Sosyal psikoloji üzerine SORU

S

Konuyu Açan: salvadordeli

24.12.2009 06:01

Arkadaşlar, bir arkadaşım sosyal psikoloji ödevi için, genel olarak sosyal psikoloji çerçevesinde mesela grup içinde insanlarla iletişimimiz, yanlızken ve sosyal bir ortamdayken davranışlarımızda oluşabilecek farklılıkların alenen gözlemlenebilir olduğu her hangi bir film var mı acaba tavsiye edebileceğiniz?

Ödevi cuma günü teslim edecek. Ben imdb den psicology etiketi ile kısmen aradım, ancak bunların arasından dahi seçmek hayli karışık.

Acil yardımlarınızı bekliyorum...

Teşekkürler
sürekli seri katilli filmler geliyor aklıma ama bilemiyorum uygun mudur.. American Psycho mesela.. gerçi bambaşka bir durum da var orada ama.. Dizilerden Dexter geliyor aklıma ama film diyorsunuz.. Hmm sonra bir de şu film var alakalı olabilecek..
Evet bir dexter fanatiği olarak, benimde aklıma o geliyor. Normal bir hayat ve ondan bağımsız, iyi niyetli bir katil... Aslında istediğim tamda böyle birşey. Çünkü Dexter, her karesinden yaptıklarını geçmiş ile yüzleştiriyor. Bundan dolayı, evet soru dizi olsa, cevabım kesinlikle DEXTER.

Tavsiyelerinize hemen inceliyorum. Teşekkürler.
into the wild de olabilir sanki. Sosyal bir hayat ve ondan bağımsız tek başına bir yaşamın mücadelesi.
Good Will Hunting (Can Dostum) (1997) bu filmde aradığın unsurlar var

into the wild filminde karakter tek tip ama kendisi ile iç hesaplaşması ya da ona benzer bir şey yok. aslında oldukça sağlam karakterli biri başroldeki oyuncu.
önemli değil.. yalnız bence de Into The Wild pek uygun değil.. orada durum bambaşka..
Cast Away de farklı bir bakış açısı olarak yardımcı olabilir.
ben bergman filmlerini tavsiye ederim sana, özellikle "güz sonatı", "çığlıklar ve fısıltılar" ve "bir evlilikten manzaralar". bunun dışında "margot at the wedding" de bu anlamda ilginç bir film. insanlar başkalarının yanında nasıldır, neyi, kime iyi ya da kötü göstermeye çalışır? başarılı anlatmış. biraz fazla bir örnekleme olacak ama (benzer diyebilirim, tam nokta atışı sayılmayabilir) dogville öneririm.

açıklama: bergman filmlerinde, sosyal bir ortamdan bahsemeyiz, en azından bu bahsettiklerimde. dolayısıyla, karakterlerin, başkalarının yanında olduklarından farklı davrandıklarını ya da yalnız kalınca neler yaptıklarını falan göremeyiz fakaat duyarız. bu filmler, geçmişte olan ve olunanlardan bahseder, kişilerin, etrafa "gösterdiği" yalanlardan ve aslında öyle olmayışlarından. gösteri değil dinleti diyelim (tabi senin konun bazında söylüyoum, yoksa bergman bende hep üstte:) )



"margot at the wedding" tam böyle bir film, fakat o da biraz korkak. gene de kişi odaklı, çevreyi işlemekte, bizlere de göstermekte.



"dogville" ise, tek bir kişinin değil, bir topluluğun davranışlarını, bir kişi üzerinde "uygulayarak" anlatıyor. şartların değişimine göre davranış biçimlerine bakıyor. zaten her halükarda zeyredilmesi gereken bi film.

totalde, düşündüm de, böyle bir film bulması zor oldu. benim söylediklerim de tam olarak kavramı karşılayamayabilir. çünkü, sinema bu halde, mükemmel karakterler göstermekte. ya amerikanvari "kahraman"lar ya da her anlamda dürüst davranan diğerleri ya da tam olarak kötü olanlar. gerçek insan pis bir varlık. bunu niye bu kadar az anlatıyolar acaba. neyse, fazla yazdım, uykusuzluk, fazla uzatmak falan ama silmeyeceğim. umarım yardımı olur.
sumukluben ve diğer arkadaşlar, tüm yardımlarınız için çok çok teşekkürler. gerçekten verdiğiniz bilgiler, çok çok işimi gördü. kolay gelsin...
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL