Devrimden Sonra

İzlemeyin, izlettirmeyin.... demek geldi içimden....

Devrim uzun ve bedel ödenerek gerçekleştirilen toplumsal bir harekettir ve bu süreç içinde devrimin temel dayanağı olan halk ta savaşarak, acı çekerek, bedel ödeyerek yani mücadele içinde kendini eğiterek devrimi gerçekleştirebilir.

Filmdeki gibi sürü çoban ilişkisine benzetilerek devrimden sonra bilinçlendirilmeye çalışmak devrimi ancak SSCB'den ithal etmeyi düşünen darbeci mantıkların bakış açısına uygun düşüyor.

Değerli birçok oyuncu olmasına karşın, kötü senaryo ve kötü yönetim ile izleyicinin sosyalizim fikrinden tiksinmesi, soğuması amaçlanmış sanki. O ne dahiyane fatura hikayesi idi öyle. Ne bedel ödeyen insanlar, ne evlatlarını kaybeden anneler ne Kürtler... Kimse yoktu tek derdimiz ödeyecek faturamızın olmamasıydı.

Uğrunda bu kadar bedel ödenmiş ideal için bu denli seviyesiz bir çalışma yapmak o insanlara ciddi saygısızlık...

Pozitif önyargı ile izlemeye rağmen filmin iler tutar yanı yok.

Nazım Kültürde oturmaktan sıkılan bir gurup hadi halka bilinç götürelim, hem bizim için de sosyal aktivite olur demişler sanki.

Kendisiyle değil ama film adıyla 1 puanı hakediyor devrimden sonrayı düşündürdüğü için.

Devrimden önce anlatamazsanız devrimin ne getireceğini, devrimi yapamazsınız...
bir b.k olmaz :D
İlginç bir film gibi. Ama bu ülkede geçirdiğim birkaç on yıl neticesinde edindiğim ilk izlenim: Bu ülkede Sosyalist-Komünist bir devrim; sakalsız, tespihsiz olmaz. Bu ülkede devrim önce rengini değişmek zorunda. Kırmızı değil Yeşil olursa birileri ardına düşer. Diye düşünüyorum.

Ama ilginç bir girişim,cesur falan gibi. Bakalım. Kısmet.

:(
Evet haklısın kesinlikle büdücüm. Taşrada da sormak lazım, inşallah acıklı değildir de uzun zaman sonra ağlamam sinemada. :/
O zaman bir ufak tüyo:

Filmin herhangi bir reklam geliri yoktur. "Biz istersek, sinemada getirir "mantığıyla hareket edersek: 6 Mayıs sonrasında şehrinizde hala vizyonda değilse, gidip bir sinemaya sormaktan çekinmeyiniz. İstene istene, kopyalar da dolaşır tüm ülkeyi. Filme böyle bir katkınız olabilir. Olsun :)
Arkadaşlar aradım ama başlık bulamadım, buraya yazmak istedim. Yakında sosyalist ve harika bir film geliyor sinemalara... Devrimden Sonra. Nazım Hikmet Kültür Merkezi (bilmeyenler için söyleyelim Kadıköy'de herkese tavsiye edilesi bir yerdir, Boğa'dan sonra Bahariye yokuşu üzerinde) tarafından falan destekleniyor. Arka planını tam anlamıyla bilmiyorum ama tribünden bi arkadaşım figüran olarak oynadı o yüzden uzun zamandır duyuyordum, fragmanı çıkmış paylaşayım dedim.

İşte bu fragmanı:http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150163411442377&oid=129930253730165&comments

İşte bu da afişi:http://i52.tinypic.com/2le72a.jpg

Şu fragmanda olanlar ah bi gerçek olsaydı be.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL