Belirsiz Gece Suare 33 - Adaylar

1) Sol Ayağım (1989) -My Left Foot: The Story of Christy Brown - esmeralda



Beyin felçli olarak doğan Christy Brown, hastalığı nedeniyle hareketlerini kontrol edemez ve tekerlekli sandalyeye mahkum bir yaşam sürer. Ancak çocukluğunda, sol ayağının felçten etkilenmediğinin farkına varması hayatını değiştirecektir. Christy sol ayağını kendine verilmiş bir şans olarak görür ve azmin de yardımıyla hastalığının etkilerini yenmeye çalışır. Bu çalışmanın sonucunda ise sakat vücudunun içinde gizli olan zeka ve yazma yeteneği ortaya çıkacaktır.

2) Bir, İki (2000) -Yi yi : A One and a Two... - esmeralda



edward yang "yi yi" adlı filminde bir aileden yola çıkarak tayvan'da yaşamın yarattığı gerilimi işliyor. orta yaşlı işadamı nj kişisel ve mesleki bir krizdedir. bu arada büyükanne felç geçirir, eşi dini bir guruba katılır,duygusal kızı genç kızlığa adım atmakta ve dahi oğlu uyumsuzluk çekmektedir. paralel öyküler, insanların yaptıkları seçimlerin yaşamlarını nasıl etkilediklerini duygusal ve entelektüel bir boyutta anlatıyor.

3) Aşçı, Hırsız, Karısı ve Aşığı (1989) -The Cook the Thief His Wife & Her Lover - okgokg



İğrenç bir insan olan korkunç haydut Albert, adamları ve karısı Georgina ile birlikte her akşam aynı lokantada kurdurduğu açgözlü sofrada yemek yemektedir. Albert'in saçtığı dehşet, Fransız aşçı Richard'ın, yemek aralarında Georgina'nın aşığı Michael ile mutfak köşelerinde yatıp kalkmasına göz yummasına sebep olmaktadır.

4)Cennetin Çocukları (1997) -Bacheha-Ye aseman - Essam



Onlar karşılaştıkları ve yaşadıkları sorunları aileleriyle paylaşmıyorlar, kendileri çözmeye çalışıyorlar. Aslında sorunları Zahra'nın kaybolan ayakkabılarıyla ilgili. Abisi Zahra'nın ayakkabılarını kaybettiği için kendi ayakkabılarını kardeşiyle paylaşmak zorunda kalıyor. Çünkü yeni bir çift ayakkabı alamayacak kadar yoksullar. İki kardeş günlerini tek bir çift ayakkabıyı paylaşarak geçirmeye çalışıyorlar.

5)Hıçkırık (2002) -Hukkle - yesilimtrak



Yaşlı bir adamın hıçkırıklarıyla başlayan, köydeki kadınların dayanışmasıyla bağlanan bir planı anlatan güzel bir film. Ortalığı saran ve birinden diğerine geçen hıçkırık film boyunca devam etmektedir. Yarı cinayet, yarı doğa belgeseli. Filmin en ilgi çekici ozelliklerinden biri filmde hemen hemen hic diyalogun bulunmamasi. Çeşitli ayrıntılar, günlük boğuşmalar, rutin ve suratında yaşlılığın derin izlerini taşıyan bir adamın hıçkırığıyla devam eden film, bunların arasına bir de cinayet iliştirilmesiyle, hıçkırık temalı sıradışı bir görsel bir şölen haline geliyor.

6)Acı (2012) -Pieta - ozgurce 81



Tefeciler için çalışan acımasız bir adam (Lee Jung-Jin) şöyle ya da böyle bir şekilde borçlulardan para almaktadır. Bir gün, bir kadın (Jo Min-Su) onun annesi olduğunda ısrar ederek onun karşısında durur.

7)Sekiz Adam Dışarı (1988) -Eight Men Out - nickim_kac_karakter



Gerçek bir olaydan hareketle çekilen Eight Men Out 1919da Amerikan Beysbol Liginde yaşanan büyük bir şike skandalının perde arkasını gözler önüne seriyor. Gelmiş geçmiş en iyi beysbol filmlerinden biri olarak nitelendirilen filmde, Chicago Sox takımının yıldızlarının bir kumarbazın önerisiyle kaybetmeye oynamalarının ve kazanmaları halinde ellerine geçecek paradan daha büyük bir meblağ için şike yapmalarının öyküsü anlatılıyor. Spor filmlerinden hoşlananlar için kaçırılmayacak bir fırsat.

8 )Röntgenci (1960) -Peeping Tom - cemal erdem



Çocukluğunda babası tarafından korkutulan ve bu korku dolu anları kameraya babası tarafından çekilen Mark, zamanla psikolojik dengesini yitirir ve genç kadınları öldürmeye başlar. Onları öldürürken aynı zamanda ölüm sırasında yaşadıkları her anı da kamerasıyla kaydetmektedir. Peeping Tom olarak bilinen röntgencilik hastalığını beyazperdeye taşıyan ve gerilim türünün ilk örneklerinden sayılan bir yapım.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL