Böyle Bir yer Var mı ? SORU

dream_master

Konuyu Açan: dream_master

23.02.2013 01:30

Bir kütüphane düşünün içinde piyasada bulunmayan bir çok kitap var düzenli ve kimse birbirini rahatsız etmiyor herkes kişisel keyfi için orda veya kendini geliştirmek için ücreti yok yada çok cuzzi bir miktar .Şimdi sorum şu bahsettiğim yerin istanbuldafilm modeli var mı ?
film modeli derken nasıl olacak, kişisel sinema salonu mu, yoksa dvdvari mi?
İki cevabı da görmek isterim:) Model diye kast ettiğim de hani bir kütüphanede sunulan veya faydalandığın kitaptır .orada bulunduğun süre zarfında kullanırsın.giderken eve yanlız gidersin , kitap senle gelmez..şimdi kitap yerine film koy sunulan film olsun ve kütüphane standartdında bir şey.

Böyle Bir yer Var mı ?

NOT:temel prensibi de şu nette bulamayacağın bir çok film var bence bu yüzden böyle bir yer de vardır ve akın oluyordur.istanbulda öyle bir şey var mı ? google da farklı ülkelerin bu tarzda şeylerini buldum ama istanbulun bulamadım belki de doğru sözcükleri kullanmamışımdır.
ne yazık ki böyle bir şeyin olduğunu sanmıyorum istanbul'da, yoksa varlığından haberdar olurduk diye düşünüyorum. eğer varsa da bayaa kıyıda köşede kalmış bir yer olması lazım ki, söylediğin özellikte bi yerin bence kıyıda köşede kalması zor olurdu. çünkü oldukça güzel bir fikir. imkanı olanın bunu hayata geçirmesini isterim şahsen :))
ben de çok isterdim.Ayrıca bir çok kişinin de bizimle aynı fikirde olduğundan eminim.

bir merak ettiğim soruda:

profesyonel eleştirmenlerin her birinin kendi arşivi mi var ? bunu nasıl temin edicekler ki hiç olmadı bence bunu üstlenmiş bir kurum veya dernek yok mudur ?
yeni aklıma gelen bir fikir var biz sinemaseverler olarak bir araya gelerek ve filmin hak sahiplari ile durumu anlatarak yapılabilecek bir takım anlaşmalar la ve deimza toplayarak belediyeden midir artık her neresiyse . . .bina tahsis etmeleri için başvursak yada hiç olmadı para toplasak biz yapsak geçmişimizüçengeç oldu peki ya biz ne ye karar vereceğiz ?
Bildiğim kadarıyla Türkiye'nin doğru düzgün bir "Sinematek" oluşumu dahi yok. Yani kültürümüze, tarihimize damgasını vurmuş filmlerin saklandığı, depolandığı bir oluşum bile yokken belirttiğiniz şekilde hizmet veren bir yerin Türkiye'de varolması bana göre fazlasıyla ütopik. En fazla arkadaşlar arasında toplanılıp belirli yerlerde filmler izlenebilir.

Örneğin Ekşi Sözlük'den Ekşi Sinema oluşumu her hafta çarşamba günleri bir araya gelip daha önce oluşturdukları 250 listelik filmi beraber izliyorlar. Belki ilginizi çekebilir.

Facebook kullanıyorsanız sayfaları:http://www.facebook.com/eksisinema?fref=ts

En yakındaki etkinlikleri:http://www.facebook.com/events/424651904275204/

En kötü ihtimalle filimadamı bünyesinde buna benzer bir etkinliğe de imza atılabilir.
Benim son mesajımda anlatmak istediğim buydu: - Bizdeeeee niye yok ! biz film adamları ve madamları yapabiliriz.Olmaması için tek neden üşengeçliktir. Bence böyle bir durumda hatırlayacaksak onu. Ayrıca Vurdum duymaz ve de elamanıdır : Koyun sürüsünün...
Dediğinizi yapabilmek için salt para odaklı düşünmeyen film şirketlerinin ve "copyright" denilen zımbırtının ortadan kalkması gerekiyor. Ne kadar iyi niyetli olursa olsun fikrinizin bir nebze ütopik olduğunu tekrar belirtmeden geçemeyeceğim. Üşengeçlikle alakası yok. İnsanları koyun sürüsü diye yaftalamak da bir şey kazanmamızı sağlamıyor.

Günümüzde, p2p siteleri (en güncel ve başarılı örneği olarak torrent'i baz alalım), film şirketlerinin egemenliğine son vermesi ve bahsettiğiniz şeye sanal ortamda da olsa bir nebze yaklaşılabilmesi açısından en önemli alanı oluşturuyor. (Tabi daha yasal bir yol olan dvd'ler de seçilebilir.) Bu durumda bir önceki yazımda belirttiğim durumdan daha elle tutulur bir ortam nasıl yaratılabilir inanın hiç bir fikrim yok.

Yine de bunu başarabilmek adına fikirleriniz varsa tarihin tozlu sayfalarından bir şarkıyı hatırlatarak harekete geçmenizi öneririm. :)

http://youtu.be/cO6orXdQPi8
Bu muhteşem mesajınız için çok teşekkür ediyorum.Gerçekten çok hoştu.Aklıma gelen eski bir söz oldu. Kalın 1 , bir çok biriin bir araya gelmesinden oluşur ve 1 den büyüktür.Demek istediğim şu ki : - halay tek başına çekilmez.Tüm sinemaseverlerin karına olacak olan bir şey bu ... bence herkesin elinden gelen katkıyı göstermesi gerekiyor .Fikir , eleştiri , birikim ve stratejik antlaşmala...ne olursa. Durumum şu ki önümde bir dünya haritası var kibu aslında benim düşüncem kenarları olan seçeceğim peki hangsini nasıl? İş bölümü gibi bir durum olursa bence insanların hayal dünyası genişler çünkü şu an dediğiniz hayata geçmiş olur.
Rica ederim. :) Fikir, eleştiri, tartışma olması güzel, evet. Keşke daha fazla insanın kafa yorduğu bir sitede olsaydık. Belki bir gün o da olur ve bahsettiğinize yakın bir sisteme ulaşılabilir. Kim bilir? :)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL