Bu Üç Filmi Arıyorum SORU

E

Konuyu Açan: eylulelmas

25.03.2011 08:03

Bu Üç Filmi Arıyorum

Ömer amcanın bir filmi

Aradığım ilk filimde Ömer Şerif başrolde. Film Yunanistanda geçiyor olabilir filmde eğer aklımda yanlış kalmadıysa Ömer Şerif kötü adam rolünde ya da rüşvetçi bir polis olabilir. Filmde Ömer Şerifin bir lokantada kirli bir işin pazarlığını yaparken pazarlığı yaptığı kişinin önündeki mezelerden otlanması özellikle aklımda kalmıştı çünkü çeşit çeşit harika mezelerdi. Filmden çok da sahne yok aklımda kalan lakin filmin final sahnesi unutulacak gibi değil. Çalıntı olan mücevherleri Ömer Şerifin üzerine atıyorlar sonrada içinde bulunduğu depoya büyük bir hortumla talaş, kum, çakıl dökmeye başlıyorlar Omar Sharif yavaş yavaş gömülüyor en son başı gözüküyor sonra da o da kayboluyor. Amcanın filmografisine baktım 100 den fazla filmi var bu film için tüm filmlerini indiremeyeceğime göre umarım bir hatırlayan olur diyorum ve geçiyorum ikinci filme.

Bilardoseverler bu sizin filminiz

Filmde büyük ihtimalle ya Paul Newman ya da Robert Redford başrolde oynuyor. Çok usta bir bilardocu var parasına bilardo oynuyor sonra acemi bir bilardocuyu yetiştiriyor sonra bir gün rakip oluyorlar ve kapışıyorlar usta çırağa Sana bildiğin her şeyi ben öğrettim ama bildiğim her şeyi öğretmedim diyor harbi sıkı laf ve sonra usta çırağı yeniyor. Umarım bu film de bulunur ne de olsa birinci ve ikinci filmde artist isimleri var şimdi maalesef artist ismi olmayan ve bulunması en zor olan üçüncü filme geldi sıra.

İki zenci kardeşin oynadığı mafya filmi

Filmde iki tane zenci kardeş var. Film herhalde Bronx ya da Harlemde geçiyor. İki kardeş şiddetin, kavganın, sokak çetelerinin, uyuşturucu satıcılarının arasında büyüyorlar yani o yolun yolcuları ve sonra esrar eroin satıp uyuşturucu işinde oldukça yükseliyorlar. Filmde İtalyan mafyası ile rekabet halindeler. Şimdi gelelim filmi hangi sahnelerden hatırlayabileceğinize. Filmde restoran işleten yaşlı şişko asık suratlı bir İtalyan var tabii ki restoran uyuşturucu işinin paravanı ve bu herif bu iki zenci kardeşi hep aşağılıyor, hep uyuşturucu işinde yükselmelerini engellemeye çalışıyor, kardeşler alemde yer edinince onlarla iş yapıyor ama hep düşük pay veriyor, sonunda kardeşlerden biri isyan ediyor ve lokantaya dalıp herifi öldürüyor. Yine filmi hatırlayabilmeniz için aklımda kalıp yazıp filmi hatırlamanıza yardımcı olacağım bilgilerden bir şu, bu iki kardeşin yaşlı bir babaları var eroinman ve bu durum iki kardeşi çok üzüyor, biri ona eroin vermiyor ve tedavi olmasını istiyor, öteki ise eroin veriyor. Filmin bitimine doğru kardeşlerden babasına eroin veren kardeş babasına istediği bol miktarda eroini veriyor ve adam altın vuruş yapıp ölüyor. Sonrasında zaten gidip restoranı basıp İtalyan mafya babasını öldürüyor. Kardeşi ona Sen ne yaptın bunu yanımıza bırakmazlar hem babam ne der? dediğinde o da ağlayarak Babam öldü ona eroin verdim diyor kardeşi bu duruma çok kızıyor ve vuruşuyorlar. Babasına eroin veren ve altın vuruşla ölmesine izin veren ölüyor öteki ise ölmüyor. Galiba kardeşlerden birinin adı Ray idi. Son sahnede vurulan ama ölmeyen adamı tekerlekli sandalyede göl kenarındaki bir evde görüyoruz. Yanında karısı ve küçük erkek çocuğu var. Çocuk topla oynuyor ve film bitiyor. Hatırlayan olursa gönlümdeki film bulma üstün hizmet nişanı onundur.
Cevaplar için teşekkürler The Color Of Moneybir devam filmiymiş daha öncesinde The Hustler var onu da yazsanız daha makbul olurmuş onu da kendim buldum.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL