Belirsiz Gece Suarelerine Dönüşün Ardından Suaresi

değiştridim, ben de Zorba diyorum.
bay neşter suare için teşekkür eder :) Valla Amal'ı ben dün izledim de çok bayılamadım Lilja'dan sonra. Buradan herkese Dans La Maison'u öneriyorum, kaçırmayınız. Uzun süredir izlediğim en sürükleyici ve başarılı film diyebilirim :) Zorba ve Maniac seçilemez sanırım, o yüzden oyum Zamanda Sıçrayan Kıza gitsin :) Animeciler saldırın :)
Ben Zamanda Sıçrayan Kız diyorum :)
pandora'nın kutusu diyorum :)
Twitterdan Gelen Oylarla Son Durum;

Zorba: 1

Maniac: 1

Pandoranın Kutusu: 1
hayırlı ve uğurlu olsun ve de pandora`nın kutusu olsun :)
Geldi çattı bir bahar :)



Saksı Olmanın Faydaları (The Perks of Being a Wallflower)

Yönetmen: Stephen Chbosky

Öneren: Calamity Jane

Hayatımız boyunca yanımızdan ayrılmayan can dostları anlatan bu dokunaklı filmi Stephen Chobsky, Türkçe'ye de çevrilen kendi çoksatan romanından sinema perdesine uyarladı. Logan Lerman, Emma Watson (Harry Potter) ve Ezra Millerın (Kevin Hakkında Konuşmalıyız) rol aldığı filmin kahramanları karizmatik son sınıf öğrencileri, güzel ve özgür ruhlu Sam ile korku nedir bilmeyen, eşcinsel üvey kardeşi Patrickin kanatları altına aldığı utangaç, duygusal ve çekingen Charlie. Bu komik ve dokunaklı ergen hikayesi, büyüme sürecinin alt üst edici gelgitli hallerini aktarırken, kimlik sorunları, arkadaşlık, aile, ilişkiler ve cinsellik konularını da masaya yatırıyor.



Maniac

Yönetmen: Franck Khalfoun

Öneren: Hakime Hanım

Frank yıllar önce annesini bir trafık kazasında kaybetmiştir.Fakat son derece baskıcı annenin etkisi onu şizofren bir seri katile dönüştürmüştür.Tipik bir 80'li yıllar korku filmi olan Maniac uyarlaması olan filmde,Joe Spinellin çizdiği akıllara zarar hasta katil karakteri yerine, burada bütün tıfıllığıyla Elijah Wood başrolde.Hem eski film kadar rahatsız edici olmaya oynayan vahşet sahneleri içeriyor, hem de bu 1. şahıs bakış açısıyla olayı deneysel ve daha derin bir boyuta taşıyor. İlk filmdeki bütün Freud-sal ve toplumsal ilişkiler bu filmde de mevcut.Soundtrack'leriyle de dikkat çekici.



Zorba (The Greek)

Yönetmen: Mihalis Kakogiannis

Öneren: Ledger

Basil (Alan Bates) bir Yunan adası olan Girit'te yaşayan ve son derece sosyal, kaba ve hayatı seven köylü Zorba'nın (Anthony Quinn) dostça davrandığı çekingen ve utangaç İngiliz bir yazardır. Zorba Basil'in terkedilmiş maden ocağında çalışmayı kabul ettiğinde genç adam dünyayı gözlemek yerine onun bir parçası olmaya başlar.



Zamanda Sıçrayan Kız (Toki o Kakeru Shojo)

Öneren: halamutlukalanlardansupheduymakgerekir

Mokoto Konno isimli genç kız, zamanda atlama yaparak geçmişe gidip olayların akışını değiştirebildiğini keşfedecektir.

ilk başta eğlenceli gibi gözüken bu durumun hayatının akışını tamamen değiştirmekle kalmayıp diğerlerininkini de etkilediğini farkettiğinde zamanda atlama yapmaktan vazgeçer. Yalnız belirli bir sayıda zamanda gidip geldiğini öğrenince bozduğu işleri düzeltmek için onları da kullanmaya karar verir.

Film, Yasutaka Tsutsui'nin "The Little Girl Who Conquered Time" kitabından uyarlandı.



Into the White

Yönetmen: Petter N(bu harfi bulamadım ae birleşimi ama :) ) aess

Öneren: crowkungfuuu

İngiliz ve Alman pilotlar birbirilerini vurur, ve daha sonra kendilerini aynı kulübede bulurlar. Norveç'in vahşi ormanlarında bu zorlu kıştan sağ çıkabilmek için beraber savaşmak zorundadırlar. Bu uzun ve alışılmadık bir arkadaşlığın başlangıcı olacaktır.



Zengin Mutfağı

Yönetmen: Başar Sabuncu

Öneren: Kumik

Gençlik yıllarındaki pehlivanlığı ile övünen Lütfü Usta (Şener Şen), zengin işadamı Kerim Bey'in evinde aşçıdır. Bir sabah kalktığında evde kimsenin olmadığını farkeder. Yanında çalışan kızın (Nilüfer Açıkalın), o gün nişanı vardır. Ama sözlüsü Selim de ortalıkta görünmez. O sırada gelen şoför Seyfi'nin ağabeyinden, işçilerin grev ve yürüyüş yaptığını, patronun - ne olur ne olmaz- diye Avrupa'ya gittiğini öğrenir. Selim'le genç kız nişanlanır. Ortam sakinleşir, Kerim Bey döner. Lütfü Usta, gelirken getirdiği eğitimli kurt köpeğine özel yemek pişirdiği için sinirlenir. İşsiz nişanlı Selim, evlenebilmek için ihtiyacı olan parayı bulma amacıyla kargaşa çıkaranları ihbar eder. Bunlardan biri Selim'i tanır. Öldürülmekten korkan Selim, Lütfü Usta'ya sığınır. Lütfü Usta'nın konuştuğu Kerim Bey, bu "muhbir vatandaş" genci özel bir kampa yollar. Selim döndüğünde değişmiş, havalı ve agresif biri olup çıkmıştır. Saldırgan ve huysuz kurt köpeğini ise Lütfü Usta zehirler. Bunu ancak anarşistlerin (!) yapacağını düşünen Selim araştırma yapar, nişanlısından şüphelenir. Kerim Bey iki köpek daha getirir. Genç kız ise Seyfi'den şüphelenildiğini sanır, ancak kendisi olduğunu anlar ve Selim'den ayrılır. Ahmet ve Seyfi gösteri yürüyüşlerine katılır. Lütfü Usta birgün gazetede miting alanında Selim'le eski nişanlısının kavga ederken resmini görür. Eski pehlivanlığı depreşir. Bir kız kadar yürekli olmadığını düşünür. Köşkten ayrılmalı mıdır, yoksa kalmalı mıdır? Bu ikilemde öylece kalakalır..



Kadınlar (Elles)

Yönetmen: Malgorzata Szumowska

Öneren: obilgi

Öğrenci fahişeliği toplum, kadın, ahlak ve özgürlük hareketleriyle bağlarıyla birlikte halen bir fenomen olarak anılıyor. 33 Scenes from Life adlı filmiyle 2008de Locarnodan ödülle dönen yönetmen Malgoska Szumowskanın son filmi Kadınlar, hiçbir yargıda bulunmadan bu konuyu derinlemesine inceliyor. Fahişelik yapan üniversite öğrencileri hakkında ELLE dergisi için bir makale yazmakta olan araştırmacı gazeteci Anne, Parisli, iki çocuk sahibi bir kadındır. Fahişelik yapan başına buyruk genç Alicja ve Charlotte ile yazısı için yürüttüğü huzursuz edici, derin görüşmeler Anneın para, aile ve cinsellik hakkındaki en temel inançlarını sorgulamasına yol açar.



Sev Beni (Fucking Amal)

Yönetmen: Lukas Moodysson

Öneren: neşterimesağlık

Agnes ve Elin, İsveç'te Amal isimli küçük kasabada yaşayan iki genç kızdır. Rahat, sempatik ve popüler bir kız olan Elin'in aksine depresif Agnes'in pek arkadaşı yoktur. Gizliden gizliye Elin'den hoşlanan Agnes bunu ifade etmenin bir yolunu bulamadıkça daha da mutsuz olmakta ve içine kapanmaktadır.

Agnes'in durumundan endişelenen ailesi 16. yaş gününü kutlamak için parti düzenlerler. Başka bir partiye gitmemek için Agnes'in partisine gelen Elin ile Agnes arasında arkadaşlıktan daha farklı birilişki başlayacaktır.

Lezbiyenlik ve arkadaşlık üzerine naif bir film olan Sev Beni, İsveçli yönetmen Lukas Moodysson'a Berlin Film Festivali'nde de ödül getirdi.



Pandoranın Kutusu

Yönetmen: Yeşim Ustaoğlu

Öneren: Müstakbel Bayan Pace

Karadeniz'de yaşayan annelerinin kaybolduğu haberini alan üç kardeş, annelerini bulmak için apar topar yola düşerler. Bu yolculuk sırasında birbirlerini aslında hiç tanımadıklarını fark eden kardeşler, aralarında çıkan ciddi problemlerle de baş etmek zorunda kalacaklardır. Ve tüm gerçekler Pandora'nın kutusu açılmışçasına ortaya çıkacaktır.



Başka Bir Hayat (Dans La Maison)

Yönetmen: François Ozon

Öneren: Lemanpretteycan

Arka sıradaki öğrenci göze çarpar; farklıdır, parlak bir zekaya sahiptir ama uyumsuzdur. Henüz 16 yaşındaki Claudeda fazlası da vardır. Claude, kompozisyon ödevi için aradığı esin perisini sınıf arkadaşının evinde bulur ve yazma yeteneğiyle birlikte keşfettiği keskin gözlemciliği röntgencilik boyutuna ulaşır. Sıra dışı öğrencisinin yeteneğinden etkilenen Germain ise öğretmenin keyfini yeniden keşfeder. Ne var ki, özel hayatın ihlaliyle başlayan olaylar çığırından çıkar. Claude kontrolünü ufak ufak yitirirken, gerçek ile kurmaca ayırt edilemez hale gelir.

(Oylama cuma günü kapanacaktır, buyrunuz :) )
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL