29. Uluslararası İstanbul Film Festivali

Yeah, bence de.
Festivalin ilk haftasonuna bir göz atalım mı?? hep birlikte karar vereceğimiz bir filmi seyredebiliriz..
let's go to the mall today. evet evet kesinlikle gitmeliyiz bence. cee.
Film festivallerinde çokca gözlemlediğim bir kaç şey yazacağım:

Toplu gruplar halinde gelen insanlar muhabbete dalıp, filmin geç başlamasını sağlayanlar arasında başı çekiyor. Bu gruplar yerlerine otururlarken bile garip bir olay oluyor, 30 saniye bile süremeyecek bir oturma eylemi (oturuş desek daha iyi gibi :))3 hatta 5 dakikayı buluyor.

Böyle yapmayan gruplar da var tabii, sanırım bu siteden bir topluluk gitse böyle bir karmaşaya sebebiyet vermez.

Sonra mesela 10 dakika reklam sürüyor, geç girsem bir şey olmaz düşüncesi var. Geç kalan biri bunu söylese eyvallah ama kapıda söylenmez yaw, insaf. Sen ve senin gibiler yüzünden reklamlar bile başlayamıyor, düşündüğün şeye bak.

Bir de illet olduğum başka bir şey var, ki festival olmasına gerek yok herhngi bir sinemada film izlemeye gidince, bir çok insan arkadaşıyla yanyana oturmak istiyor. Arkadaşım filmi senin gözlerin izleyecek, yanyana oturmuşsun oturmamışsın ne fark eder (Herhangi bir engeli olan insanları tabii bu lafım dışı tutuyorum) Sinemaya yalnız gitmeyi seven biri olarak beni deli eden şeyler bunlar :) Bu alakasız oldu biraz ama ilk dediklerim bu festivalde de olacaktır, yine de güzel bir tadı oluyor festivallerin.
Kesinlikle çok eğlenceli olacaktır. Her festivalde yapalım bunu hatta. :) Dediğin gibi buradan kararlaştırırız hangi filmlere gidileceğini.

Benim aklımda şöyle 2 seçenek var mesela. Ya cuma akşamı bir mekanda toplanırız, bir şeyler yeriz. Sonra Geceyarısı Çılgınlığı kategorisinden bir film izleriz ya da cumartesi gündüz 2 film izleriz peş peşe, akşam gene bir mekanda bir şeyler yer, içeriz. Sonra da Geceyarısı Çılgınlığı kategorisinden bir film izleriz. :) Evet, illa Geceyarısı Çılgınlığı\'ndan bir film izleyelim diyorum filim-ahalisi olarak. Geçtiğimiz !f\'teki geceyarısı filmlerinin hepsini izlemiştim. Yarısını arkadaş grubuyla izlemiştim. Kesinlikle çok eğlenceli oluyor.

filim-ahalisi ne der buna bilmiyorum. Ama cumartesi günkü en güzeli gibi duruyor benim seçeneklerden. Tabii başka türlü de olabilir. Önerileri buradan konuşuruz. Sonuçta bir günde 3 film filim-ahalisine koymaz. :D
cok güsel bifikir.. burada konusup, kararlastirilabilinir ; hangi filme, ne zaman gidebiliriz seklinde?

daha once, yaniilk zirvemizde yapmistik :)
Kitapçığımı aldım bugün. Gene seçilen onlarca filmi makul bir sayıya indirebilmek için didineceğiz. Yalnız ilk dikkatimi çeken şey şu oldu. Festival kitapçığının kapağı ve aynı zamanda festivalin resmi afişi geçen senekinden de kötüydü. Berbat hatta... Geçen seneki de Paint\'te ilkokul çocuğu tarafından hazırlanmış gibiydi. 27. UİFF\'de ise harika bir kapak/afiş vardı ne güzel.

Paso Film olayı fena olmamış. Epey bir filmde yer olacağını düşünürsek illa ki bir kaç filmi Paso Film sayesinde daveyite alarak izleyebiliriz. Öğrenci milletini düşünmeleri güzel olmuş.

Ben toplulukta yeniyim, daha önceki festivallerde yapıldı mı böyle bir şey bilmiyorum. Ama yapıldıysa da tekrar yapılması güzel olur kesinlikle. Bahsettiğim şey filim-ahalisi olarak bir ya da bir kaç film kararlaştırıp birlikte izlemek, bir nevi filimadamı 29. UİFF zirvesi tadı yakalamak... 1. yaş günü kutlamasını kaçıran benim gibi filim adamları ve madamları festival bahanesiyle kaçan kutlamayı telafi eder bir nebze. Çoğunluğun katılabileceği bir vakit olan haftanın sonunda, bir ya da bir kaç güzel festival filmini filim-ahalisi olarak hep beraber izleyelim.

Ne dersiniz?
Program açıklandı, bir göz atalım bakalım :)
29. Uluslararası İstanbul Film Festivali programı 9 Mart Salı akşamı açıklanıyor!

Geçtiğimiz yıl İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilen Günışığını Temizleme Şirketi, İstanbul'daki 15 üniversite ve 3 lisenin öğrencileriyle buluşacak. Film gösterimleri ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. İstanbul Film Festivali'nin "Festivalden Önce Okullardayız" gösterimleri kapsamında 17 Mart Çarşamba günü Boğaziçi Üniversitesi'nde yer alan Mithat Alam Film Merkezi'nde gerçekleşecek söyleşiye Uluslararası İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan konuk olarak katılacak. Saat 16.00'da başlayacak söyleşiye Azize Tan, 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali programında yer alan filmler hakkında bilgi vererek öğrencilerin sorularını cevaplayacak.

PASO FILM (?) Üniversite ve lise öğrencilerine festival boyunca avantajlar sağlayacak PasoFilm! kartı 8 Mart Pazartesi gününden itibaren İKSV binasında ve "Festivalden Önce Okullardayız" gösterimlerinin yapılacağı bütün okullarda satışta. PasoFilm! kartının ücreti yalnızca 10 TL. PasoFilm! kart sahipleri:

Festival biletlerinin genel satışı başlamadan, öncelikli bilet alımı yapabilecekler
İzlemek istedikleri filmlerin biletlerini, 19 Mart Cuma günü, 10.00-19.00 saatleri arasında İKSV binasından, tükenmeden alabilecekler
İstanbul Film Festivali kitapçığına ücretsiz sahip olabilecekler
Hafta içi gündüz seanslarından birine davetiyeyle girme hakkı kazanacaklar
Festival buluşma noktalarında Festival süresince indirim kazanacaklar.

Çok daha ayrıntı için : www.iksv.org/film
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL