Sineklerin Tanrısı Yorumları

Sineklerin Tanrısı filmi detayları

@alperenn

4 yıl önce

6.7 / 10

beni özellikle son sahnesiyle hayal kırıklığına uğratmış filmdir zira kitaptaki son ile karşılaştırıldığında aslında çoğu sahnesi sönük kalmıştır. zannediyorum dönemin mali şartları ve çocuk oyunculardan mütevellit bazı sahneler,diyaloglar gözardı edilmiştir.

@sinemaseyircisi

6 yıl önce

Çocuk oyuncular var diye çocuk filmi sanıp küçük çocuklarla seyretmeye kalkışmayın.+13(on üç) kategorisinde

@deranged0

10 yıl önce

7.5 / 10

Kitabın sıradan bir özeti denilebilir herhalde film için. Tabii ki duygular ve kitaptaki gerilim aktarılamamış yeterince ama yine de kitabın özünden kopmaması açısından ve hatta oyunculuklar açısından başarılı. Belki bi yarım saat daha uzun olsaydı o gerilim atmosferine bile girebilirdik diye düşünüyorum. Yine de kitabı okuyunuz, okutunuz.

@eliferen

10 yıl önce

kıyaslamak ne kadar doğru bilmiyorum ama kitabın yanında oldukça çerez kalmış bir filmdir. kitabın verdiği kasvetli havayı, olay akışını, korkuyu, telaşı ve en önemlisi de durumun ciddiyetini verememiştir. filmde her şey bir şenlik havası içindedir ve olay akışı daha çok ay bitse de gitsek ya seyrinde ilerler.

kitaptan aldığınız doyumu bu filmde alamazsınız, goldingin asıl anlatmak istediğini de pek kavrayamazsınız. demem o ki önce kitabını okuyun. hatta sadece kitabı okuyun.

@cemal_erdem

10 yıl önce

7.2 / 10

Filmi izledikten sonra kitabı konusunda daha fazla ümitlendim. Öncelikle beklediğimin üzerinde oyunculuklarla karşılaştığımı söyleyebilirim. Lider olmak, seçmek, liderin peşinden gitmek ve insan doğasındaki çoğunluk korku, hırs, güç gibi unsurlarla ortaya çıkan saklı şiddet iyi aktarılmış. Birkaç çarpıcı sahneyle de aktarılanların altı kalınca çizilmiş. Hayatta kalmak meselesinden fazlası ya da o meselenin mutasyona uğrayıp hak edenin liderliğe oynaması versiyonuna dönüşmesi. "Biz vahşi değiliz, biz ingiliziz." repliğini de insan doğasının uyruğu olmayacağını, herkesin vahşileşebileceğini göstererek yıkmıştır.

@film_duce

11 yıl önce

Filmi izlemedim daha ama kitabını okudum belki de hatmettim.Yorumları okuyorum da film başarısız olmuş ki kitabın verdiği mesajı buradaki sevgili sinefil dostlarım anlayamamış.Merak edin istiyorum gidip en iyisi kitabı bulup okuyun ve sorgulayın...

@ocaptainmycapta

12 yıl önce

8.5 / 10

1990 yapımını izlemedim ama bu film biraz daha uzun olsa daha iyi olacakmış gibi geldi bana;hikaye paldır küldür yuvarlanıyor çünkü..

İnsan doğasında şiddetin ortaya çıkışı çok iyi yansıtılmış.Her şey duruma ve amaca göre değişiyor aslında.Önce çocuklar gibi oyunlar oynanıyor ardından yavaş yavaş duyarsızlaşılan vahşiliği görüyoruz.

Evet gerçekten de aslında vahşiyiz,insanoğlu bunu ha ıssız bir adada yapmış,ha savaş sırasında yapmış,aynı şey.

''Belkide canavar yoktur,belki de tek canavar biziz''

@ekopyen

12 yıl önce

6.5 / 10

Jules Verne'den esinlenilmiş diyecektim ama; ondan ziyade "Mercan Adası(The Coral Island)" isimli yine yazım tarihi 19.yy sonlarına tekabül eden bir eserden izler taşıyormuş filmin uyarlandığı William Golding romanı. Tabii ıssız ada olsun, ıssız adada yaşamı idame ettirme çabaları olsun; bunlar hep Robinson Crusoe'ya kadar uzanıyor. Jules Verne'in "İki Yıl Okul Tatili" kitabı çok daha olumlu bir çizgide yaşanıyor. Yine, bence Lost'a da esin kaynağı olmuştur bence bu film.

Durgun ve sıkıcı bir seyre sahip olmasına rağmen ortamın gerginliğini bütün film boyunca hissedebiliyorsunuz. Simon ve Piggy'nin başına gelenler insanın kanını donduruyor. Bunun dışında, film süresince, çocuklar arasında bölünme yaşandığında, tek bir tarafa haklı diyemiyorsunuz. Jack olsun, Ralph olsun; iki tarafın da haksız ve mantıksız geldiği anlar oluyor; bu bakımdan karakterlerin iyi işlenmiş olduğu söylenebilir. Tabii genel olarak Ralph'in insaniyeti daha bir temsil ettiği doğru, ama ıssız bir adada, medeniyet
... Devamı
Jules Verne'den esinlenilmiş diyecektim ama; ondan ziyade "Mercan Adası(The Coral Island)" isimli yine yazım tarihi 19.yy sonlarına tekabül eden bir eserden izler taşıyormuş filmin uyarlandığı William Golding romanı. Tabii ıssız ada olsun, ıssız adada yaşamı idame ettirme çabaları olsun; bunlar hep Robinson Crusoe'ya kadar uzanıyor. Jules Verne'in "İki Yıl Okul Tatili" kitabı çok daha olumlu bir çizgide yaşanıyor. Yine, bence Lost'a da esin kaynağı olmuştur bence bu film.

Durgun ve sıkıcı bir seyre sahip olmasına rağmen ortamın gerginliğini bütün film boyunca hissedebiliyorsunuz. Simon ve Piggy'nin başına gelenler insanın kanını donduruyor. Bunun dışında, film süresince, çocuklar arasında bölünme yaşandığında, tek bir tarafa haklı diyemiyorsunuz. Jack olsun, Ralph olsun; iki tarafın da haksız ve mantıksız geldiği anlar oluyor; bu bakımdan karakterlerin iyi işlenmiş olduğu söylenebilir. Tabii genel olarak Ralph'in insaniyeti daha bir temsil ettiği doğru, ama ıssız bir adada, medeniyet yok iken medeni kalmayı ne kadar sürdürebilirsin?

@consuela

13 yıl önce

Çocuk milleti işte... İnsanın kanını donduruyor.

@havlayankuzu

14 yıl önce

İstanbul'un muhtelif semtlerinde tinerci çocuklar tarafından tekrar tekrar çekilen bir filmdir. Sineklerin tanrısı affetsin,mülayimi.

Saygılar.
SPOILER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL