2004-2007 arası cine5 kanalında izlediğim savaş filmi SORU

onur4444

Konuyu Açan: onur4444

06.03.2014 13:17

yıllardır arıyorum,sanırım 2004-2007 arası yayınlanmıştı.bir savaş var,askerler sanırım ya rus ya da;eski yugoslavya askerleri veya türki cumhuriyetleri askerleri veyahutta bosna hersek,türkmenistan veya azeri,1965 yapımı;doktor jivago filminde askerlerin giydiği üniformalara benziyor...askerler bir yere saldırıyorlar...filmde gördüğüm aklımda kalan bi kaç sahne şöyle.

bir grup asker mahalle gibi birşeydi,insanlara saaldırıp acımasızca öldürüp kadınlara tecavüz ediyorlardı.hatta bi sahnede iki askerden biri kadının ağzına bıçak dayıyor ön tarfa geçiyor...diğeride arkada.kadına tecavüz eetme girişiminde bulunuyolardı, sanırım gerisini pek hatırlayamıyorum.göğsünü veya dilini kesiyorlar olabilir pek hatırlayamıyorum çünkü kadın diğer sahnelerde yaralı gözüküyordur bir toplanma yerinde.onun için öyle söylüyorum,tam bu esnada,komutan içeri giriyor askerlerden birini dışarı çıkarıyordu yakasından tutup,o sahne olurken arka planda,başka bir asker dışarda kadının bilekklerini kesiyordu parmaklıklara tutunan kadının.

diğer bir sahnede..toplanma yeri vardı kadınların,bir mahsen gibi bir yerde,yaralanmışlardı bir çoğu kadınlardan biri üzülüyor başucunda bekliyordu...diğer kadının bende çok üzülmüştüm...kadın doktormuydu hemşiremiydi bilmiyorum....aklımda bu sahneler var işte.yardımcı olursanız sevinirim.ayrıca kadın esmer siyah saçlıydı...
filmin tahminen yapım yılı,ülkesi,türü hakkında vb. bilgiler??

verdiğiniz bilgi ne zaman izlediğiniz bilgisi ve asker kıyafetleri ama bu asker kıyafetleri önemli ama anlattığınız şekil maalesef önemini azaltıyor çünkü hem net bir bilgi değil hemde filmin ülkesi hakkında bir bilgi sayılmaz mesela abd yapımı birsürü filmler vardır nazileri anlatır örneğin;

http://www.filimadami.com/film/252/schindlers-list/

http://www.filimadami.com/film/367/enemy-at-the-gates/

veya litvanya-almanya yapımı

http://www.filimadami.com/film/4027/ghetto/

rus yapımı var mesela o da osmanlı zamanını anlatıyor

http://www.filimadami.com/film/4396/turetskiy-gambit/

esmer hemşire olarak bu filmde vardı sanırım ama türü savaş fantastik

http://www.filimadami.com/arama/?state_input=My%20iz%20budushchego%20(2008)&arama=film-ara

http://3.bp.blogspot.com/_kr8Ur6KHgKc/S6vzkJyxEDI/AAAAAAAABSY/PvIkV4h5b4I/s1600/Savasa.Donus%5B(045038)01-32-14%5D.JPG

yinede filmin ülkesi hakkında bir kaç liste vereyim. tahmini yapım yılı vb. bilgiler verirseniz liste daha kısa olabilir.

yugoslavya-rusya savaş filmleri listeleri

http://www.imdb.com/search/title?countries=xyu&genres=war&title_type=feature,tv_movie,tv_special,video

http://www.imdb.com/search/title?countries=ru&genres=war&title_type=feature,tv_movie,tv_special,video

yugoslavya-rusya tarihi filmleri listeleri

http://www.imdb.com/search/title?countries=xyu&genres=history&title_type=feature,tv_movie,tv_special,video

http://www.imdb.com/search/title?countries=ru&genres=history&title_type=feature,tv_movie,tv_special,video
öncelikle çok teşekkür ederim bu geniş çaplı araştırmanız için ,muhtemelen bu listelerden birinde olmalı,ama inanın bilmiyorum...bu filmlerin hepsine tek tek bakmak çok çok uzun sürüyor.birçoğunun afişi imdb de bulunmuyor..tek tek google bakmak gerek...zaman buldukça hepsini gözden geçireceğim...aklıma gelen ayrıntıları paylaşırım yine,aktrist juliette binoche'ye çok benziyordu...olaylar sanırım köy veya mezra-şehirden uzak bir yerde geçiyordu...film 1990 yılından sonra yapılmış olabilir...çok eski olmadığına eminim...çünkü cine 5 kanalında yayınlanan filmler 1980 den sonra çekilmiş olanlardı büyük çoğunluğu.
Orta Avrupada İspanyol bir barış gücü müfrezesi miydi bu birlik?
birliğin adını bilmiyorum ama olabilir
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL