Kertenkele - Kadın Olduğum Gün

ya bunu görmedim de mesaj attım sana, yalnız bu filmle caanım iran sinemasını yargılamayalım lütfen, parçalar bütünü temsil etmiyor. diğer filmler seni kendine getirecek okg, majid majidi'nin o saf, insancıl kamerası tüm dertlere deva. marmoulak'ın da çok iyi bir mizahı var.

kadın olduğum gün hakkında şimdilik sussam da yakında bi şeyler demeyi plalıyorum.
halamutlukalanlardansupheduymakgerekir'in ikazına rağmen bir hata edip Kadın Olduğum Gün'ü izledim, elimde olmayan sebeplerden dolayı. Kısa süresi beni cezbetti ama etmez olaymış. Hiç beğenmedim ne yazık ki... İlk hikayede bir iki şey ve son hikayedeki sahildeki ev sahnesi hariç film hiçbir şekilde ilgimi çekmedi. Zaten ikinci kısmını ileri sara sara izledim. Ne güzel imgeler falan kullanmışta, azıcık senaryosunu sağlamlaştırsaymış da bizi boğmasaymış. Ben izledim, siz kaçın :)

Not: Slave ve Hülya'ya bu mudur yani İran sineması diyorum :P


Molla kiligina girerek hapisten kacan riza adli bir hirsizin oykusunu anlatir. kara komedi tarzindaki film, iran'da cok buyuk ilgi gorunce mollalari haliyle rahatsiz etmis ve en nihayetinde yasaklanmis.



Üç farklı jenerasyonun İrandakadın olmaküzerine yaşadığı problemleri anlatıyor film. İran sineması denince akla ilk gelen isim olanMohsen Makhmalbafın eşi olanMarzieh Makhmalbafyönetmenliğindeki filmde, hikaye üç farklı episoda bölünüyor.

İlk bölümünde dokuzuncu yaşgününde artık İran geleneklerine görekadınolduğunu ve artık dışarıda gönlünce arkadaşı Hasanla oynayamayacağını öğrenen Havanın hikayesini izliyoruz. İkinci bölümde kocasının izni olmamasına rağmen bir bisiklet yarışına katılan Ahoonun dramını, son bölümde ise alışveriş merkezindeki Hoora adlı yaşlı bir kadının bu zamana dek kullanmadığı ve reddettiği tüm beyaz eşyaları alışını izliyoruz.

Filmde çeşitli metaforlarla özgürlük kavramı her fırsatta vurgulanıyor. Ayrıca film müthiş final sahnesiyle de beyinlerimize kazınıyor.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL