bir kitap yazmaya çalışan bir adam, kitabını tamamlayamadan ölüyor, bir başkası yarıda bıraktığı kitabı tamamlayıp yayınlıyor. SORU

alimehmet

Konuyu Açan: alimehmet

19.12.2019 02:48

filmi bir arkadaşıma sordum izlemiş ama ismini, hangi ülke yapımı, hangi yılda çıktığını hatırlamıyor. filmde tamamlanması çok uzun sürecek bir konuda bir kitap yazmaya çalışan bir karakterimiz var, kitabı tamamlayamadan ölüyor ve bir başkası yarıda kalan kitabını bulup tamamlayıp yayınlıyor. filmi izlemedim sadece konusunu bir yerde duydum. hakkında bildiğim tek şey bu. bilen çıkarsa sevinirim. şimdiden teşekkürler.

edit: tam emin değilim karakterimiz annesiyle beraber yaşıyor olabilir. çünkü ilk duyduğumda aklıma alıklar birliği romanı gelmişti. onda da karakter bu şekilde tamamlanması uzun sürecek, hatta imkansız olan bir kitap yazmaya çalışıyordu ve annesiyle yaşıyordu. konu ve kitap arasında bir bağlantı kurmuştum ama roman hiç sinemaya uyarlanmış mı diye araştırdığımda ilgili hiçbir film olmadığını görmüştüm.
ALINTI https://www.sinefil.com/title/4g8rmn9 ??
filmi ilk fırsatta izleyip, daha önce izlemiş olan arkadaşıma da bu film mi diye soracağım, gelişmeleri tekrar buraya yazarım teşekkür ederim ilginiz için.
ALINTI rica ederim. tıpa tıp söylediğinizle uyuşmuyor ama benzediğini düşündüm.
https://www.sinefil.com/title/9yv205g ??

https://www.sinefil.com/ara/kitap

https://www.imdb.com/search/title/?keywords=book

https://eksisozluk.com/a-confederacy-of-dunces--103420
teşekkürler tekrardan biraz daha araştırayım, elbet bulunur. tabii filmi izleyen ben olmadığım için daha da zor bulmak.
The Words (2012) ? - https://www.sinefil.com/title/ye1d36n

Aslında kitabı tamamlamıyor. Büyük bir eser yazma hissinin nasıl olduğunu anlamak için, öldüğünü zannettiği başka bir yazarın el yazmasını birebir bilgisayara kopyalıyor.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Words_(film)

Belki bu film olabilir.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL