayacağım bir başkası nefret edebiliyor mesela. O yüzden ne önersek yalan olabilir.

Ama her ne kadar "sakarlıktan gelen güldürü" öğeleri artık çok iş yapmıyor olsa da, ben şahsen ömrüm boyunca hiç sıkılmadan Charlie Chaplin filmlerini izleyebilirim.

edit: Kick-Ass de fena film değildi. 2.sini izlemedim ama o da iyi diyorlar =)
it's kind of a funny story --> öyle kahkahalarla güldürecek tarzda bir film değil belki ama listende izlediğim filmlerden en iyisi diyebilirim bunun için. hafif bir hüzün de barındırıyor bu film eğlenceli olmasının yanı sıra.

bad teacher --> izlediğim tüm filmler içinde en kötü filmlerden diyebilirim bunun için. beğenmediğim filmleri bile silmeye kıyamayazken hiç düşünmeden ve içim sızlamadan sildiğim tek filmdir herhalde.

hangover II, due date ve hall pass --> öyle mükemmel filmler değiller ama büyük beklentilerle izlenmezse gayet eğlendirebilecek çerezlik filmler.

listenden izlediklerim bunlar. izlediğin filmlerde göremediğim birkaç film de eklemek isterim;

the pineapple express --> şimdiye kadar izlerken en çok güldüğüm ve eğlendiğim filmlerdendir. şiddetle öneririm herkese.

clerks, mallrats, jay and silent bob strikes back ve clerks II --> ölmeden önce mutlaka izlenmeli diye düşündüğüm kevin smith güzellemeleri.(mallrats hala izleme listemde duruyor gerçi ama en az diğerleri kadar güzel olduğundan eminim onun da)

chasing amy --> yine bir kevin smith filmi ama dram yönü biraz daha ağır basan bir film. hatta kevin smith'in izlediğim en güzel filmi diyebilirim bu film için.
İzlemediğim film listelerini geçmeyi düşünmüştüm ama komedi konusunda iyi olmayacağını fark ettim. Onun yerine ilk etapta sırayla komedyenleri geçip onlardan izlemediğimiz filmler hakkında öneri isteyebiliriz diye düşündüm. Komedi türü öyle bir dal ki hem kendi içinde çeşitlilik barındırmakta hem izlediğimiz filmler üzerimizde farklı etkiler yapmaktadır. Bizi ne güldürür, nelerden keyif alırız..birazda bunu konuşalım diyorum.

-------------------------

Kevin James: The King Of Queens dizisiyle ün yaparak sonradan sinemaya geçiş yapan oyuncudur. Sitkom ile ve kendine has tarzıyla güldürebilmektedir. En iyi filmi Hitch dir.

izlemediğim filmleri: The Dilemma/ Grilled

-------------------------

Zach Galifianakis: Hangover serisiyle yıldızı parlayan komedyenlerdendir. Kendisinden daha çok fazla film izlemedim.

Hangover II ve III / Due Date/ It's Kind Of Funny Story

------------------------------

Owen Wilson: Owen Wilson'un hafif komedi ve romantik komedi tarzında duygusal filmleri mevcut. Hall Pass

-------------------

Seth Rogen: Tarzı biraz kaba saba dır, görgü kurallarını hiçe sayarak yaptığı sulu hareketler ve argo espirilerle güldüren oyuncudur. Ondan Zack and Miri Make A Porno filmini beğenmiştim.

Pineaplple Express ... This Is The End ... The Guilty Trip

izlemediklerimden hangilerini önerirsiniz?
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL