Kitabının oldukça kısıtlı bir bölümünün işlenmiş olduğu bir filmdir. Evet kitabı ile kıyaslanınca oldukça sığ kalıyor ama yinede kendine özgü espri anlayışı ile renkli bir film olmuştur. Bir yerden yol geçecek diye nasıl evler yıkılıyorsa evrenin içerisinde kurulan iletişim hattına denk gelen dünyanında kaldırılması gerekmektedir. Arthur'un bu dönemde başına gelenleri konu alan bir filmdir.
Kitabı çok güzeldi. Yazarın kullandığı üslup, yer verdiği olaylar ve göndermeler birbirlerini tamamlıyorlardı. Bu havayı uyarlamalarda çoğu zaman yakalayamıyorlar. Absürt komedi-bilimkurgu alanında idare eder bir film olsa da, kitabını düşününce hiç tatmin edici değildi. Marvin dışında. O depresyonda robotu nerede görsem seviniyorum.
Film seri ile aynı ismi taşıyan sadece ilk kitap baz alınarak yapılan bir uyarlama. Sadece ilk kitabı okuyan birisi olarak 1981 yılında denenen dizi fikrinin daha mantıklı bir yaklaşım olduğunu söylemeliyim. Kitabı okurken bile oldukça karmaşık gelen evreni, 2 saatlik bir filme yedirmek pek mümkün değil. Kanıtı da aha bu film. Normalde kötü bir film değil ancak kitaba göre kötü bir film.
Ek olarak Arthur Dent'i Martin Freeman'ın değil Simon Pegg'in canlandırmasını isterdim.
Kitap uyarlamalarını, kitabı iyiki de okumuş bulunanların beğenmemesi yazılı olmayan bir kural sanırım. Kitap gerçekten çok keyifli bu konuda fazla söze gerek yok ama film de fena sayılmaz gayet keyifli, eğlenceli, absürd, kitabın ruhuna uyan bir film yalnızca bütünüyle perdeye yansıtmak gerçekten zor olduğu için kaçınılmaz olan bazı eksikleri var hepsi bu. Kuralı bozduğum için başıma birşey gelmez umarım :/
Bence o kadarda berbat bi fim değilde kendince hoş şirin bi havası vardı marvini çok sevdim :) sonunda da artık bi yerde marvin manik depresiflikten bi agresifliğe bağlar dedim bi ara ama beklediğim gibi olmadı nedense :) replikleri güzeldi bende men in black in bütün serilerini izlemiş bi izleyici olarak beğendim tamda o taddaydı tavsiye ederim ve kitabını okumadım kitabını okumadan bu yorumu yapıyorum
Yapılan yorumları okuduğum zaman şaşırdım aslında. Bence o kadar kötü bi film değil. Belkide kitabını daha okuma fırsatım olmadığı için bana kötü gelmedi. Yorumlara bakılırsa kitabını okuyan filmi izlemesin. Eğer kitabı okumadıysanız izleyin bence.
48. dakikasına geldim ve halen, bırakın kahkaha atmayı, tebessüm bile belirmedi yüzümde.
Tabi ki oyunculuk çok güzel, ancak kitabı okumamış olmama rağmen, iç dünyasını yansıtamamaktan yıkıldığını anlamamı engellemiyor. Çabalıyor ama başaramıyor.
Bulaşıcı hastalık tespit edildi. Lütfen alanı boşaltın!
@tiamath
7 yıl önce
6.2 / 10
@dilarakrkmz
8 yıl önce
@asdf_13
9 yıl önce
6.4 / 10
Ek olarak Arthur Dent'i Martin Freeman'ın değil Simon Pegg'in canlandırmasını isterdim.
@mizantropist
10 yıl önce
4.2 / 10
@zardozz
12 yıl önce
@macklyn
12 yıl önce
@sos
13 yıl önce
@thekaramamba
13 yıl önce
@meyziyade
13 yıl önce
@rinustalarin
13 yıl önce
4.9 / 10
Tabi ki oyunculuk çok güzel, ancak kitabı okumamış olmama rağmen, iç dünyasını yansıtamamaktan yıkıldığını anlamamı engellemiyor. Çabalıyor ama başaramıyor.
Bulaşıcı hastalık tespit edildi. Lütfen alanı boşaltın!
Saygılar.