13. İstanbul Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali

13. İstanbul Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali

"Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali'nin onüçüncüsü, 29 Ekim 4 Kasım 2010 tarihleri arasında yine İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Festival, 1997 yılından bu yana Türkiye'den ve dünyadan yüzlerce belgesel filme ev sahipliği yaptı. Çok sayıda belgeselciyi ve belgesel kuramcısını seyirciyle buluşturdu. Sinema sanatının evrenselliğini önde tutarak, belgesel sinema aracılığıyla farklı toplumların birbirlerini tanımalarının ve anlamalarının da önünü açarak sıcak bir ortam oluşturdu. Şimdi, "13.1001"de, tüm belgeselciler olarak, gerçeklerimizi ve hayallerimizi bir kez daha paylaşmaya hazırlanıyoruz.

1001 Belgesel Film Festivali'ne katılacak filmlerin seçimi, güçlü ve evrensel bir sinema dili kullanmış olmaları kadar; insanlığı yücelten değerleri, farklı kültürlerin birbirleri yerine geçirilmeden bir aradalıklarını savunmaları; insanlığın gelecek tasarımına katkı sağlamaları; farklı ve derin bakış açıları sunuyor olmaları temel ölçütleri çerçevesinde yapılır.

1001 Belgesel Film Festivali, yeryüzünün en eski metropolünde düzenlenen, İstanbul'un konumunun getirdiği şansla, aynı anda iki kıtada birden düzenlenen tek festivaldir. Ortadoğu, Kafkasya ve Balkanlarla, başka deyişle, günümüz dünyasının en sıcak coğrafyasıyla çevrili konumdadır. İşte bu nedenle, önceki yıllarda olduğu gibi, dünya belgeselcilerinin, sinemaları ve söyleyecek sözleriyle burada olmalarının, bu olağanüstü platformda belgesel sinemanın gücünü göstermelerinin önemine inanıyoruz. Tüm dünya belgeselcilerine 13. kez sesleniyoruz: Yenilenmiş atmosfer içinde, sinemanız, öykülerinizle bu yıl da bizimle, dört gözle festivali bekleyen belgesel izleyicisiyle birlikte olacağınıza inanıyoruz... 13.1001'de buluşmak üzere

BSB Belgesel Sinemacılar Birliği
Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali Yürütme Kurulu"
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL