Belirsiz Gece Suare No: 36 - Kara Film

Not: İki film seçilip, iki film izlenecektir :)

1) Yabancı (1946) -The Stranger - okgokg



II. Dünya Savaşı'nda dehşet verici katliamlara ortak olan Robinson, Amerikalı bir kadınla evlenir ve Connecticut'a yerleşir... Hikayede Robinson'un peşini bırakmaya niyetli olmayan kahraman bir dedektif de yer almakta.

2) Son Darbe (1956) -The Killing - okgokg



Eski bir mahkum olan Johnny Clay, beş yılını Alcatraz'da hapishanede geçirmiştir. Sevgilisi Fay ile evlenip düzenli bir hayata geçmeden önce son bir soygun yapmayı kafasına koyan Clay, bir yarış sırasında, odalardan birinde bulunan iki milyon dolarlık parayı çalmayı planlamaktadır. Bunun için bir ekip oluşturan Clay; bir polis, gözlemci, keskin nişancı ve güreşçiden oluşan çetesiyle birlikte hazırladıkları kusursuz soygun planını gerçekleştirmeye çalışacak, ancak türlü talihsizliklerle karşılaşmaktan kurtulamayacaktır.

3)Call Northside 777 (1948)- crowfuu



1932 yılında bir polis öldürülür ve Frank Wiecek müebbet hapisle cezalandırılır.On bir yıl sonra Frank'in annesinin gazete ilanı, Chiacago muhabiri P.J O'Neal'ın davayla ilgilenmesini sağlar. O'Neal bir süre Frank'in suçlu olduğuna inanmaya devam eder. Ancak fikrini değiştirmeye başladığında,yanlışlığın kanıtlanmasını istemeyen yetkililerin artan baskısıyla karşılaşır.

4) Kuzey Caddesindeki Pikap (1953) -Pickup on South Street - crowfuu Anladığım kadarıyla; yanlışlıkla düşman ajanlarına ait olan bir mesajı çalan bir hırsızın, komünistlerin hedefi olmasını işliyor.

5) Darağacımı Yükseğe Kur (1947) -Out of the Past - cemal erdem



Küçük bir kasabada benzin istasyonunda çalışan Jeff Bailey (Robert Mitchum) bir gün kumarbaz Whit Sterling (Kirk Douglas) ile tanışıyor. Sonra flash-back'lerle Jeff'in bir zamanlar Sterling'in özel dedektifi olduğunu ve onun sorunlarını çözmekle görevlendirildiğini öğreniyoruz.

6) Üçüncü Adam (1949) -The Third Man - cemal erdem



Amerikalı ucuz roman yazarı Holly Martins, eski dostu Harry Lime'in çağrısı üzerine savaş sonrası Viyana'sına gelir. Gelir gelmez de arkadaşının bir trafik kazasında öldüğünü öğrenir. Fakat göremediği arkadaşının sevgilisiyle tanıştıktan sonra, Lime'in kayboluş öyküsünü araştırmaya karar verir.

7)Çifte Tazminat (1944) -Double Indemnity - human being



Phyllis Dietrichson, sigortacı Walter Neff'i baştan çıkararak kocasını birlikte öldürmeye ve onun kaza sigortasından gelecek parayı paylaşmaya ikna eder. Cinayet planlandığı gibi gider, fakat ikilinin birlikteliğinin ilk günlerinden sonra ikisi de birbirinin hareketlerinden şüphe duymaya başlar.

8 )Darağacı Asansörü (1958) -Ascenseur pour l'echafaud - esmeralda



İdam Sehpası"nda patronunun karısıyla aşk yaşayan bir iş adamının patronunu öldürüp olaya intihar süsü vermesi sırasında yaptığı küçük bir hatanın büyüyerek olayları içinden çıkılmaz bir hale dönüştürmesi anlatılmaktadır.

9) Çin Mahallesi (1974) -Chinatown - esmeralda



Eski polis Jake Gittes özel dedektif olarak çalışmaktadır. Los Angeles'ın su idaresinden sorumlu Hollis I. Mulwray'i takip etmek için eşi Evelyn tarafından kiralanır. Evelyn eşinin kendisini aldattığını düşünmektedir. Takibe başlayan Jake gerçekten de Hollis'in başka bir kadınla beraber olduğunu görecektir. Ancak olaylar beklediği gibi gelişmez. Hollis gizemli bir şekilde öldürülür.

10)Şeytan Çıkmazı (1987) -Angel Heart - calamityyy



Louis Cypher adlı gizemli bir müşteri, özel dedektif Harry Angel'dan Johnny Favourite adında bir adamı bulmasını ister. Verilen ipuçlarını değerlendiren Angel, hedefine doğru ilerledikçe bir takım doğaüstü olaylarla karşılaşır. Dahası, aranan kişiye dair bilgi aldığı herkes vahşice öldürülmektedir. Polisin suçu kendi üzerine üzerine atmasından korkan Angel, her şeye rağmen görevini getirmeye çalışır. Bu sırada voodoo büyüsü yapan siyah bir kızla arasında bazı yakınlaşmalar başlar. Louis Cypher'ın gölgesi her an Angel'in peşindedir.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL