Belirsiz Gece Suare No: 68 - La dolce vita

Aslında fellini'yi severim ama sanırım modumda değildim :)

Kürşat'cığım bu yonetmene ve haliyla filmlerine de çizgi çekmiş anladığım kadarıyla :) çok güldüm , malum ona film beğendirmek zordur :)

güzel kadınlar güzel mekanlar güzel müzikler..marcello nun oyunculugu ve mımıklerı cok ıyıydı.çekildiği doneme gore gayet basarılı bir film.

Fellini filmleri izlemek zordur, sinirleri ve sabrı zorlar.sonuna kadar dayanabilen her tarz filmi izleyebilir bence:)
Dönemin İtalya'sında teknolojik ve kültürel değişimden eleştirel kesitler sunan, iyi oyuncularıyla izlerken keyif veren, iyi ki izledim dediğim bir film oldu.

Roma'nın şantiye halini görmekte güzeldi...
yaa bırakın adam tembelliğine bahane bulmaya çalışıyor işye :D
Emre bu yazdıklarımız gözünü korkutmasın ama güzel kadınlar için bile izlenebilir film:)

Fellininin kemikleri sızlıcak bu lafımla:)

Bu arada adamı nerden tanıyorum diodum 8 bucuk filmindenmiş o film bu filme göre çok daha başarılı.
filmin en güzel sahnesi, aşk çeşmesi sahnesiydi zaten :P

Emre kendine eksi vermek nasıl bir his :D
ondan sonra emre neden suare filmlerini izlemiyor :( bir insan bile bile kendine bu eziyeti nasıl yapsın :)
Bense filmi tam tamına 3 e böldüm hatta bi ara 4 olacak diye çok korktum:)
3 saatlik bir filmde anlatılan sadece çapkın yakışıklı bir gazetecinin maceraları olunca tabi süre insana gerçekten çok uzun geliyor. Film sadece Anita ve aşk çeşmesinde geçen sahne için izlenebilir. Birde filmin sonundaki kızın sesini duyuramayıp Marcelloya el sallayışı etkileyiciydi onun dışında böyle filmleri neden izlemeyi tercih etmediğimi bir kez daha hatırladım.

Bu filmin bize kazandırdığı bir şey varmış ama fotoğrafçı çocuk Paparazzoyla birlikte paparazzi kelimesi hayatımıza girmiş.
biliyorum çok ayıp ama filmi ikiye bölüp izledim :s öyle yapmama rağmen yine de çok sıkıldım izlerken. sanki tek bir film değildi de parça parça kısa hikayeleri anlatan bir mini diziydi. gürültü konusunda da arzuya katılıyorum,hele o sokak restaurantının olduğu kısımlarda araba sesleri felaket rahatsız etti beni.

filmin bazı yerlerinde " burada çok güzel bir mesaj veriyor ama mesajı alamayacak kadar sıkıldım,üzerinde düşünemeyeceğim." diye geçirdim içimdem,üzgünüm ama okg ye katılıyorum bence de fazla balon bir film.
Filmi bi taraftan çok merak ediyodum bi taraftan da acaba sıkılır mıyım diye tereddütteydim. Klasik filmlerle ilişkim malum :) ama tuhaf bi şekilde sıkılmadan izledim ben. Kendim de şaştım bu işe ama öyle :) adamımızın o şaşalı ama sahte dünyada ordan oraya savruluşu ve kadınlar arasında geliş gidişi güzel anlatılmıştı. Evet bazı durumlarda gerçek zamanlı oluşu sıkıcıydı ama çok da rahtsız etmedi. Sonu az çok belli filmlerden bu da. O çöküşün gelişi kaçınılmazdı tabii. Bu izlediğim ilk fellini filmi ve ben gayet beğendim. Biraz kurgusu rahatsız etti diyebilirim. Bi ara kadınları takip edemez oldum. Akşam biriyle birlikteyken sahne değişipde sabah başkasıyla arabada yolculuk yapıyo oluşu biraz rahatsız ediciydi takip açısından. Çekildiği döneme ve tekniğe bakacak olursak gayet iyiydi. O meşhur fıskiye sahnesini merak ederdim izlemiş oldum böylece. Öneri için teşkkürler :)
Fellini'nin filmleri ya çok sevilir ya da onlardan nefret edilir. Amerika'nın David Lynch'i gibi biraz ya da Lynch muhtemelen Fellini'yi kendisine örnek almıştır. İkiside palyaçoları çok sever. La dolce vita da Anita Ekberg olmasa filmin bir espirisi kalmaz. Sosyetenin yaşamı dışavurumcu bir çekim yöntemle irdeleniyor. Çekimler gerçek zamanlı yürüdüğü için filmin sıkması olası, ilk etapta beğenmediğim bu filmi sonradan bir ilk olduğu için sanatsal açıdan hiçte fena bulmamıştım. Fellini izlemek sabır demektir. Klasik kurgu ve akış şeması yok. Anita Ekberg ilk başta aptal bir sarışın gibi duruyor ama tüm o şahşahlı imajın arkasında normal ibr kadın var. Fiskiye sahnesi meşhurdur.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL