7.8

856 OY
PUAN VER
5

Imdb: 7.9 (666.290 OY)

KONUSU
Bir yük gemisinin trajik şekilde batmasının ardından bir filika, uçsuz bucaksız vahşi Pasifik Okyanusu’nun ortasında yapayalnız kalır. Sandalın hayatta kalmayı başarabilen mürettebatı ise bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan, Richard Parker adında üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ve ... Devamı
Bir yük gemisinin trajik şekilde batmasının ardından bir filika, uçsuz bucaksız vahşi Pasifik Okyanusu’nun ortasında yapayalnız kalır. Sandalın hayatta kalmayı başarabilen mürettebatı ise bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan, Richard Parker adında üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ve Pi adlı 16 yaşında Hintli bir çocuktan oluşmaktadır.

Yazar Yann Martel’in bol ödüllü kitabından Jean-Pierre Jeunet ve Guillaume Laurant tarafından uyarlanan "Life of Pi"nin kadrosu ise oldukça renkli. Milyoner’den tanıdığımız Suraj Sharma’nın Pi’yi canlandırdığı filmde ayrıca Tobey Maguire, Irrfan Khan, Adil Hussain rol alıyor.
Irrfan Khan

Adult Pi P...

Ayush Tandon

Pi Patel (...

Gautam Belur

Pi Patel (...

Adil Hussain

Santosh Patel

 Tabu

Gita Patel

Ayaan Khan

Ravi Patel...

Mohd Abbas Khaleeli

Ravi Patel...

YORUM YAZ

SPOILER

POPÜLER YORUMLAR

YENİ YORUMLAR

Tüm Yorumlar

@advitamaeternam

1 yıl önce

8.8 / 10

ben ilk hikayeye inanmak istiyorum!

@ibrahimguney45

2 yıl önce

8.4 / 10

İzlemeyi hep ertelediğim filmlerden birisiydi ama keşke daha önce izleseymişim. Görsellik olarak çok iyi senaryoda güzel benim puanım 10/9 izlemenizi öneririm

@mertcannn

2 yıl önce

6 / 10

Filmin özeti; bir çocuk, bir kaplan, bir sandal, hırlama ve su sesleri iyi seyirler.

@aysenurl

4 yıl önce

7.9 / 10

"Sanırım sonunda, yaşamın tümü aldırmamak eylemine dönüşüyor. Ama her zaman en çok yaralayacak olan elveda demek için zaman ayırmamaktır."
C

@cihan_alkan

6 yıl önce

Yıl olmuş 2017 hatta 1 gün sonra 2018 olacak :) neden bu filmi daha önce izlemedim ki Diye kendime bi sormadan edemedim bunca yıl boşuna ön yargılı yaklaşmışım Gerçekten izlemeye değer bir film Emek akıyor resmen İzleyecek olanlar hala geç değil izleyin . Ölmeden önce izlenmesi gereken filmler arasın da yerini alır izlemeyi düşünenlere şimdiden iyi seyirler :)
D

@dilekerd0gan

7 yıl önce

Muhteşem görsellik!! Filmi yıllar sonra tekrar izleyince farketmediğim detaylarla sarsıldım. Kendimi sorgularken bulduğum filmlere bayılıyorum! Bu kadar az karakterle bu kadar akıcı bir film yapmak... Takdire şayan! Övüldüğü her cümleyi hakediyor.

@erimk

9 yıl önce

8.5 / 10

Geç kalmış olduğum bir seyir.

Genel olarak böyle bir huyum var zaten :) çoğunlukla hele de popülerse herşey bitip ortalık sütliman olunca izlemeyi tercih ediyorum birşeyleri.

Pi'nin Yaşamı da böyle oldu. Herkes o kadar çok konuştu ki ve her yerde o kadar çok yazıldı, çizildi ki bu kadar geç izlerken bile hayal kırıklığına uğramaktan korktum. Neyse ki yaşamadım :)

Bence son derece başarılı bir görüntü yönetmenliği var. Fotografik sunumu çok güçlü olan bir film. Senaryosu itibariyle ortaokul fantastik romanlarından çıkmışçasına heyecan verici olan film anlatımıyla yetişkinlere başarılı biçimde hitap ediyor.
B

@buketella

9 yıl önce

Sanatı gayet iyi, filmin altında yatan 'gerçeklik' -filmin gerçekçi olduğunu kastetmiyorum- çoooook çok muhteşem. Kesinlikle izlenmesi gereken yapıt!

@princhard

9 yıl önce

1 / 10

Yaklaşık 400 yıldır, Aristokrasi ya da Burjuvazi olsun, hakim sınıflar bıkıp usanmadan, hatırı sayılır bir enerjiyi tek bir amaca kanalize etmeyi sürdürüyorlar. Tahakküm ve Birikimi tehdit eden fenomene bir panzehir olarak Anti-Don Kişotu kitlelere dayatmak. Böylece uyuşan insancıklar, evrensel bir uyum ve barışıklık içinde, sözde tanrıların hoşuna gidecek bir ataletle yaşatılacak ve başlarına gelen her türden melanetin kabahatini kendilerinde arayarak, düşünmeyi bırakmış, söz dinleyen, laftan anlayan, iş ve hal bilirliğin gündelikçiliğinde çürümeye terk edilmiş faniler olarak sisteme kusursuz bir biçimde entegre edilecekti. Her seferinde, en önemsiz ayrıntılar dahi inceden inceye hesaplandı, ancak ne kadar maharetle boyanmış olsa da, teknokratça tasarımlar sonucu sokağa salınan ürünler, belli, geçici bir çağa ait müzelik parçalar olmaktan öteye geçemedi. İşte, en son teknolojinin ve halkla ilişkiler disiplininin ulaştığı zirvenin medar
... Devamı
Yaklaşık 400 yıldır, Aristokrasi ya da Burjuvazi olsun, hakim sınıflar bıkıp usanmadan, hatırı sayılır bir enerjiyi tek bir amaca kanalize etmeyi sürdürüyorlar. Tahakküm ve Birikimi tehdit eden fenomene bir panzehir olarak Anti-Don Kişotu kitlelere dayatmak. Böylece uyuşan insancıklar, evrensel bir uyum ve barışıklık içinde, sözde tanrıların hoşuna gidecek bir ataletle yaşatılacak ve başlarına gelen her türden melanetin kabahatini kendilerinde arayarak, düşünmeyi bırakmış, söz dinleyen, laftan anlayan, iş ve hal bilirliğin gündelikçiliğinde çürümeye terk edilmiş faniler olarak sisteme kusursuz bir biçimde entegre edilecekti. Her seferinde, en önemsiz ayrıntılar dahi inceden inceye hesaplandı, ancak ne kadar maharetle boyanmış olsa da, teknokratça tasarımlar sonucu sokağa salınan ürünler, belli, geçici bir çağa ait müzelik parçalar olmaktan öteye geçemedi. İşte, en son teknolojinin ve halkla ilişkiler disiplininin ulaştığı zirvenin medarı iftiharı olan, en kibarı ve utangacından- ki Brokeback Mountain filminde işlemesi gereken ciddi bir konuyu, nasıl da baştan savma bir iffetlilik abidesine indirgediğini, Oscarlık hale büründürdüğünü gördük - bir şark oryantalistinin yönetimi ile piyasaya sürülmüş bir teslim ol çağrısı daha. Efendim, inanç çok yücedir de, akıl yürütme ve bilim aslında yalnızca gündelik olanın dar çemberinde işlevselmiş de, yaşamın en zor sorularıyla yüz yüze gelindiğinde, çakozlarmış ki aslolan ruhaniyetmiş. Daha büyük resme bakmak lazım zaten değil mi ama; sen cartlağı çekmişsen de, aslında bunun kozmik bir manası var cancağızım, bizim idrakimiz, bunun sırrına asla mazhar olamaz, kontrol de edemezsin olacağı vardır onun. Rahat ol sen, çok düşünme bunları. Biz zaten çok hoşgörülüyüz, Hindu da olsan, Şintoist de, ya da benzer ne varsa sanki ne oldukları hakkında fikrimiz varmış gibi seni sevinç ve hararetle kucaklarız. Azınlıkların korunması ve kültürel çeşitliliklerin zenginliği de çok önemli. ( Yeter ki birlik olmasınlar ). Hayat bir yolculuk! ( Pöh ) inancımızın gücünü sorgulayan bir sınav! ( Sahte Eyüp yakalandı, sorgusu sürüyor ) Acaba ne kadar inançlıyız? Tanrısallık da Kaplan gibi olmasın sakın? ( Gören de Schopenhauerin İsteminden bahsediyor zanneder. Spinoza Ethicasının yandan yemişi seni ). Hayır. Bu kusmuklar Metafizik değil. Alonso Quijano, ne kadar gülünç ve yetersiz olsalar da, zırhını kuşanıp, mızrak ve kalkanıyla sefere çıktığı zaman Don Kişot oldu. Kuşandıklarını bırakıp, inzivaya çekilince yine Alonso Quijano idi adı, ve ne oldu peki? Yüksek ateşli bir hastalık sonunda düşlerden uyanma ve Ölüm! Unutulan şu ki ölen Don değil, Alonsodur. Don Kişot için mücadeleden başka bir seçenek yoktu. Geride kalan tek alternatif ölümdü çünkü. Ölmeyin

@princhard

9 yıl önce

1 / 10

Aşağıdaki linklerde, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obamanın, Kitapın yazarı Yann Martele gönderdiği Teşekkür mektubunun haberi okunabilir.

Kitabın, Tanrının varlığının zarif bir kanıtı olduğu yazılmış.

Elbette, Barack Obama, istediği yazara, şahsi görüşlerini ileten mektuplar yazmakta özgürdür ve kimse bunun yanlış olduğunu ileri sürmemelidir. Ama ben, Barack Obamanın Cormac McCarthyye mektup yazdığını duymadım. Burada yanlış olan, Yann Martelin mektup nedeniyle duyduğu sevinçdir. Gerçek bir yazar böyle şeyleri umursamaz. Hatta Martel, o kadar ileri gidiyor ki, "Mümkün olsa mektubu sırtıma dövme yaptırırdım" demekten çekinmiyor. Kendi bileceği iş tabii.

Belki de Kitabın ve Filmin samimiyetinden şüphe etmemek gerekiyordur! Buna karşın her ikisinin de bir Proje olduğunu düşünen insanların görüşleri kimseyi şaşırtmamalıdır.

@bilgebayrak

9 yıl önce

her zaman en çok yaralayacak olan şey elveda için zaman ayırmamaktır.

yukarıdaki cümleyle Richard Parker'ın arkasına bakmadan gidiişinin hüznünü doruklarda yaşıyorsun ve arkasına bakmaması seni de bir terk edilmişlik hissine sürüklüyor. izlemek için neden bu kadar beklemişim dedim
B

@bahardan

10 yıl önce

9 / 10

Tanrı'dan açık bir mucize bekledi ama hiç bir şey olmadı. Aslında hata Tanrı'nın varlığında değil çocuğun mucize anlayışında idi. Din gibi tabu bir konuyu da içine alarak yapılan anlatım beni benden aldı. Hiç bir inanca ya da özel hissiyata saldırmadan mesajını güzelce verdi hem de en olmadık biçimde.. Kaplan adaya vardıklarında hiç arkasını dönmeden yürüdü gitti ya..

Gözlerim doldu valla çocukla birlikte oturdum ağladım. Ve itiraf ediyorum film bitene kadar arkasını dönmemiş olsa bile çalılıkların arkasında kaplanın çocuğu izlerken gösterecekleri inancını taşıdım :(
F

@filmdahi

10 yıl önce

9.1 / 10

Slumdog Millonere sonra en iyi hint filmi diyebiliriz.

@serkanaydemir

10 yıl önce

8.1 / 10

Okyanusun tadını çıkartın.

Hem kurgu olsun hem de sizi hayrete düşürecek görüntüler olsun çok tatlı bir yapım. Bu yıl yapılmış en güzel film diyebilirim. Sanatsal yönü fazlasıyla var. Baştan beri izlettiriyor kendini. Alın yanınıza kahvenizi ya da mısırınızı ya da her ikisinifilmin keyfini çıkartın. Mongolarda baya ilginç hayvanlar.

İyi Seyirler.

P: 8.1

@alisesen

10 yıl önce

9 / 10

Tek kelimeyle mükemmeldi. Mükemmel görsellik,mükemmel oyunculuk ve mükemmel bir senaryo.İzlerken bitmese keşke dedim, görüntüler çok güzeldi. Başroldeki çocuk çok iyi bir oyunculuk sergilemiş "Cast Away" den sonra bu tarzda en sevdiğim filmler arasına girdi.Kesinlikle izleyin ,sinema severler olarak izlemezseniz çok şey kaybedersiniz benden söylemesi.
SPOILER

Pi'nin Yaşamı filmine Benzer Film ekliyorsun.

Arama Sonuçları

Pi'nin Yaşamı filmini Kategorize ediyorsun.

Bu filmi aşağıdaki seçenekleri işaretleyerek kategorize edebilirsin.

Arama Sonuçları

Pi'nin Yaşamı filmine Konu ekliyorsun.

Arama Sonuçları

FİLM İLE İLGİLİ İSTATİSTİKLER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL