Filmekimi 2009

Popülerliğiyle birlikte kuyruk uzunluğu da artan bir festival olmaya devam ediyor Filmekimi. Birkaç senedir kuyrukta çok bekleme sıkıntısı hep yaşanıyor zaten. Bekleyenler de genellikle öğrenciler, sanırım öğrenciler beklemeye alışıktır mantığı güdüyorlar.

Ben bu sene biletix'ten aldım birkaç filme bilet, her bir filmin her bileti için 1,75 tl hizmet bedeli ödeyip biletix'in saygısız olduğuna karar verdim. :) Kuyrukta bekleyip Filmekimi'ne sinirlenmektense biletix'e sinirlendim. Her türlü sinirlendiriyor ama sanırım bir yandan da vazgeçilmez oldu. :)
bu sene kuyrukta bekleyenleri çileden çıkarmış festivaldir. Cohen'lerin filmi de bozuk onun yerine o seansta göstereceğimiz Beyaz Bant gala fiyatınndan gösterilecektir diye şaşırmış bir festivaldir. Hem insanları Cohen kopyasının bozuk olduğu bir söylemle hayal kırıklığına uğratıyorsun hatanı telafi edeceğine üste çıkıp beyaz bantı vereceğiz ama 3, 5 milyonluk seansta diye yanlış anlaşılmasın 15 milyondan. sinirimi oynatan festival. bir de sanata saygılı insana saygısız. beş saat kuyrukta beklemek ne demek ya ayıp. ha bak ben ucuzda veriyorum bileti, bekle sen. 5 kişi lale karta girebiliyormuşsun onu da öğrendik. ha girmedik doğal olarak orası ayrı. öğrenciye lale kart 200 milyon canm.
Festival filmlerine ulaşmak hiç kolay olmuyor. Genelde,"göster kaç" yapıyorlar,her zaman festivale gitmek de mümkün değil, çaresiz el alemdenden duyuyoruz çoğunu. Bir festival seçkisi falan hazırlasalar,olmaz mı? Olmuyor demek.
Upuzun bilet kuyrukları olur yine.

Güzel filmler var, gönül kaçırmamak istiyor ama.
17-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Filmekimi, sekizinci yılında, galalar, ödüllü filmler, festival gözdeleri ve usta yönetmenlerin son yapıtlarıyla, sinema tutkunlarına muhteşem bir program vaat ediyor.
Filmekimi bu yıl iki sinemaya ve iki hafta sonunu içerecek şekilde dokuz güne genişliyor. Filmlerle ilgili ayrıntılı bilgi ve gösterim çizelgesini içeren Filmekimi föyleri, İKSV binası, Bienal mekanları, kafeler ve sinemalarda...

http://www.iksv.org/filmekimi_2009/index.asp


Lalekart üyeleri için satış öncelikli satış 30 Eylül'de, biletix üzerinden satış ise 3 Ekim'de başlayacak.

http://www.iksv.org/filmekimi_2009/BiletSatis.asp

İstanbul'daki öğrenci arkadaşlar haftaiçi seanslarını yine kaçırmayacak.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL