Bollywood Türkiye'de

Türkiye Bollywood'a dönüşecek
Dünyada yılda en çok filmin yapıldığı merkez olan Bollywood filmlerinin Türkiye'de çekilmesi kararlaştırıldı. Bakanlığın onaylaması durumunda Türkiye 2. Bollywood olmak için hazır gözüküyor.
Hintli sinemacılar mayısta Türkiyeye gelecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, 10 kişilik bir heyetin Hindistana giderek görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Çelik, Film projeleri, belli bir süreci gerektiriyor. Onların da burada film çekme düşünceleri var dedi. Abdurrahman Çelik, bir Bollywood filminin 2 yıl önce Türkiyede çekildiğini, Meltem Cumbulun baş rolünü üstlendiği Tell Me Oh Khudaa isimli filmin çekimlerinin de tamamlanmak üzere olduğunu anımsatıldı.

HEDEF YILDA 40 FİLM ÇEKMEK

Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: Hindistanda günde ortalama 3 film çekiliyor. Bu filmlerin 300ünü yurtdışında çekiyorlar. Amacımız, bu 300 filmin yüzde 10unun Türkiyede çekilmesini sağlamak. Çünkü ortalama bir filmin maliyeti 5 milyon dolar. Yani, yılda 40 film Türkiyede çekilse, yaklaşık 200 milyon dolar civarında bir kaynak Türkiyeye doğru akacak.

http://www.beyazgazete.com
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL