Savaş filmi SORU

boybey

Konuyu Açan: boybey

27.08.2014 23:44

Bir savaş filmi soracağım üstadlara. Tek bir sahnesi var aklımda. Her iki taraf da susuzluktan kırılmak üzere. Bir taraf suyun olduğu küçük bir ev buluyor. Su çok az ama onlar düşmana suyu bol göstermek için düşmanın görebileceği bir mesafeden duş alıyorlarmış gibi gösterip suyu tekrar tekrar leğene döküyorlar. Var mı bilen, izleyen, duyan?
Bu filmi ben de hatırlıyorum ama maalesef adı aklıma gelmedi. Hatta filmin sonunda karşı taraftan atılan bir bomba yüzünden hakikaten su çıkıyordu bir yerden. Ateşkes ilan ediyorlardı. Muhtemelen susuzluktan kırılanlar Araplardı. Eğer bu dediklerim sizin dediğiniz filmde geçmiyorsa lütfen uyarın. Belki bu ayrıntılar ile birileri hatırlar diye yazdım.

Umarım bulunur. :)
Su çıkma meselesini hatırlamıyorum maalesef. Ama aynı film olabilir.
Aynısı mı bilmiyorum ama şuna bi bakın;

SAHARA (1943)

Bir kuyu muhabbeti vardı bu filmde de.
Bu bir 2. dünya savaşı filmiydi ve susuz kalan taraf da Almanlardı. Filmin son sahnesinde Almanlar silahlarını atarak toz içinde yüzler ve kurumuş dudaklarla şuursuzca suya doğru yürüyorlardı. İyi bir savaş filmi örneği idi diye düşünüyorum. Filmi bulmaya çalışacağım. yanlış mı hatırlıyorum, yoksa yanlarında rütbeli bir Alman esir de var mıydı? Evet, Sahara 1943 olması çok olası.
İlginize teşekkürler. Bakayım bi o mu?
"Filmin son sahnesinde Almanlar silahlarını atarak toz içinde yüzler ve kurumuş dudaklarla şuursuzca suya doğru yürüyorlardı."

Tamam o zaman aynı filmden bahsediyoruz.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL