fransız sineması

Yazdığını okumak biraz zor oldu ama neyse :)
çok teşkkr ettim :) 400 darbedn haftasonu başlamya karar verdm diğerlerinide izlme listeme aldm .yavştn eski yeni filmlri ,oyunculrı yöntmnri tanıyrk izlrm :)
Koro ve Fidel'in Yüzünden'i destekliyor, bir de Joyeux Noel, Vas, Vis et Deviens ile Le Temps Qui Reste'i eklemek istiyorum..
Kesinlikle ama kesinlikle Koro'yu izlemeni tavsiye ederim, kulaklarının pasını silecektir. Bir de Fidel'in yüzündeni de izlemeni tavsiye ederim. Luc Besson tarzını pek sevmem ama Leon ve Angel-A'yı tavsiye ederim.

Havada aşk var ve pembe hayat da olabilir. Biyografi istersen Kaldırım serçesi olabilir. Dram istersen de benim için üzülme olabilir. Ayrıca erotik filmler de olabilir diyorsan Mahremiyet, Mahrem şeyler de olabilir.

Bence yönetmenler veya oyuncular üzerinden gidebilirsin. Mesela benim favori oyuncularım Catherine Denevue, Isabelle Huppert, Emmanuelle Bart'tır. Yönetmenlerden ise Jean Pierre Jeunet, Francois Ozon ve Jean Luc Godard'ı sayabilirim.
az önce izlediğim Michou d'Auber (2007) (Yeni Ailem) ve Les Choristes (Koro) öneriyorum burdakilerin dışında.
Les-Amants-du-Pont-Neuf / Köprüüstü Aşıkları, Jules et Jim / Jules ve Jim ve Jean-Pierre Jeunet'nin (Alien hariç) tüm filmleri... Serseri Aşıklar'a ek öneriler olsun.
400 Darbe,Serseri Aşıklar gibi filmlerle başlarsanız keyif alabilirsiniz. 80-90 yılları arasında çekilmiş Fransız filmlerine pek yanaşmayın derim ilk başta, daha sonra alıştıkça onları da izlersiniz :) 20-30 yıllları arasında genelde gerceküstücü filmler çekmişler. 30-50 arasında melodramımsı işleri çoğunlukta. 50 ler sonrası yeni dalga zaten 80 lere kadar yeni dalga gelmiş gibi ama sonra bir cozutmuşlar bana göre, ben kaldıramıyorum mesela 80 sonrası Fransız fimlerini. Fransız Fİlmleri Tarihi üzerine uzman olmadığım için yalnızca deneyimlerim doğrultusunda bu genellemeleri yaptım, başkası farklı düşünebilir tabii.Demem o ki verdiğim tarih aralıklarında tabii ki başka tarz filmlerde çekilmiştir.

Yine de 400 Darbe ile başlayın derim :)
2000'ler değil ama 1960 yapımı olur mu? :)

A bout de souffle - Breathless / Serseri Aşıklar
1928 ve 1929 yapımı filmler mi :D:D hayatımda o kadr eski bi film izlediimden emin diilm:) yinede saol :) böle bildiğin daha güncel filmler var mı?
başlangıç derken çok mu geri gittim bilmem ama =) şu film(La Passion de Jean d'Arc)bayağı güzel bir başlangıç olabilir..

sonrası için de Un Chien Andalou diyenler çıkacaktır =) ha tabii film zevkinize göre, birden Fransız sinemasından soğuyabilirsiniz de bunları izleyip.. belki de kötü önerilerdir, bilemedim şimdi =)
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL