Bulunmaları İmkansız Yinede Yazdım SORU

E

Konuyu Açan: eylulelmas

11.06.2011 05:11

Bulunmaları İmkansız Yinede Yazdım

Çok eskiden izlediğin 6 tane filmi arıyorum maalesef ne artist adı hatırlıyorum ne de doğru düzgün bir sahne yinede bu filmlerin verdiğim kısıtlı bilgilerle bulunmalarının neredeyse imkansız olduğunu bildiğim halde belki bir mucize olunur ve bulunur diye yazıyorum biri bile bulunsa kardır. Yardımcı olacak arkadaşlar aradığım filmlerin ismini tam bilmeseler bile yinede akıllarına gelen isimleri yazarlarsa sevinirim kim bilir belki sizin bana cevap yazarken benim aradığım film mi diye tam emin olmadığınız film belki de aradığım filmdir veya yaklaşmış olurum hiç olmadı aradığım filme benzer bir film olduğu için o filmle bulamadığım filmlerin yerine avunurum ve iyi bir film izlemiş olurum. İngilizcem çok yetersiz olduğu için İngilizce olarak anahtar kelimelerle google.com da arama yapamıyorum belki sizler yaparsınız ve hiç olmazsa filmlerden biri bulunur. Benim birkaçı bulunsa bile yarısından çoğunu asla bulamayacağım imkansız mucize film listem şu.

1. Film Bir Western filmi. Bataklıkta geçen sahneleri olabilir emin değilim aslında bunu yazmasam bile olurdu. Filmi hatırlayabilecek olanlar sadece şuradan hatırlayabilir filmde galiba sakallı zenci bir kovboy vardı. Sakalına emin değilim ama zenci olması banko. Lakabı zaman babaydı. Çatışma sahnelerinde kurşunlar Matrix filmindeki gibi bazen yavaş çekim ilerlerken görülüyordu. Kim bilir film western miydi bilim kurgu içeren western miydi, işin içinde zaman makinesi var mıydı, hatırlamıyorum. Zenci kovboyun lakabı zaman babaydı tek ipucu bu.

2. Film Film bir korku filmi. Issız bir şatoda ya da malikanede geçiyor. Bir adama o eve girip sabaha kadar sağ kalamazsın diyorlar ve galiba yüklü bir paraya iddiaya giriliyor. Adam o ıssız eve giriyor ev dediğim tahta, ahşap bir şato, konak, malikane, çok büyük bahçeli bir ev. Adam evin içinde korku dolu anlar geçiriyor. Evin içinde insanlar mı, katille mi, yaratıklarla mı karşılaşıyor o sahneleri hiç hatırlamıyorum. Filmi hatırlayacak olanlar sadece şu çok vurucu son sahnesi ile hatırlayacaklar. Adam güneş doğmasına yakın şatonun büyük demir kapısına yaklaşıyor onu iddiaya girdiği kişi ya da kişiler dışarıda atlı araba ile bekliyorlar kapı açık ya da kendi açıyor ve tam dışarı çıkacakken iki büyük demir kapı aniden kapanıyor adam ya ezilerek yada kapının demirleri kendisine girerek (Net hatırlamıyorum) ağzından kan gelerek ölüyor sonrasında atlı arabadan inen adam kapıda sıkışarak ya da demirlerin batmasıyla ölen adamın elinden bir zarf alıyor, ölen adamın elinden zarf ya da para alınması sahnesi olabilirde olmayabilirde. Atlı arabalar, silindir şapkalar, sisli sokaklar, uzun pardösüler olduğuna göre film İngiltere'de Victoria Dönemi'nde geçiyor olabilir bu bilgiyi de bir ipucu olarak yazıyorum.

3. Film Bir ev var bahçeli bir ev şehir merkezinin dışında. Filmi hatırlayabileceğiniz tek tema şu ev mezarlık üzerine kurulmuş oraya taşınan aile bunu sonradan anlıyor. Aile galiba üç kişi anne baba tek çocuk ya da belki 2 çocuk. Mutfakta eşyaların aniden deprem oluyormuş gibi zangırdaması beni filmi küçükken izlediğim için çok korkutmuştu. Tam emin değilim ama filmin sonuna doğru aile otomobille (Film modern çağda günümüzde geçiyor özellikle atlı araba sanılmasın diye araba değil otomobil yazdım) evden kaçarlarken arabanın üzerine bir yaratık atlayıp aileye saldırmış olabilir.

4. Film En az bilgi verebileceğim filmlerden biri eğer bir aralar 3. Dünya Savaşı filmleri furyası diye bir furya varsa o furyanın filmlerinden olmalı ve herhalde videoda izlemiş olmalıyım tek hatırladığım sahne 3: Dünya Savaşı başlıyor ve insanlar hızla bir yerden bir yere koşarak kaçıyorlar ve bir alev dalgası onları yakalıyor bir anda iskelete dönüşüp yere düşüyorlar bu sahneyi hatırlayan biri filmi de hatırlarsa bulunur yoksa mucize zaten böyle bir sahne 3. Dünya Savaşı ile ilgili kaç filmde olabilir ki. Teselli yazdım kendimce.

5. Film Bu film bir korku filmi filmde borulardan evlere giren ve insanları parçalayan fareler var bir şekilde google.com dan farelerle ilgili 1980 ve 1990 arası korku filmlerini bulanlar belki bu filimi de bulmuş olurlar. Bir sahnede fareler evin duvarındaki büyük bir saatin içinden çıkıyorlardı o sahne aklımda kalmış

6. Film Karanlık çağda ya da ilk çağda geçen mağara insanlarının hayatını anlatan bir film. Filmde insanlar değil neandertal adamlar, primatlar, insansı maymunlar oynuyor, Filmde bu ilkel yaratıkların kendi aralarında savaşları, avlanmaları, ateşi bulmaları, mamutlarla savaşları var. İmkanı yok bulunamaz ama buna yakın filmleri yazarsanız sevinirim ve eğer mamutlarla ilgili filmler ya da belgeseller yazarsanız çok sevinirim. Hepinize şimdiden çok teşekkürler. Bu filmlerden biri bile bulunsa çok sevinirim.
6. film hakkında yorum yapayım. Bi film var öyle "ateş savaşı" fransız filmi. Ateşi bulan toplulukla, ateşi ele geçirmeye çalışan başka topluluklar arasındaki mücadeleyi anlatıyor. Efsane filmdir. Ama aynı filmden mi bahsediyoruz bilmiyorum.

2.Film "lanetli tepe"ye benziyor. Sonu öyle bitmiyor ama benziyor. Belki dediğin film lanetli tepenin ilk versiyonudur. Hani burdan yola çıkarsan bulabilrsin çünkü anladığım kadarıyla iki filmde "sabaha kadar canlı kalın para sizin" muhabbeti üzerine dönüyor.
2. film house on the haunted hill'e benziyor ama değil galiba at arabası falan demişsin. ilk versiyonu da olmaz herhalde çünkü viktoryen döneminde geçmiyor o da. ama bi bak derim yine de 1959 tarihli filme:

http://www.youtube.com/watch?v=NXPjWk5IZ-g
Sevgili Daw Ateş Savaşı filminin orijinal adı La Guerre Du Feu aradığım film mi değil mi bilmiyorum ama aradığıma çok yakın bir film olduğu kesin youtubeden fragmanı izledim şimdi indiriyorum teşekkürler. 2. film Lanetli Tepe ve versiyonları değil yinede sağol. Büyük ihtimalle aradığım film La Guerre Du Feu yinede tam emin değilim çünkü kendi aradığım filmi yıllar önce izlediğimden ve net hatırlayamadığımdan bu film o veya değil diye net yazamıyorum ama aradığım film ya bu ya da ona çok yakın ve bu durumda çok mutlu oldum çok teşekkürler bu tarz başka filmlerde biliyorsan yazarsan sevinirim.

Sevgili Anton 2. film House On The Haunted Hill'in 1959 versiyonu değil yinede sağol.

Sevgili mavidirderya 1. film Wild Wild West değil yinede sağol.

Sevgili kumcular Sevgili Daw'a yazdıklarım senin içinde geçerli. Büyük ihtimalle aradığım film Posse The Revenge Of Jesse Lee yinede tam emin değilim çünkü kendi aradığım filmi yıllar önce izlediğimden ve net hatırlayamadığımdan bu film o veya değil diye net yazamıyorum ama aradığım film ya bu ya da ona çok yakın ve bu durumda çok mutlu oldum çok teşekkürler bu tarz başka filmlerde biliyorsan yazarsan sevinirim.

Hepinize yardımcı olmaya çalıştığını ve yaptığınız araştırmalar için çok teşekkür ederim sizler sayesinde aradığım filmlerden hiç olmazsa birkacını bulacağıma inanıyorum ve gene sizler sayesinde aradığım filmleri bulamasam bile onlara yakın türde filmler bulmuş oluyorum sağolun.
1- Bence de "Posse"

3- Poltergeist (1982) olabilir...

4- The Day After (1983) bu filmde anlattığına benzer sahneler vardı...

6- Bence de "La Guerre Du Feu"
Serdarcım 4. film The Day After çok teşekkürler lütfen diğerlerini de bul.
gepetto yarattığın pinokyo gibi burnun uzayacak yalandan destekli at ilk film yanlış ve ikinci film sherlock holmes filmi olsa ben zaten sherlock holmes diye yazardım yinede sağol.
2. filmDanza Macabracevabı yazan lahanaman a cevap için teşekkürler
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL