Film gösterimi SORU

usttencizgi

Konuyu Açan: usttencizgi

13.07.2011 15:59

Arkadaşlar üniversitede film gösterimi yapmak istiyoruz fakat filmler için izin almamız gerekiyor her seferinde.Sizlerin ünivesitelerinde gösterimler olurken bu telif hakkı sorununun nasıl halledildiğini veya böyle bir sorun olup olmadığını benimle paylaşırlarsanız sevinirim.Teşekkürler.
Benimde kafama çok takılmıştı başta bu konu. Sonuçta toplu gösterim yapıyorsun. Ama gittim kütüphaneye "orjinal olsun" gerisi sorun değil dediler. Sonradan hiç kontrol bile etme gereğinde bulunmadılar. Yani öyle özel birşey yapmadım ama sonuçta "kar amaçlı etkinlik" olmadığından sorun olmuyor-muş.

Sizinkiler baya kasmış olayı sanırım. Bence ikna yoluna git. Her gösterimde telif hakkı falan gerçekten zor iş..
Çok teşekkür ederim Daw sanırım benim üniversitede böyle film gösterimleri falan daha önce olmadığı için sorun çıkarıyorlar.Alışıcaklar ilerde umarım.Her gösterim için illa imzalı bir kağıt parçası götürmemiz gerekiyor.Hiç ikna olacak gibi değiller.Bende diğer üniversitedekiler bunu nasıl yapıyor diye bir sorayım dedim.Pek cevap gelmedi ama gelenlerin hepsi ,gösterim çok büyük çaplı olmadıktan sonra izin falan almadıklarını söylüyorlar senin gibi.Teşekkürler tekrar.
Bizim okulda da bir kere izin alıyorsun. Gösterim günlerini ayarladıktan sonra ister açık hava, ister bir salonda gösterim yapıyorsun. Bunun dışında hiçbir prosedür yok.

Belkim ilgilenler olur diye söylüyorum. Boğaziçi üniversitesinde Salı, Çarşamba ve Perşembe açık hava film gösterimleri oluyor sinema klübünün. saat 21.00'da. Bekleriz herkesi.
Çok teşekkür ederim tutaste.Gelmeyi isterdim.Umarım güzel geçer.
Ne demek üsttençizgi. Her hafta oluyor. Belki bir gün denk gelirsin.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL