Belirsiz Gece Suare - 27. Hafta: Si può fare

Hayırlı olsun dostlar :) Si puo fare`yi ben de çok beğenmişdim.Oyuncu performansları çok iyi olan,güldüren ve aynı zamanda duygusal bir film.Guguş kuşu`na bir çok insan az da olsa benzetecekdir bence.Keyifle izlediğim kaliteli bir filmdi.Gönül rahatlığıyla izleyin :)
canlar benim arkadaş sorunsuz getirmişti filmi :) ama sorun yaşayanınız varsa bana mesaj atabilir...
birde nerden izleyeceğimiz konusunda yardımcı olursanız çok güzel olacak:)) arkadaş yetersiz kaldı:(
ooooooooooo benlik bir film seçilmiş sanırsam :))
bu film ilk izlediğimde çok heycanlandırmıştı beni.içindeki coşkuyu, çabayı çok seviyorum.herşeye rağmen 'yapabiliriz' demesini seviyorum.gerçek hikayelerden esinlenilmiş olması insana umut veriyor.tüm o eğlencenin içindeki dramı seviyorum.tokat gibi yüzüme çarpan beni çok ağlatan o malum sahneyi seviyorum.(okg spoiler vermiş ama sanırım tam çalışmıyor spoiler tuşu o yüzden izlemeden okumayın yorumlarımızı) bu açıdan guguk kuşuna benzetmiştim biraz.zira hem o filmdeki billy bibbit hem bu filmdeki gigio içimde yaradır... kısacası ben bu filmi çok zeviyorum umarım sizde seversiniz dostlar şimdiden iyi seyirler :)
Film çok eğlenceli onu söyleyeyim. Daha önce izleme fırsatı bulmuştum ve beğendim. Sımsıcak bir öykü, bir başarı öyküsü. Deli deyip geçmemek lazım :) Benim gözümdeki en değerli sahne ise:

---spoiler---

intihar sahnesiydi. inanılmaz çarpıcı, bir tokat gibi yüzümüze çarpıyor. o sahneye geliş aşaması ve o sahne tam anlamıyla bir sanat eseri. hiçbir şey sandığınız gibi değil demek için biraz üzücü bir yöntem...

---spoiler---
NOT: Öncelikle bu forum başlığının ne olduğunu açıklayayım, biz topluca başka bir siteden geldik. Orada fırsat buldukça toplu film izleme yapardık, burada da devam ettireceğiz bunu. Eğer dışarıdan katılmak isteyen arkadaşlar olursa çok mutlu oluruz. Her suarede herkes bir film söylüyor, sonra o filmler oylanıyor. Daha sonra en çok oyu alan filmi izleyip, birlikte yorumluyoruz. Olayın özeti budur. Aklında soru işareti olan, olayı bilmeyen arkadaşlar mesaj atabilirler. Bu haftanın filmi:Si puo fare



Filmde, ruh sağlıkları hastanede kalmayı gerektirecek kadar kötü, toplum içinde normal yaşamlarını sürdürebilecek kadar iyi olmayan delilerin öyküsü anlatılıyor. Kimileri sevgisizlikten, kimileri sevgi adına yapılan ruhsal baskıdan akıl sağlığını yitirmiş bu insanlar, 80'lerde Basaglia yasası gereğince hastaneden taburcu olduktan sonra, doktor gözetiminde ilaç tedavilerinin devam etmesi koşuluyla sosyal üretim kooperatiflerinde çalıştırılarak gözetim altında tutulurlar.

Sevgilisi tarafından terk edildiği dönemde, sahip olunan değerlerle piyasa ekonomisi içinde yer almak gerektiğini savunan solcu Nello bu görüşleri nedeniyle sendikadan uzaklaştırılarak bu kooperatiflerden birinde çalışmak için görevlendirilir. Nello, yöneticiliğini yapmaya başladığı kooperatifte bulunan delilere, her birinin yeteneklerine göre yaratıcılıklarını üretim sürecine yansıtacak şekilde özgüvenlerini geliştirmesine yardımcı olacaktır.

Not 2: Bu filmin seçilmesinde oylama yapılmamış, oscar tahmini yarışması kazananı Miss Pace adlı arkadaşımız filmi kendisi seçmiştir :) İyi seyirler :)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL