Belirsiz Gece Suare No: 79 Kikujirô, P.P.Bacaksız ve AKADa^^

Ateşten Kalbe Akıldan Dumana:

dış ses anlatımıyla , kurgusu içe içe olsa da hiç sıkmayan , şahane müzikleri oyle guzel yerleştirilmiş ki filme özellikle Zorba The Greek calan sahne şahaneydi :)

Guy perace yı cok severim ve bastan sona sıkılmadan izlediğim bir film olmus, finali ise süperdi :)

Piano Piano Bacaksız :

Müşvik Kenter'in sesiyle büyülediği film..

ufaklıgın o kucucuk dunyasındaki kocaman yuregi..her ıc sesınde dalıp giden hali o kadar sevımlı ve naif ki..

herkes o yoklukta bıle ne kadar mutlu.

filmleri öneren herkese tesekkurler, sevgiler :)
Daha önceden izlemiş olduğum bir film seçilmişken yorum yapayım da artıyı kaçırmayayım bari. :)

Ateşten Kalbe Akıldan Dumana Guy Ritchie'nin ilk filmi ama bence en iyi filmi. Tarzını seviyorum şahsen, bu tarz filmleri sevdiğimden olabilir. AKAD Snatch'dan daha iyi bir film bana göre. Olay örgüsü karışık ama karmaşık değil çok güzel işlenmiş. Dış ses ayrıntısını ise ayrıca beğenmiştim. Bir de filmin müzikleri çok çok iyidi. Yine böyle filmler yapsa da Ritchie abimiz biz de izlesek.
Piano Piano Bacaksız

Türk sineması aşığı bir adam olarak ben bu filmi niye beğenemedim, hala şaşkınım. Oysa beğenmeyi çok istiyordum. belki de bu şartlanma olumsuz sonuçlandırdı, bilemedim şimdi.

Bana biraz abartı geldi sanırım, bir olmamışlık var bu filmde ama adını koyamıyorum. belki de sıla'nın değindiği rutkay aziz performansı bile olabilir. kötü bir film değil sadece beklentilerimin altında kaldı benim. neyse en azından yıllardır merak ettiğim 'piano piano bacaksız' ne alaka sorusunun cevabını öğrenmiş oldum.
Resmen yıllar sonra artı alma ihtimali olunca, panik yapmışım :)
piano piano bacaksız filmini çok eskiden izlemiştim. gayet naif ve cici bir film. çocuk karakterin o mutlu olma çabası benide izlerken çok mutlu etmişti. açlığın sefaletin çok guzel anlatıldığı bir film. hatırladığımda hep gülümsememe sebep olur.

lock, stock and two smoking barrels filmi çok güzel bir ingiliz kara mizah örneği. İngiliz aksanının yoğun olduğu film zaten beni mest ediyor :) Film bir saniye durmuyor sürekli bir aksiyon içinde zaten yönetmenin diğer filmlerindede gördüğümüz bir özellik bu (bknz. snatch) Karakterleri ve sonu efsane olan bir film. Ayrıca soundtrackleride mükemmel.
yarın gece : 23:59 :)
Yetişemedim :D
Piano Piano Bacaksız, şu ölmeden önce izlemeniz gereken yüz film, bin film gibi listelerde olması gereken ve insanın ömrü boyunca birkaç defa karşısına çıkmasının harika olacağı, umuttan uzaklaşmaya başladığımız, hayat şartlarından bunaldığımız her an bize sarılacak güvenilir bir dost. Tunç Başaran'ın düzgün hikaye anlatımıyla çok karakterli anlatım zorluklarının üstesinden gelebildiği, birlikte yaşamak, sevgi ve fedakarlık gibi temaların öne çıktığı bir uyarlama. Filmin uyarlandığı Evimizin İnsanları'nı da bulup okumak gerek.

Ateşten Kalbe Akıldan Dumana'yı Snatch öncesi izlediğim için şanslıyım iki filmi de çok severim. Kara mizahı, senaryosu çokiyi.
ateşten kalbe külden dumana

Snatch'i izlemedim ben şimdi yorumlarınızda gördüm bu iki filmin aynı olduğunu ve merak ettim nedenini. filme gelirsek kötü değildi tabi ama pek bana hitap etmedi.işler fazla karıştı sanki ve o sonuçsuzluk sıktı beni.bilmiyorum belkide doğru modda değildim bu filmi izlemek için.hal böyle olunca snatch'i uzun bir süre daha ertelerim gibi geliyor.

piano piano bacaksız

ne tatlıydı, umut doluydu. çok karakterli filmleri zaten severim de

tunç başaranın filmleri bu açıdan ayrı bir güzel oluyor yahu.

o konaktakilerin hangi birini anlatmalı. tek başına konak bile şahane bir karakterdi

bana göre. az da olsa yaman okayı görmek, müşvik kenterin sesinde kaybolmak da cabası.

her yerli film severin mutlaka izlemesi gerek bu filmi. çok tatlıydı çok.

öneriler için çok teşekkürler güzel suareydi. diğer filmi de izlicem yakında :)
piano piona bacaksız benim en sevdiğim Türk filmlerinden biridir. bence 90lar Türk sineması yeşilçamın klişelerinden sıyrılıp (yanlış anlaşılmasın yeşilçam klişelerine bayılırım) yeni bir akım yakalama çabaları açısından çok önemli adımlar atmıştır. Tunç Başaran bu akımın en başarılı yönetmenidir hiç kuşkusuz( uçurtmayı vurmasınların hakkını vermeyecek yoktur herhalde!) piano pianoyu da sayenizde bir kere daha izledim ama yine aynı kanıya vardım; rutkay aziz fevkalade ruhsuz bir oyunculuk sergilemiş.diğer oyuncuların,özellikle çocuk oyuncunun yanında o kadar donuk kalıyor ki! ona rağmen hikaye o kadar tatlı ki film bitmesin istiyor insan. tüm o yoksulluğa rağmen ne kadar mutlu bir film. yazık çocukcağızın ayağında pabuç yok ama bunu bir kızın pabuçlarını ödünç alarak pekala giderebiliyor. ve tabi filmdeki komun yaşantı öyle güzel ki insan öyle kalabalık ve sıcak bir ortamın eksikliğini hissediyor. çok güzel filmdir çoook,izlemeyen kalmasın :p

ben aslında kikujiro yu izlemek istiyordum ama kısmet ateşten kalbe akıldan dumana yaymış :) sahi bu filmin orjinal ismi ne ola ki;kıt ingilizcemle düşündüm düşündüm mantıklı bir çıkarım yapamadım. açıkcası filmin mizahı pek bana hitap etmedi,ben tesadüfleri ve bağlantıları çok severim ama bu kadar uzadı ki bir yerden sonra karıştırmaya başladım :) hııı bu filmi sevmediğim anlamına gelmez,sadece komedi olarak izleyemedim filmi...yiğenime de katılıyorum snatch tercihimdir,bir daha izle deseler onu tercih ederim(ve niye bire bir aynı bana açıklar mısınız?)

iyi bir suare oldu gençler,pazartesiye kadar kikujiro yu da izlemeye çalışacağım bakalım becerebilirsem ... bir sonraki suarede görüşmek üzere esen kalın :D
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL