Arjantin’den Öyküler (Pera Film )

Haberlerde denk geldim, her hafta Ispanyolca konuşan ülkelerden biriyle ilgili etkinlik düzenleniyormuş.. Geçen hafta Kostarika'ymış(?) meğersem, bu hafta da Arjantin...
Pera Film Ekim Programı: Arjantinden Öyküler

Pera Film, 5-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul Cervantes Enstitüsü ve Arjantin Büyükelçiliği işbirliğiyle Arjantinden Öyküler programında çağdaş bağımsız filmlerden oluşan bir seçki sunuyor.

Whisky, Romeo, Zulu filminin yönetmeni Enrique Pineyro kendisinin birebir yaşadığı hikayeyi sinemaya aktarıyor. Filmde, eski pilot Pineyronun havayolu sektöründeki yolsuzluklar ve güvenlik uygulamalarıyla ilgili yaptığı araştırma ve bunu kamuyla paylaşması konu ediliyor. Bağımsız yönetmen Pineyro eski bir pilot ve fizikçi.

1971 doğumlu Pablo Trapero Yolda Bir Aile filminin yönetmeni. Arjantinde yapımcı ve editör olarak da çalışan Trapero, sıradan insanların hikayelerini anlatmakla ve özellikle de toplumsal eleştiri niteliği taşıyan konulara odaklanmakla tanındı. Yolda Bir Aile filmi, aşk ve aile üzerine sıcak bir komedi. Yolculuk üzerine olan filmde dört farklı kuşaktan oluşan aile fertleri öfke, hüzün, sevgi ve yakınlığı keşfederler.

1975 doğumlu Damian Szifron Arjantinin genç yönetmenlerinden. Özellikle Arjantindeki Los Simuladores televizyon dizisinin yaratıcısı olarak tanındı. Film teorisi üzerine eğiim gören Szifron, Denizin Dibinde filminde nevrotik bir mimarlık öğrencisi Ezequiel Toledo ve kız arkadaşı Ananın hikayesini ele alır. Film, kıskançlık ve başetme duygusunu anlatıyor.

Gösterim Programı

5 Ekim Salı

17:00 Yolda Bir Aile / Rolling Family

19:00 Denizin Dibinde / At the Bottom of the Sea

8 Ekim Cuma

17:00 Denizin Dibinde / At the Bottom of the Sea

19:00 Whiskey Romeo Zulu

10 Ekim Pazar

14:00 Whiskey Romeo Zulu

16:00 Yolda Bir Aile / Rolling Family

Yer: Pera Müzesi Oditoryumu

Tarihler: 05.10.2010~10.10.2010

5-8-10 Ekim

Telefon: 0212 334 99 00

Adres: Meşrutiyet Cad. No: 65, Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Ücret: 5 TL

Nereden Alınır: Pera Müzesi Oditoryumu
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL