Koku: Bir Katilin Hikayesi Yorumları

Koku: Bir Katilin Hikayesi filmi detayları

@reyhanscastle

11 yıl önce

kitabını da merak ettiğim film.

farklı, çokça özgün bi senaryo.

izlerken kokuyu da duyabilmeyi diliyorsunuz.

sıkan hiçbir sahnesi olmadığı gibi bazı sahnelerin insanı çok etkilediğini söylemeliyim.

şöyle de tavsiye etmiştim vaktinde:http://rebetep.blogspot.com/2013/08/film-2.html
T

@tugcce

11 yıl önce

10 / 10

tat ve koku tarif edilmesi en zor duyular nicel oldukları için. oysa anlatış şekli o kadar gerçek ki kokuyu duymak değil yaşıyorsunuz adeta ve mükemmel kokunun gerçekliğine inanıyorsunuz muhteşem finalinde... sıradan olmayan harcanan vaktin boşa gitmediğini hissettiğiniz harika bir film..

@ebrar

11 yıl önce

Keske koku efektleri ile izleyebilseydim dedirten bir film

@denizindelisi

11 yıl önce

10 / 10

film izlerken görmek ve duymak algılarımızın yanında koklamak da olsaydı keşke dedirten film.

@dilaraendican

11 yıl önce

7.8 / 10

"Romansı.." İşte filmin, aynı adlı bir romandan alıntı olduğunu bilmediğim sırada, aynen böyle söylemiştim bu film için: Romansı..öylesi etkileyici bir anlatım ön plana çıkarılmış çünkü.

Filme adını veren Patrick Süskind - "Perfume" adlı Romanı okumadım..ancak eminim Kitabın yazarı Süskind bile, kendi hayalgücünün böylesi binbir çiçek açarak ekrana yansıyacağını tahmin etmemiştir..Filmde en az dikkat çeken ama tam aksine de ekranda en çok görülen Dustin Hoffman'dan tutun da, Hollywood Sinemasının başarılı "Kötü"sü Alan Rickman gibi deneyimli oyuncuların beklenen üstün performansları, Filmdeki Genç oyuncularıda 1 yerine 2 oynamaya itmiş sanki..Filmde kusursuza yakın Oyuncu Performanslarına şahit oluyorsunuz..Ve film..İzlerken sık sık sesli formüle edilen esans kokuları, tek tek burnunuza geliyor sanki..Buna sebep, Yönetmenin izleyiciyi Psikolojideki "Çağırışım Methodu"nu kullanarak Filmin etkisi altına almak istemesi..Yönetmen sahnelerdeki tercihleri ile bunda bir hayli de başarılı..Kı
... Devamı
"Romansı.." İşte filmin, aynı adlı bir romandan alıntı olduğunu bilmediğim sırada, aynen böyle söylemiştim bu film için: Romansı..öylesi etkileyici bir anlatım ön plana çıkarılmış çünkü.

Filme adını veren Patrick Süskind - "Perfume" adlı Romanı okumadım..ancak eminim Kitabın yazarı Süskind bile, kendi hayalgücünün böylesi binbir çiçek açarak ekrana yansıyacağını tahmin etmemiştir..Filmde en az dikkat çeken ama tam aksine de ekranda en çok görülen Dustin Hoffman'dan tutun da, Hollywood Sinemasının başarılı "Kötü"sü Alan Rickman gibi deneyimli oyuncuların beklenen üstün performansları, Filmdeki Genç oyuncularıda 1 yerine 2 oynamaya itmiş sanki..Filmde kusursuza yakın Oyuncu Performanslarına şahit oluyorsunuz..Ve film..İzlerken sık sık sesli formüle edilen esans kokuları, tek tek burnunuza geliyor sanki..Buna sebep, Yönetmenin izleyiciyi Psikolojideki "Çağırışım Methodu"nu kullanarak Filmin etkisi altına almak istemesi..Yönetmen sahnelerdeki tercihleri ile bunda bir hayli de başarılı..Kısa sürede Filmin etkisi altında, burnunuzda gerçekte o an varolmayan esans kokularını duyarak, bir tür hipnotize olmuş gibi, filmin seyrine dalıyorsunuz

.(tıpkı Filmin, o eşsiz sahnesinde çabucak hipnotize olup, kendinden geçen kalabalık gibi..)
Bir Katilin Anatomisi gereği, "katil olan kişi ne romantiktir, ne de duysusal..sadece (hayvansı) öldürme güdüsüyle hareket eden, basit, acımasız bir katildir" gibi "hayatın gerçekleri budur, işine gelirse.." türünden bir saptamayla son bulan Film, baştan çıkarıcı müzikleri, anlık ama yoğun yaşanan Aşk ve Tutkuya dair çarpıcı sahneleri ile izleyicisini derinden etkiliyor, cezbediyor.Mutlaka izlenmesi, ve bu türün nadir örneklerinden olduğu için arşive alınması gereken bir film:Parfüm:Bir Katilin Anatomisi.

78/100

@ed_wood_1

12 yıl önce

Koku sinemasal olarak tasvir edilmesi zor bir duyudur.Kitabı okuduğumda böyle düşünmüştüm.Ancak Tom Tykwer bunu çok güzel başarmış.Grenouille rolünde Ben Whishaw’a hayran olmamak elde değil.Gerçi kitaba göre biraz daha çirkin olması gerekiyordu,böyle de kabulümüzdür:)Bazıları finalin zayıf olmasından yakınmış ama kitaptakini birebir yansıtmış yönetmen.Ne eksik ne fazla.

Edebi bir uyarlama olarak baktığımızda,nadir bulunan başarılı filmlerden biridir.
E

@ecuin

12 yıl önce

Bu filmde bir gariplik var. Ne olduğunu bulamadım. Eksik bir parçası var gibi filmin. Bir yandan etkileyip bir yandan da rahatsızlık veren.

@jamais_vu

12 yıl önce

5.5 / 10

Güzel senaryo, Kötü final.

@pudra

12 yıl önce

Çok etkileyici bir filmdi, idam sahnesinde beklentimin dışına çıkmasaydı çok daha iyi şeyler yazabilirdim hakkında. Ancak sonu tam olarak beklediğim gibi olmadı açıkçası, böyle güzel başlayan, güzel gelişen bir film için yeterince talihsiz diyebilirim.

@gkcnn

13 yıl önce

8 / 10

dönem filmleri zaten ilgi çekici olmakla beraber burda senaryo gücünü gösteriyor ve filmin kalitesini daha da artırıyor. bir katilin öyküsü inanılmaz derecede ilgi çekici

fahişeyi öldürdüğü sahnede ve sonrasındaki köpeğin bakışları süperdi. halkın gözünde melek ve şeytan olmanın uç sınırları da ilgi çekici bir detaydı
SPOILER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL