görünmezlik iksiri ile alakalı bir film SORU

L

Konuyu Açan: lasoupeaucanard

20.08.2011 17:12

80 li yılların sonunda trt de izlemiştim. film yanılmıyorsam siyah beyazdı. bir kaç genç tesadüfler sonucu okulda görünmezlik iksiri buluyorlardı. bunu keşfettiklerinde deneme amaçlı ellerini gorunmez yapıyorlardı. fakat nasıl tekrar görünür hale geleceklerini bilmiyorlardı. ellerini bir beze sarıp koşuştururken sanırsam üniversiteden hoca tarzı bir adam bunları görüp ne oldu diye sorunca elim kanadı ne yapacağım falan tarzı bi konuşma geçiyordu aralarında. adam da elinizi yıkayın diyordu ve bu gençler de bi elimizi yıkayalım bakalım derken meğer bu gorunmezlik iksirinin karşıtının su oldugunu anlıyorlardı. görünür hale gelmek içinde su döküyorlardı üst başlarına. daha sonra da bu iksir sayesinde görünmez olarak başlarından geçen olaylar komedi şeklinde anlatılıyordu. Ayrıca hiç golf bilmeyen bir adama yardım edip onu golf şampiyonu falan yapıyorlardı. çocukken ilk izlediğim filmlerden olduğu için merak ediyorum adını. hatırlayan var mı acaba. teşekkürler.
cevap için teşekkürler ama sanırım bu değil. bu gençlik filmi tadında bi yapım olsa gerek. benim izlediğim filmde görünmezliği kullanarak soygun, hile hurda vs gibi işler yapılıyordu. hatta spoiler gibi olacak ama benim hatırladığım kadarı ile son sahnede görünmez olan arabalarıyla soydukları paralarla kaçarlarken bir evin havuzuna düşüyorlardı. havuzun içinde, malum su ile görünür hale geldiklerinden, araba, kendileri ve birçok banknot meydana çıkıyordu vs. film - tamamen tahmin- oldukça eski bir film de olabilir bu arada. Çünkü o aralar trt de charlie cahplin filmlerinden tutun, bisiklet hırsızları gibi eski filmler de yayınlanıyordu.
Soru burada asılı durduğuna göre bulamadığını varsayıp biraz geç olsada cevap veriyorum.

Now You See Him, Now You Don't (1972)

Siyah-Beyaz olması hariç yazdığın bütün veriler finali dahil bu filmde mevcut. Belki sende zamanında benim gibi Schaub-Lorenz marka televizyondan izlediğin için renksiz hatırlıyor olabilirsin...
sanırım film buydu, teşekkürler
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL