Belirsiz Gece Suare 33 - Pieta

hahaha alemsiniz segili dostlar :)

segili yeşilimtrak o fimi bilmiyorum ben ama ağladım diyosan kesin izlemeliyim. niye kendimize bunu yapıyoruz onu da bilmiyorum. off işkence sahnelerine bakama romantiklerde dramlarda ağla zor işimiz var zor :))
sevgilii...... neyse boşver! :)
Sevgili okgokg:D

İşte ben pek etkilendim. duygusal bir insanım sanırım(:
Sevgili yesilimtrak :-D

Market sahnesi hariç iş yoktu bence o filmde :-)
Sevgili esmeralda (:

Beni en çok etkileyen kısmı o market sahnesiydi. Yoksa gözümün içine sokulan coca cola reklamı ve baş roldeki adamın bir kez bile kıza seni seviyorum demeden evlilik falan tövbe yarabbim!!! Kız da pek evlilik meraklısıymış dicem de ama kız şirindi, biraz kayırabilirim onu. Hem benim ağlayasım vardı :D
nedense beni pek etkilemedi o film yeşilimtrak ya :)
sevgili günlük tadında sevgili miss pace(:

Öyle yaptım zaten ama a moment to remember ı izlemeyeydim iyiydi. Onun da son 10 dksına ağla ağla bi hal oldum.
sevgili yeşilimtrak ben de korku filmi izleyemem ne tesdüf. gerçi grup üyelerimiz beni korku filmerine alıştırmaya çalıştırıyolar yavaş yavaş ama beyhude çabalar bunlar :) bikaç ay önce ısrarlara dayanamayıp the shining izledim ve ağzımın payını aldım.film şahaneydi o ayrı konu da uzun süre daha cesaret edemem başka bişey izlemeye. old boy'u ben de çok beğenmiştim ama seninki üst üste fazla gelmiş çok iyi anlıyorum önerim biraz çerezlik film izle romantik komedilerin kollarına bırak kendini ben öyle yapıyorum :))
Duk filmlerinin içinde en iyisi diyemeyeceğim ama bolce şiddet içeren bir intikam filmi olmasının yanında; içinde merhamet, şefkat, sevgi, sevgisizlik, konularının da işlendiği, diyaloğu diğer filmlerine nazaran daha çok olan oldukça sert bir film diyebilirim.

Diğer filmlerini izlemeyenlere bu film cok zor gelecektir. Zaten Duk filmleri ve filmlerinin atmosferleri çok zordur, bazen sizi saatlerce günlerce esir alabilir.

Filmin ilk yarısı oldukça kasvetli; karanlık mekanlarda, torna atölyelerinde esas oğlanın haraç toplamaya çalıştığı birtakım insanlara yaptığı işkenceleri izleyerek geçiyor. Sonra evine donuyor yatıyor uyuyor. Her gün bu saçma hayata uyanıyor ve aynı şeyleri yaparak yaşıyor. Bir gün bir kadın çıkıyor ve ben senin annenim diyor ve tabi esas oğlanın vurdumduymazlığı yüzünden annenin bunu oğluna inandırması oldukça zor oluyor. Filmin anne oğul arasında geçen sahnelerinde çok konuşulacak şeyler var. Annesine tecavüz sahnesi inanılmaz gereksizdi, çocuğun kendini tatmin ettiği sahnelerde annesinin onu gözlemlemesi ve yardım eder gibi onun da buna dahil olmasına ben de bir anlam veremedim,saçma geldi bana.. Sonra bir de balık sahnesi vardı.Neyse

Annesi olduğuna inandığımızda ise esas oğlanın daha iyi daha merhametli olduğunu, artık yalnız olmadığı için mutlu olduğunu izliyoruz. Tam bu noktada annesinin planı işlemeye başlıyor. Annenin neden bu kadar ısrarcı olduğunu da öğrenmiş oluyoruz ki burda filmin bizi götürdüğü yerde beynimden vurulmuşa döndüm. Esas oğlanın annesine kavuşmasına sevinemeden kaçırıldığı için kahrolmasına mı üzülelim, annenin oğullarından birinin diğer oğlunu katlettiğinin acısını mı yaşayalım. Ve finaldeki mezar sahnesi bizi bu sorularla başbaşa bırakarak sona eriyor.

Bazı hatalar ve gereksiz diyaloglar haricinde beni memnun eden bir film olduğunu söylemeliyim.

Duk filmlerini sevdiğim için tavsiye edebilirim fakat ilk duk filminiz bu olmasın :)

Ki-Duk Kim'in ağır sessizlik hakim olan filmlerine aşina olduğumdan,normal bir filme göre az bile sayılabilecek diyalog içeren film,gözümde sürekli diyalog olan bir film haline dönüşebildi.Bu filmin tarifi gerçekten de 'acı' ile yapılabilirdi.Ki-Duk Kim'dan intikam filmi izlemenin tadı bir başkaydı.Filmin özelinde baktığımızda bariz mantık hataları ya da benim cevabını bulamadığım sorular can sıksa da,başarılı ve oldukça rahatsız edici bir film olmuş.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL