Leyla'nın Kardeşleri Yorumları

Leyla'nın Kardeşleri filmi detayları

@sehven

8 ay önce

10 / 10

Bir baba karakteri vardır ki filmde, aslında toplumumuzda çokça gördüğümüz bir tip. Ama nedense sinemamız ve edebiyatımızın es geçtiği bir tip. Söz konusu karakterin analizini yaparsak, doğru bir şekilde okursak ülkemiz için güçlü bir toplumsal analiz yapmış oluruz....

@henriette

8 ay önce

filmin yönetmeni saeed, rejim karşıtı propaganda yaptığı için altı ay hapis cezasına çarptırıldı ve beş yıl film çekmesi yasaklandı.

@tibetli

8 ay önce

9 / 10

"Sana ne düşüneneceğin öğretildi nasıl düşüneceğin değil" leylanın bu sözü filmin bütününü kapsıyor
M

@mucella

10 ay önce

8.5 / 10

Leyla'nın yaşadıkları, hissettikleri o kadar gerçek ki. Ancak yaşayanlar bilir. Kendi toplumumuzdaki birçok kadın aynı acıyı ve öfkeyi yaşıyor. Gerçek bir aile dramı. Gururu ve itibarı için çocuklarının hakkından yiyen babalar, fedalar ve heba edilmiş hayatlar. Gerçekliğine kısmen şahitlik ettiğim olayların içinde Leyla'yı izlerken içindeki öfkeyi derinden hissettim. Eril kültürün acılı ve savaşçı kadınları, hakkınızı alacağınız günler gelsin.

@jase

11 ay önce

8.5 / 10

Leylalar ellerinde fotoğraf makinesiyle beliren, o makineyle tüm aileyi kadraja sığdıran ama asla o karede yer alamayanlardır. Leylaların bir gün muhakkak o cinneti geçirip gücü tükendiğinde duyguları istismar ederek iktidarı elinde tutan egemene tokadı aşk etmesi gerekir.

@kumcular

1 yıl önce

8.2 / 10

Toplum ve aile yapısına sert bir eleştiri. Psikolojik olarak, ülkedeki sorunları çözerse kadınlar çözecektir, cesur olun izlenimi yaratıyor.
O

@ozgurozen

1 yıl önce

7 / 10

İlk defa İran yapımı bir film izledim. Konu, oyunculuk, karakter gelişimi hepsi on numaraydı. Hoşuma gitmeyen tel şey filmin çok uzun olması.

@kiti

1 yıl önce

7.7 / 10

Çok fazla İran filmi izlemiş biri olarak bu film beni biraz şaşırttı (tabii ki Holy Spider kadar değil). Sebebi ise İran filmlerinde o kadar çok araba ve yol sahnesi izledim ki bu filmde lüks plazayı gördüğümde filmin içindeki karakterlerin plazaya bakarken yaşadıkları şaşkınlığı yaşadım. Hatta İran'ın elit kadınlarını falan da gördük ilginç bir deneyim oldu. Öte yandan film güzel ve uzun süresine karşı akıcı ancak abartıldığı kadar efsane değil. Sonunun vuruculuğu sonralık etkisiyle sanki bütün film de öyleymiş gibi bir algı oluşmasına neden oldu sanırım. Leyla karakterinin alfalığını çok beğensem de anne babasına karşı olan aşırı nefretini açık bir şekilde gösterme şekli aile yapısının önemli olduğu iran gibi muhafazakar bir toplumda absürd göründü gözüme. Leyla'nın ailede aklı, Alireza'nın başı çektiği 4 erkek kardeşin ise duyguyu temsil ettiği filmdeki çatışmayı izliyoruz. Ayrıca müthiş kederli yüzüyle baba karakteri filmi ayrı bir düzeye taşımış.
S

@seymaevmez

1 yıl önce

Her Türk vatandaşının içi sızlayarak gerçekliğinden emin olarak izlediği film.. bitse bile bitmemiş gibi geliyor..
D

@dikkon

1 yıl önce

7.9 / 10

İran'dan çıkan en iyi 10 film arasına girer. Gerçeklik, çarpıcılık, buram buram acı... hayatın içinden, hayatın kendisi bir film...
SPOILER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL