En Sevdiğiniz Film Karakterleri



Rayne
(2003-2005)



Blood Rayne Kimdir ?

Blood Rayne, çoğu iyi vampir karakter gibi, anne tarafından insan baba tarafından vampir, hibrit bir karakterdir. Rayne'in babası, ironik bir şekilde Vampirler kralı Kagan'dır. Rayne,çocukluğundan itibaren büyük acılara göğüs germek zorunda kalmış,gözü yaşlı bir karakterdir. Genç yaşında tecavüze uğrar,sirklerde maskara edilir,ırzına geçilir, canına okunur,dayak yer, fiziksel ve psikolojik işkenceye maruz kalır. Bu sebeple,Rayne;ruh hastası bir karakter olmuştur. Sadistik eğilimleri vardır. Kol,bacak yolmaktan sapıkça bir haz alır. Tabi bir de kan içmekten,ne de olsa o bir vampirdir.



Ancak,Rayne; bir avcı klanı tarafından bakıma alınır. Topluma adapte edilmeye çalışılır. Zaman içinde Rayne, Nazi'lerden otopark mafyasına kadar birçok kötücül unsurun, en korktuğu şey haline gelecektir.



Rayne'nin en belirgin özelliği, kollarında taşıdığı sustalı kılıçlardır. Aynı zamanda Rayne'nin düşmanlarını tutup çekmeye yarıyan bir zıpkını da mevcuttur. Rayne,kızıl saçlı,gotik karakterli,sapık,ruh hastası,kana aç, ancak yine de insanlığın dostu dönek bir karakterdir. Uwe Boll isimli dingil tarafından 2005 yılında çevrilen filmle karizmasal var oluşuna son verilmiştir. Huzurla uyusun.



Peki neden Blood Rayne'i seviyorum ?

Çünkü o, çok güzeldir.

Çünkü o, çok manyaktır.

Çünkü o, asla yılmaz. Söz konusu doğrularsa babasının bile gözünün yaşına bakmaz.

Çünkü o, kızıl saçlıdır.

Çünkü o, yarı da olsa bir vampirdir.

Çünkü o, çok karizmatiktir.

Çünkü o, engin bir mizah anlayışına sahiptir. Kolunuzu koparabilir ama sizi güldürmesini de bilir.

Hadi bir el at,ifadesini çok ciddiye alabilir. Sonunda elinizden olabilirsiniz.

Çünkü o, bir romantiktir. Onunla batan güneşi seyredebilirsiniz.

Çünkü o, asla korkmaz. Kocaman kocaman iblisler,piskopat vampirler, azılı düşman askerleri onun için espri malzemesidir.

Çünkü o, çok harikadır. Muhteşemdir.



Peki onu nasıl elde edebilirsiniz ?

Edemezsiniz. Sakın böyle bir şey teklif etmeyin,doğrar yeminle,acımaz.
ENİD (2001-)



Enid Kimdir ?

Enid,"Ghost World" isimli filmde yaşar.

Enid,çok güzel ve çok akıllı,isyankar bir kızdır.

Enid,Thora Birch isimli insan tarafından canlandırılmıştır.

Enid,gözlüklüdür. Kuklaları sever. Plak koleksiyoncularına bayılır.

Enid,çok yeteneklidir. Çok güzel resim çizer.



Peki Enid'i niye seviyorum ?

Enid'in kimseye eyvallahı yoktur.

Enid lafını esirgemez.

Enid,müzikten anlar. Kaliteli olana kıymet verir.

Enid,efendisiz bir zekaya sahiptir. Hiçbir lafın altında kalmaz.

Enid, uçarıdır. Çünkü gençtir. Ama buna karşın o çok da olgundur.

Enid,aynı zamanda biraz da dolgundur. Ama bu ona güzellik katar.

Enid,yeteneğin ayıp sayıldığı bir sistemde ayakta durabilmektedir.

Enid'in de kusurları vardır elbet ancak onun kusurları bile güzeldir.

O da her insan gibi yalnızlıktan korkar. Varolmak onun için de bir yüktür.Ama o hep direnir. Bizim gibi boyun bükmektense yoluna devam eder.

Enid'e sevmediği bir işi yaptırırsanız,yapmam demez. Yapar ama öyle bir yapar ki,keşke yapmasaydı dersiniz. O daima intikamını alır.

Kısaca Enid,çok iyi ve akıllı bir kızdır. Bu sebeple ben onu çok seviyorum.



Peki Enid'i nereden edinebilirsiniz ?

Edinemezsiniz. O sizi edinir veya edinmez. Şu adresteki oyuncağını alıp avunabilirsiniz tabi.
Eminim,herkesin hayatında etkilendiği,saygı duyduğu, yolda görse elini sıkmak istediği veya en azından bir selamını esirgemeyeceği bir film karakteri,tiplemesi mevcuttur.



Benim de bir sürü böyle,gerçek olsun,hayali olsun sevdiğim karakter var

En çok sevdiğim karakterlerden biri de "Ed 209".



Ed 209,ilkin Robocop isimli filmde karşıma çıktı. Gerek heybetli duruşu gerekse sadakati ile beni derinden etkilemiştir. Adının tam açılımı "Enforcement Droid Series 209" yani "Zorlayıcı güç kullanma yetkisine sahip droid serisi 209". Ancak dostları ona kısaca "Ed 209" diyorlar.



Her ne kadar, Ed 209; kollarında taşıdığı iki ağır makinalı tüfek ve genizden çıkardığı korkutucu ses dolayısıyla çoğu insan tarafından yanlış tanınsa da aslında son derece iyi kalpli ve naiftir.



Peki ben niye Ed 209'u seviyorum. Ona niye kankam gözüyle bakıyorum:



Öncelikle Ed 209 halden anlar. Ancak konuşmasını bilmeniz gerek. Ed 209'a vur derseniz,öldürür. Öldür derseniz parçalar. Çünkü iyi niyetlidir,sizi mutlu etmek ister. O kadar verici bir robotçuktur. Her daim yardıma hazırdır. Ona göre konuşmak lazım.



Ed 209, sizi her daim sever ve korumaya çalışır. Sadıktır. Asla yarıyolda bırakmaz. Sevgi dolu kolları daima açık bir kucak gibidir. Bir zor durumda,saklanmaz,atlayıp kaçmaz. Anca beraberdir,kanca beraberdir. Bir merdiven çıkmak zorunda kalmadığı sürece tabi :)



Ed 209,şirindir. Paytak paytak yürümeye çalışırken çok komik görünür. Ama gülseniz de ses etmez. Kızmaz,gücenmez.



Ed 209,çevre dostudur. Motoru yoktur. Yürür. Üstüne binerseniz Taksim'den Sirkeci'ye bana mısın demez. Yeter ki,yolda ihtiyaç molası istemeyin :)



Ed 209,ukala değildir. Zekası sınırlı da olsa,pis pis espriler yapıp. Sizi arkadaşlarınızın önünde küçük düşürmez. Hatta kıl kaptığınız arkadaşınızı sizin için yola getirir. Borç tahsil eder, otopark mafyasını doğduğuna pişman eder. Dosttur,kankadır,sağlam arkadır.



Ed 209, ekonomiktir. Şehir cereyanı ile idare eder. Bolca sevgiyi de ihmal etmezseniz,torunlarınıza bile bakar.



Ed 209, sırdaştır. Açılamadığınız kız veya erkek arkadaşınızla aranızı yapar.Platonik aşklar onla tarih olur. Boyalı mermilerle aşkınızı dağlara kazır. Cümle aleme gösterir.



Ed 209,sanattan anlar.Ona mp3 yükleyip dinlemenize ses etmez. Biri telif falan sorarsa,gördüğü son şey yine Ed 209 olur :))



Ed 209,filmden de anlar. Şimdiye kadar Robocop serisi dahil bir sürü filmde ve oyunda rol almıştır. Çok iyi bir oyuncudur. Ancak o bir karakter oyuncusudur.



Ed 209,cinsiyetçi değildir. Erkek veya kadın ayırmaz. Bir çatışmada herkese eşit derecede ateş eder. Sınır tanımaz. Bununla birlikte,Ed de deseniz Ediye de onun için fark etmez. Cinsiyeti yoktur. Unisekstir.



Ed 209,aynı zamanda bir barışseverdir. Kanına dokunmazsanız veya önünde küfürlü konuşmazsanız hiçbir şey yapmaz. İnsanları sömürmek, zorbalık etmek veya korkutmak için savaşmaz. Kimsenin uşağı değildir. O ya sizin dostunuzdur yada sadece bir robot.



İşte benim en sevdiğim karakter bu yüzden, Ed 209'dur.



Canım Benim.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL