Rahatsız Edici 15 FİLM

rahatsız edicilikten kasıt mide bulandırmaysa yazılabilecek pek çok film var bu mevzuda. ama kasıt trier'in dediği gibi "ayakkabının içindeki taş" gibi olan filmlerse asıl değerlilerinin bunlar olduğunu düşünüyorum. bu kategoriye giren ve herhangi bir sıralama olmaksızın aklıma gelen bir kaç film şöyle;

twentynine palms (bruno dumont'un bütün filmleri bu kapsama alınabilir aslında)

idi i smotri

incendies

der siebente kontinent

seul contre tous
duygusal karamsarlık yaratması açısından; "we need to talk about kevin" diyorum.
ırreversible 2002

antichrist 2009

salo 1975

seul contre tous 1998

cannıbal holocaust 1980

the passion of the christ 2004
Ekşisinema'daki rahatsız edici 15 filmin yerlerini değiştirip buraya yazanlar var; farkında olmadan da yapmış olunabilir tabi. :)

Filmlerden fazla rahatsız olmam; Srpski Film bile o kadar sallamamıştır bu bünyeyi. A Clockwork Orange'dan rahatsız olanlar var, ne diyeyim bilemedim. Tabi kişiden kişiye değişen bir konu bu, kimseyi yargılayamam.

Ama benim favori rahatsız edici filmim, Cannibal Holocaust'dur. Müziğini arada açıp dinlerim ve hala ilk günki gibi rahatsız eder.

Trainspotting filmindeki bebek sahneleri rahatsız etmiştir, ama sadece o sahnelerle rahatsız edici filmler arasına koyamam böyle güzel bir filmi. Keşke rahatsız edici 15 sahne filan olsaymış başlık. İnsanlar birkaç sahne üzerinden gelip güzelim filmleri buraya yazacaklar şimdi. Old Boy da gelir bu listeye; rahatsız edici bir iki sahnesi yüzünden.

Ekşisinema'nın rahatsız edici filmler listelerine baktım da, alakasız alakasız filmleri de koymuşlar oraya. Kynodontas mesela. Öfke duyarsınız filmi izlerken veya bazı noktalarda iğrenirsiniz; ama bu bir filmi rahatsız edici filmler listesine almak için yeterli sebep midir bilmiyorum. Rahatsız edici film derken neyin kast edildiğini anlayamadım sanırım ben. Mide kalkması manasında mı rahatsız edici, duygusal karamsarlık yaşatması açısından mı, belli bir kitleden rahatsız olma bağlamında mı?

Neyse herkes kendi anladığı manada gelir listeyi koyar buraya, bana ne. :) Ama biraz da listeyi ve filmleri kısaca açıklayan yorumlarla birlikte konulsa bu listeler daha güzel olur.
kendi izlediğim ve sizlerle paylaşmak istediğim iğrençlik için yapılmış vede insanların iğrençliğin sınırlarına ne kadar zorluyacanı anlatan 15 film:

1.Pink Flamingos (1972)

2.Salo, or the 120 days of Sodom Sodomun 120 Günü (1975)

3.Cannibal Holocaust (1980)

4.A Clockwork Orange Otomatik Portakal (1971)

5.The Last House on the Left Soldaki Son Ev (1972)

6.Eraserhead (1977)

7.Day of the Woman (1978

8.Videodrome (1983)

9.Hei tai yang 731 Man Behind the Sun (1988)

10.Funny Games Ölümcül Oyunlar (1997)

11.Happiness (1998)

12.Odishon Audition Ölüm Provası (1999)

13.Irreversible Dönüş Yok (2002)

14.The Human Centipede (2009)

15.Srpski Film A Serbian Film (2010)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!