Diriliş Yorumları

Diriliş filmi detayları

@zett

2 yıl önce

İşin içine holivud girince çok iyi yönetmenlerin bile ne kadar sıradanlaşacağını gözler önüne seren film. Müzikleri dışında içerisinde asla yönetmenin ruhunun kırıntısına dahi rastlayamayacağınız bir iş olmuş. Tek sevdiğim detay kızılderili bir kadının öldürüldüğü sahnede kalbinden bir serçenin uçup gitmesi ki bu da büyük ihtimalle Jodorowsky’e selam niteleğinde olduğu için çok da özgünlük barındırmıyor. Gerçekten Di Caprio oscar alsın diye lalettayin yapılmış bir iş, fazlası değil.

@alchan

2 yıl önce

9.8 / 10

iki kere izledim. neden sıkılmıyorum bilmiyorum, aslında pek fazla konuşma yok ama görsellik harika. bana filmi ikinci kere izleten kısım " o kısmı şu an belirtemiyorum " ama o bakışlar ve replik çok etkiledi. iki kere izlesemde ikisinde de çok beğendim. bazı insanlar sıkıcı bulacaktır ama bu tarz filmler benim için çok öenmli en başını da morte a venezia çekiyor.

@ustunkoru

3 yıl önce

3.6 / 10

Ne fena.. Ve ne rezalet..

@deadmanwalking

3 yıl önce

8.5 / 10

Daima güçlü olanın ayakta kaldığı doğada, zekâsıyla (silah, tuzaklar vb.) bu kuralı bozarak üstünlük sağlayan insanoğlu, doğanın birincil düşmanı diyebiliriz. Filmde medenileşmesiyle ters orantılı olarak doğaya saygısını kaybeden onu çıkarları için kullanan insanoğlunu görüyoruz. Silahını yavru ayıya doğrultan Glass, anne ayının saldırısına uğruyor. Diriliş’te Glass’ın kişisel intikam hikâyesinden önce doğanın intikamı var. Glass, ekibinden de öte tüm insanlığın temsili, ayı ise doğanın. Şeytani zekâsı ve acımasızlığıyla doğanın yasalarını hiçe sayan insanoğlu, doğanın acımasız yasasıyla yüzleşiyor. Güçlü olanın ayakta kaldığı yasa, denklemin içine insanoğlu girdiğinde geçerliliğini yitiriyor. Yüzleşmeyi Hugh Glass özelinde değerlendirirsek; bu yüzleşme karakterin arkadaşları tarafından ölüme terk edilmesi sonrasında yaşadıklarıyla anlam kazanıyor. Ölümle yüzleşip sağ çıkan Glass, uğradığı ihanetle kaybedilen insani değerleri, insanlığın karanlık yüzünü görüyor. Karakterin ağzından dah
... Devamı
Daima güçlü olanın ayakta kaldığı doğada, zekâsıyla (silah, tuzaklar vb.) bu kuralı bozarak üstünlük sağlayan insanoğlu, doğanın birincil düşmanı diyebiliriz. Filmde medenileşmesiyle ters orantılı olarak doğaya saygısını kaybeden onu çıkarları için kullanan insanoğlunu görüyoruz. Silahını yavru ayıya doğrultan Glass, anne ayının saldırısına uğruyor. Diriliş’te Glass’ın kişisel intikam hikâyesinden önce doğanın intikamı var. Glass, ekibinden de öte tüm insanlığın temsili, ayı ise doğanın. Şeytani zekâsı ve acımasızlığıyla doğanın yasalarını hiçe sayan insanoğlu, doğanın acımasız yasasıyla yüzleşiyor. Güçlü olanın ayakta kaldığı yasa, denklemin içine insanoğlu girdiğinde geçerliliğini yitiriyor. Yüzleşmeyi Hugh Glass özelinde değerlendirirsek; bu yüzleşme karakterin arkadaşları tarafından ölüme terk edilmesi sonrasında yaşadıklarıyla anlam kazanıyor. Ölümle yüzleşip sağ çıkan Glass, uğradığı ihanetle kaybedilen insani değerleri, insanlığın karanlık yüzünü görüyor. Karakterin ağzından daha sonra duyacağımız Artık ölmekten korkmuyorum, ben çoktan öldüm. cümlesi; ölümle yüzleşmesi ve ihanete uğraması sonrasında doğada arınarak eski benliğini gömmesinin bir sonucu. Ölen eski benliğiydi, mezarından çıktığında yani dirildiğinde yeni benliğiyle yaşama sarıldı denilebilir.

@renkliboncuk

3 yıl önce

7.8 / 10

Güzeldi güzel. İyi senaryo, etkili oyunculuklar izliyoruz. Yaşama içgüdüsüyle bir insanın hayatta kalma çabasını pür dikkat izledim. Bu yaşam mücadelesi devam ederken diğer yandan patlak veren acımasız intikam hikayesi başlıyor ki hepsi bir bütün olarak inanılmaz bir atmosfer içinde karşımıza çıkıyor. Leonardo Dicaprio farkını her filminde olduğu gibi bu filmde de tekrar görüyoruz. Adam dünya harikası :)

@erdemtekin

4 yıl önce

Sinemanın her zaman yalan üzerine kurulu olmadığını anlatan teknik bir film. Gerçekçilik her ne kadar sinema salonunda tercih edilme de, gerçeği ortaya koyuyor.

@lerin

4 yıl önce

8.4 / 10

Bu filmin neden bu kadar gömülmeye çalışıldığını anlamadım. Gayet yerinde oyunculuklar ve sağlam mesajlar veriyor. Leo da gayet başarılı bir oyunculuk sergilemiş. Oyunculuk, sinematografik ve görüntü yönetmenliği açılarından başarılı bir film olmadığını iddaa etmek büyük haksızlık olur.

@mkarakose

4 yıl önce

7 / 10

Oyunculuklar, görüntü yönetmenliği, atmosfer, görsel efektler çok çok iyi fakat senaryo da bir o kadar zayıf.
İzlenir mi? Neden olmasın.

@ravenna

4 yıl önce

Leonardo DiCaprio'nun bu kadar mücadele ve azim sonucu oscarı almasına hiç şaşırmadım :)

@jineps

4 yıl önce

10 / 10

Oncelikle Bu filmin sinematografik acidan cok basarili ve ozgunluk tasidigi kanaatindeyim .western gerilim orneginin en iyisi olabilir hatta benzeri bulunmamaktadir.derinlik ve sorgulama gerilim uzerinden bizi rahat birakmamaktadir.nedir bu acilim yapcak olursak doga ve insan iliskisi basligi altindadir.doganin intikami ve gucu filmede adini vermesi itibariyle ya bu adam nasil olmuyor gerceginin altinda bir matafor olusu dogaya saygi duyup onunla butunlestiginde intikam surecinden cikip senin intikam yolculuguna nasil hizmet verebilecegi karakterin’ dirilis’i gibi .sartlar sertlestiginde insanin ilkel durtulerinin seyri ve bundan hareketle olabildigince aktarilmaya calisilmistir.irkci yaklasimlar tam yerinde yapilmis hikayeye anlatilmak istenene guzel hizmet vermistir.ozet olarak insanin o cokta ovundugu kadar buyuk olmadigidir.
SPOILER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL