Yönetmen ve oyuncular SORU

rinas

Konuyu Açan: rinas

10.08.2011 21:22

Filmi izlemeye adam akıllı başlayalı 3 yıl oluyor. Fakat filmleri izleyip kendimce mütaalasını yapıp geçiyorum. Yönetmenine (bildiğim üç beş tanesi dışında) pek takılmıyorum. Oyuncuları da (yine bildiğim 15-20 tanesi haricinde) pek bilmiyorum. İsim hafızam pek yok sanırım. Kısacası oyuncular, yönetmenler ve senaristler (en azından en iyi olanlar) hakkında bilgi sahibi olabileceğim site, blog veya kitap biliyor musunuz?
Sinema akımlarını takip etmeni tavsiye ederim. Çünkü her akımın öncü yönetmenleri ve karakteristik filmleri var. Aynı akıma ait filmleri ve yönetmenleri ard arda izlemen bence oldukça işe yarayacaktır. Tabi bu akımların günümüzdeki yönetmenlere olan etkileri. Eğer böyle bir yol izleyeceksen yapman gereken tek şey "sinema akımları" diye google a yazmak. Eminim yeterince bilgi çıkar karşına.
En basitinden başlamak için çok beğendiğin bir filmin yönetmenini ya da senaristini imdb'den araştır listede gözüne çarpan, bir yerlerden duymuş olabileceğin ya da yorumları iyi olan filmleri izle. Yorumlar bazen bir film için gerçekten yanıltıcı olabiliyor ama doğru yerlerde takılırsan, filimadamı, imdb, criticker, sözlükler vs. çoğunlukla işe yarıyorlar. Tabi bir de şu var ki her yönetmenin her filmi iyi olamaz ya da sen beğenmeyebilirsin ama bazı yönetmenler de kolay kolay şaşmaz. Mesela bir Tim Burton filmine hayran kaldıysan listeden hiç çekinmeden devam et. Aynı şey oyuncular için de geçerli, çok beğendiğin bir oyuncunun film listesine bir bak, dediğim gibi yorumlara falan bakmak lazım. Ama bu dediğim yöntem yalnızca bir başlangıç olarak işe yarar, sonrasında beğenmediğin türleri ayıklamaya başlarsın, asla dönmeyeceğin yönetmen olur, istisnai durumlar hariç bir yönetmen bir akımın temsilcisidir böylece sinemada daha derin mevzulara da girmeye başlarsın. Ama başta çok boğulmamak adına en basitinden başlaman daha iyi olur bana göre. Şu da bir gerçek ki sinema adına gerçekten birşeyler bilmeye ancak izlediğin kaliteli film sayısı arttıkça başlarsın. Listelere (doğru eller tarafından yapılmış) bakmakta da bu yönden fayda var.
Teşekkür ederim.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL