PK Yorumları

PK filmi detayları

@dorothy

7 yıl önce

9 / 10

Pek çok insanın hislerine tercüman olmuş, son derece samimi ve eğlenceli bir film. 2 buçuk saat sürmesine bakmayın bir an sıkılmadım. Ülkemizde de böyle filmlerin çekilip, linç yemeyeceği günlerin gelmesi dileğiyle...

- Tanrıya ulaşmak için bana her gün inek sütüyle duş al diyorlardı. Mantık bunun neresinde?

- Eğer bu aramalar doğru kişiye ulaşsaydı... Tanrı ne derdi sence PK ?

- "Her gün Delhi sokaklarında binlerce aç çocuk yatıyor. Verin onlara, onlar içsin. Ben sütü ne yapacağım?" derdi.

@delahoya

7 yıl önce

9.6 / 10

Dini eleştirenden ziyade , dini kullananlara ders veren , günümüz Türkiyesin de din ile güdülenlere doğru yolu gösterebilecek fakat bu filmi onlar anlarmı ? diye sordurtan harika bir hint yapımı...

Bollywood sinemasına hala önyargısı olan varmıdır bilmiyorum fakat bu film izlediğim en kaliteli hint filmiydi.

Bu arada peekay ın anlamını film boyunca merak etmiştim film den sonra öğrendim ki sarhoş demek miş :)

@hakanderin

8 yıl önce

8.1 / 10

Saglam bir din elestrisi iceren guzel bir film.

@cruachan

8 yıl önce

10 / 10

Aamir Khan'dan önce toplumsal mesaj vermekten vazgeçmeyen Rajkumar Hirani'yi tebrik ediyorum filmi o kadar çok sevdimki izledikten hemen sonra tekrar açıp bir daha izledim ve gene olsa gene izliyeceğim türden bir film, tanrı ve dinler kavramına komik bir dilde ancak bu kadar gönderme yapılabilinirdi böyle bıçak sırtı bir konunun içinden ustalıkla çıkabilen yönetmeni ve tüm oyuncuları tebrik ediyorum, ve müzik sever biri olarak şunuda söylemeden geçemeyeceğim hangi müzik türünü dinliyorsanız dinleyin Hintçe şarkılar bir insanın kulağına bu kadarmı hoş gelir, filmin azımsanmayacakbir kısmını müziklerle doldursalar bile, Bollywood'da kötü müziği olan bir filme denk gelmedim daha.

@cnnto

9 yıl önce

Arkadaşlar önce bi düzeltme yapayım, diğer yorumlarda yazdığı gibi film Aamir Khan'ın değil, yazarı ve yönetmeni Rajkumar Hirani'dir. Film hakkında ise, Hint sinemasının naifliğini kırmaya çalışan yersiz cinsellik göndermeleri beni rahatsız etti, bu tarz yapımlara göre oyuncu seçimi ile de Hollywood'vari olmuş. Yine de dini yobazlıkla mücadelesi hoş. Zaman geçirmek için izlenebilir.
B

@bademce17

9 yıl önce

Aamir Khan olunca işin içinde sevmemek zaten olmaz. Her şeyi o kadar güzel anlatmış ki çok sevdim ben.
U

@ucgozludev

9 yıl önce

"herkes tarafından kabul görmüş pozitif değerlere sahip çıkarak kendini sevdirmeye çalışıyor gibi.." cümlesinin film hali.

@faj

9 yıl önce

boolywodun yüz akı aamir khandan bir modern klasik daha. 3 idiots filminde eğitim sistemini eleştiren, ve tüm arızalarına rağmen tamakta kalan bir film kotarmayı bilen aamir khan yine aynı skalada bir işe imza atmış. zaten bu iki film de aynı yönetmenin.

Dinler içine doğduğumuz bir olgu, bu sebeple çoğumuz bu olguya dair ya eleştirecek birşey bulamayız ya da eleştirmeye korkarız. PK nin kurgusunda bu durumun üstesinden gelmek için dünyaya bırakılan uzaylı formülü geliştirilmiş. böylece bir çocuk cesaretiyle bir yetişkin zekasının birleşip din mefhumu hakkında ileri geri sorular sorabilmesinin yolu açılmış. Tabi bu bahsettiğim olay kurgusal düzeyde geçerli, elbette filmin tüm kurgulayıcıları sıradan inananlar. Pekay ismi hindistanda çok içki içenlere takılan bir kınama sözü, kahramanımızın başka bir konu hakkında olsa çok seçkin sayılabilecek sorularının dinle ilgili olmasından dolayı iletişim kurduğu insanların ona taktığı bir lakap. aslında sarhoşun gerçekte kim olduğu da filmin değe
... Devamı
boolywodun yüz akı aamir khandan bir modern klasik daha. 3 idiots filminde eğitim sistemini eleştiren, ve tüm arızalarına rağmen tamakta kalan bir film kotarmayı bilen aamir khan yine aynı skalada bir işe imza atmış. zaten bu iki film de aynı yönetmenin.

Dinler içine doğduğumuz bir olgu, bu sebeple çoğumuz bu olguya dair ya eleştirecek birşey bulamayız ya da eleştirmeye korkarız. PK nin kurgusunda bu durumun üstesinden gelmek için dünyaya bırakılan uzaylı formülü geliştirilmiş. böylece bir çocuk cesaretiyle bir yetişkin zekasının birleşip din mefhumu hakkında ileri geri sorular sorabilmesinin yolu açılmış. Tabi bu bahsettiğim olay kurgusal düzeyde geçerli, elbette filmin tüm kurgulayıcıları sıradan inananlar. Pekay ismi hindistanda çok içki içenlere takılan bir kınama sözü, kahramanımızın başka bir konu hakkında olsa çok seçkin sayılabilecek sorularının dinle ilgili olmasından dolayı iletişim kurduğu insanların ona taktığı bir lakap. aslında sarhoşun gerçekte kim olduğu da filmin değerli çıkarımlarından biri. Sadece dinlerin insan kardeşliği temelinde yükselmesi gerektiği öngörüsü bile bu filmi hem hint hem de ortadoğu coğrafyası için oldukça gerekli bir tespit. insan eşitliği temasının nasıl tahrip edildiği, tanrıyı gösteren parmakların gerçekte kimi gösterdiği her kesimin anlayacağı bir dille anlatılmış. Elbette her hint filminde olması gereken müzikal fasıllar ve duygusal dopingler mevcut. bu filmi pek çok kesimden insan aynı huşu ile izleyebilir bu durum filmin hem artısı hem de eksisi. gerçi başka türli olsaydı bu filmi topa tutarlardı muhtemelen. neticede sevabı günahından daha bol bir film. iyi seyirler...
S

@scarletcarson

9 yıl önce

Aamir Khan ın bütün filmleri bu kadar tatlı bu kadar candan bu kadar heyecanlı ve bir o kadar da düşündürücü olmak zorunda mı? Anlatsanıza biraz :) Şiddetle izleyin bu filmi :)

@carpathia

9 yıl önce

8.5 / 10

Aslında film eğlenceli olduğu kadar, kendine din adamı süsü verip halkın üzerinden gelir sağlayan kişileri (ör: tayyip) güzelce eleştiren bir filmdir.Oyunculuklara gelince aamir khan yine döktürmüş Anuska sharma ise bana kendini ciddi bir şekilde aşık etti :)
SPOILER
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL