TISFEST - Teen International Shorts Festival

Artık Genç Bir Film Festivali var!

Dünyanın farklı ülkelerinde yaşları 13-19 arasında değişen yönetmenler tarafından çekilen kısa filmler İstanbul'a geliyor! Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kağıthane Şubesi tarafından düzenlenen Teen International Shorts Festival (TISFEST) 7-10 Şubat'ta, birbirinden özel filmleri Pera Müzesinde seyirciyle buluşturuyor.

TISFEST'in yan etkinliği olarak düzenlenecek olan masterclasslar, Robert Kolejde ve yine Pera Müzesinde katılımcılarını bekliyor olacak. Bu kısa film eğitimlerinde Ümit Ünal, Selim Demirdelen, Ceylan Özçelik Kısa Filmcilere Tavsiyeler: Kısa Film Çekilirken Yapılmaması Gerekenler hakkında sinema meraklılarıyla konuşacak, Selim Evci ise film okuma atölyesi düzenleyecek.

Festival kapsamında, dünyanın pek çok ülkesindeki durumu gençlerin gözünden yansıtan filmlerin yanısıra, her alandaki insan hakları ihlallerinin muhtelif örneklerini ele alan, bu konuda verilen mücadeleleri anlatan filmler de seyirciyle buluşacak.

Festival programında, Cafer Panahi, Hüseyin Karabey ve İdris Ouedraogonun da içinde yer aldığı Birleşmiş Miletler ve Avrupa Konseyinin destekleriyle çekilen O ZAMAN VE ŞİMDİ, 2010'DA SINIRLARIN VE FARKLILIKLARIN ÖTESİNDE (Then And Now: Beyond Borders And Differences), SİYAD En İyi Belgesel Ödülü dahil birçok festivalden ödülle dönen ve İstanbulun dinamiklerini, neo-liberal kentleşmesini sorgulayan EKÜMENOPOLİS ve Altın Palmiyeli yönetmen Apichatpong Weerasethakulun ve ödüllü yönetmenler Pablo Trapero, Jasmila Zbanicin de kısa filmlerinin yer aldığı STORIES ON HUMAN RIGHTS (İnsan Hakları Üzerine Hikayeler) gibi birbirinden çarpıcı filmler yer alıyor.

Festivalde Uluslararası Hrant Dink Vakfı tarafından yürütülen Vicdan Filmleri projesinin 2010 yılı seçkisi, Türkiyenin ilk liselerarası kısa film yarışmasını düzenleyen İstanbul Erkek Lisesine gelen 700 kadar filmden yapılan kısa film seçkisi ve Galatasaray Üniversitesinin düzenlediği Sinepark Film Festivalinin ödüllü filmleri seyircilerle buluşacak. Ayrıca Kultur&Art Initiative tarafından düzenlenen International Short Film Festival Detmolde gelen 3500 kadar kısa film arasından seçilen filmlerin ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Get Your Own Picture projesi kapsamında 13-26 yaş arası Türk, Alman ve İspanyol gençler tarafından çekilen filmlerin özel gösterimleri yapılacak.

10 Şubat akşamındaysa TISFEST Kısa Film Yarışmasına katılan 7 ülkeden 26sı yabancı toplam 93 kısa film arasından Mert Fırat, Feza Çaldıran, Thomas Balkenhol, Beste Bereket, Jannicke Systad Jacobsen, Scott Hillier, Berke Göl, Thomas Woschitz ve Bennu Yıldırımlar tarafından belirlenen TISFESTin en iyileri ödüllendirilecek. Büyük ödülün 1000 Euro olduğu yarışmanın final gecesinde genç yönetmenler, ödüllerini sinemanın ustalarının elinden alacak.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kağıthane Şubesi desteğiyle gerçekleşen festivalin gösterim ve etkinlikleri herkese açık ve ücretsiz olarak 7-10 Şubat 2012 tarihleri arasında Pera Müzesi ve Robert Kolejde yer alacak.
TEEN INTERNATIONAL SHORTS FESTIVAL (TISFEST) KISA FİLM YARIŞMASI

Türkiye'nin en köklü derneklerinden olan Türkiye Yardım Sevenler Derneği'nin Kağıthane Şubesi 10. yaşını gençlere yönelik bir sinema festivali düzenleyerek kutluyor.

Türkiye'de 13-19 yaş arası gençlere yönelik uluslararası tek kısa film yarışması olma özelliğine sahip olan TISFEST Kısa Film Yarışması, bu "genç" festival kapsamında, yaş sınırı haricinde başka bir kısıtlama olmadan herkese açık olarak düzenleniyor. Amacı öğrencilere genç yaştan sinema sevgisi kazandırarak Türk ve dünya sinemasının geleceğine katkıda bulunmak olan yarışma, genç yönetmen adaylarına fırsatlar sunuyor.

TISFEST Kısa Film Yarışması tüm lise öğrencilerini film çekmeye davet ediyor. Sinema çevreleri tarafından büyük takdir gören yarışma, yarışmacıların filmlerinin dünya çapındaki okul ve film festivallerinde gösterimine de olanak sunuyor.

Yarışmanın son katılım tarihi 12 Aralık 2011. Yarışma sonuçları, genç sinemacıların ustalar ile bir araya geleceği ve ödüllerin sahiplerini bulacağı festivalin son gecesinde, 11 Şubat'ta açıklanacak.

Yarışmanın önjürisinde; Yar. Doç. Dr. Murat Akser (Kadir Has Üniversitesi), HaberTürk Gazetesi sinema eleştirmeni Kerem Akça, Film Forum Zadar Direktörü Sergej Stanojkovski, ödüllü kısa filmciler Mustafa Emin Büyükcoşkun ve Cem Öztüfekçi, International Short Film Festival Direktörü Anna-Maria Schneider ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kağıthane Şubesi'ni temsilen İkinci Başkan Tülay Kesebir bulunuyor.

Yarışma ödül olarak birinciye 1000, ikinciye 750, üçüncüye 500 Euro veriyor, ayrıca önjüri ve jürinin takdirine göre mansiyon ödülleri de verilebilecek.

Yarışma süreci, katılım şartları, iletişim bilgileri ve tüm gelişmelere TISFEST'in internet sitesinden ve sosyal medyadan ulaşmak mümkün.

www.tisfest.org

www.facebook.com/tisfest

www.twitter.com/tisfest
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL