Klasik Müzik Fetişti Filmler

Üç Renk: Mavi derim, daha da bir şey demem.. Bir de belgeseller iyidir bu konuda.. Mesela, Planet Earth'ün soundtrack albümü başlı başına bir olaydır kanımca.. Home'da da çok çarpıcı bir final vardır "Cum Dederit" sayesinde..
1968 yılında yapılan 2001 a space odyssey filminden önceki filmlerin yüzde 90'nı klasik müzik fetişistidir. özellikle Hitchcock filmleri. örneğin vertigo filminin neredeyse tamamında Bernard Herrmann'ın müzikleri çalar.
Şimdi en başta Amadeus, Copying Beethoven, Le Concert geliyor aklıma. Amadeus harici ikisinin sanırım tek ve uzun sahneleri var müzüğü en ortaya koyan.

Önerilere ben de açığım en yozlaşmış halimle.
Sabrina isimli yapım bu bakımdan ilginç bir örnek. Film, eski bir romantik yapıtın yeniden çevrimi olmasına rağmen, müzikal olarak son derece gergin bir altyapı sunar. Yer-yer korkutmakla birlikte, bu tür bir tercih aşkın doğasına cuk oturmuş bence. Aşk kadar korkutucu bi şey var mıdır ? Vardır,elbette. Örneğin, gece 03:12'de çalan bir zil veya kapınızı tokmaklayan iki adet aynasız bu kapsama girmektedir. Veya sizi parmaklamak için can atan bir uzaylı...

Ama hiç bir şey sizi parmaklamak için can atan, polis bir uzaylının, gece 03:12'de kapınızı tokmaklayıp ilan-ı aşkta bulunması kadar korkutucu olamaz. Yada olabilir mi ?
Klasik Sapık Müziği desem daha mı iyi olurdu? neyse, bilemedim şimdi.

Soru 1 - klasik sapık müziği içeren filmler nelerdir?
Soru 2 - klasik sapık müziği ve etkileri?! hobbaaaa
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL