Karanlık atmosferli filmler...

tim burton'ın bütün filmleri herhalde
collateral
Sweeney Todd izlemediysen tabi..
@mryz Evet hocam, önerdiklerinden Equilibrium, Donnie Darko, Twelve Monkeys, Pi, El Laberinto Del Fauno, Minority Report filmlerini izlemiştim, yazarken aklıma gelmedi ama evet aradığım türden filmlerdi bunlar da. Diğer önerileri aldım listeye. Dark City karşıma çıkıyordu sürekli, ilk ondan başlarım herhalde. Teşekkürler :)

@Yulunga Hocam senin önerdiklerinin hiçbirini izlemedim henüz, In Bruges bayağıdır aklımdaydı, senin önerdiklerin arasından ondan başlayıp Franklyn ve diğerleriyle de devam edeceğim. Yönetmenleri de not ettim, filmlerine bakacağım. Teşekkürler :)
franklyn tam da aradığın tarzda bir film sanırım; http://www.filimadami.com/film/6260/franklyn/

onun dışında şunları da beğenebileceğini düşünüyorum;

dorian gray --> http://www.filimadami.com/film/7528/dorian-gray/

gattaca --> http://www.filimadami.com/film/959/gattaca/

watchmen --> http://www.filimadami.com/film/1449/watchmen/

brooklyn's finest --> http://www.filimadami.com/film/6991/brooklyns-finest/

in bruges --> http://www.filimadami.com/film/1197/in-bruges/

daybreakers --> http://www.filimadami.com/film/7856/daybreakers/

yönetmen olarak da tam aradığın gibi değil belki ama jim jarmusch ve wes anderson filmlerinde bir hüzün ve donukluk hakim karakterlere.
Equilibrium, Twelve Monkeys, El Maquinista, Pi, Lost Highway, Nineteen Eighty-Four, Donnie Darko, Brazil, El Laberinto Del Fauno, Minority Report, The Thirteenth Floor ve Dark City de atmosfer olarak bahsettiğin filmlere benzer gibi.
Arkadaşlar, film noir kapsamında ele alınıyordur belki ama film noir sanırım karanlık atmosferden daha fazlasını ifade ediyor ve ben bunu istemiyorum; benim istediğim örnek vereceğim filmler üzerinden belki daha rahat anlaşılabilir:

The Crow, Batman Begins -Gotham şehrinin suç bölgesi mesela-, Sin City...

Yine, Se7en, Blade Runner...

Sonracığıma, biraz daha farklı olarak, karanlık olmaktan ziyade matlık gibi algılıyorum ama Tim Burton'ın bazı filmleri gibi...

Bunları kapsayan film noir dışında başka popüler bir genre/janr adı var mı? Yahut eğer kendimi anlatabildiysem bu bağlamda verebileceğiniz başka örnekler var mı? Film olarak olsun, yönetmen olarak olsun, fark etmez.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL