Belirsiz Gece Suare No: 52 - Mickybo and Me

Ben çok giremedim filmin içine ya. Konuşmaları beni çok rahatsız etti. Ondan sanırım :)

Yani ortalama bir seyirlikti. Mickybo'dansa Jonjo'yu tercih ederim ayrıca. Öyle fırlama çocukları hiç sevmem. Zaten sonu da ne biçim bitti öyle? Böyle film mi olurmuş! Tatlı bir şekilde bitmeliydi film bence. Bir kaç yeri eğlenceliydi ama ben yer yer sıkıldım ve duyguyu tam alamadım. Öyle bir şeyler işte :) Filmin açılışı ile direk kafam zaten Babam İçin'e gitti :)
iki ufaklığın izledikleri bir western filmdeki karakterlerle kendilerini özdeşleştirerekkorkusuzca çıktıkları çok tatlı, komikAvusturalya'ya kaçışmaceralarını anlatangüzel bir arkadaşlık hikayesi.

mickyboooo, çilli ufaklık tam ısırmalıktı..Jonjo gibi birçocugu bile yoldan çıkardı hınzır :)

elele tutuşup denize atladıkları sahneye bayıdım..

müzikler ve baba oğul konusma sahnesı cok dokunaklıydı..

kısmen de olsa bir baba oğul hikayesi izledik yine :)
Butch Cassidy ve Sundance Kid filmini severim, o yüzden bu filmi izlememek olmazdı. Belfast'ın tüm o bölünmüşlüğüne rağmen güzel bir arkadaşlık öyküsüydü. Eğlenceliydi, kendi çocukluğum aklıma geldi. Ben daha çok Jonjo gibi sakin bir çocuktum ama hayal dünyam genişti. 'Jonjo benim atım dandik çıktı.' :]
52 numaralı suare için, yorum girme süresi çarşamba gecesi 23:59'a kadardır dostlar. balkabağı olmadan, yorumlarımızı girelim :) tek film izleyen bir artı, bir eksi alır. bu hatfa kampanya yapamadık maalesef.
butch cassidy ve sundance kid olmaya özenen, westerncilik oynayan iki tatlı veledin çok çok özel dostluklarının öyküsü. ne güzel bir filmdi öyle. mickybo sen nasıl bir şeysin yahu. ağzın da epey bozuk ama sana yakışmış, mıncırılası şey seni. jonjo yu da yoldan çıkardın ya ne denilir sana.

Mickybo nun bazı durumlardaki söylediklerine kahkayı basmadım değil, şu at sahnesinde attan düşüp at pisliğini yapınca arabanın icat edilme fikrinin orraya çıkış sebebi olarak göstermesine ne güldüm ama.

arkadaşlarıma katılıyorum banka soyma sahnesi, midilli ile kaçamayış sahnesi çok güzeldi Mickybo nun dört ayaklı canlılardan yana şansı olmuyor ki, iki ayaklılardan yana da pek iyi değil ya jonjo farklıydı.

Son sahneler neydi öyle ya ben hüzünlendim öyle bir.

Son olarak filmin müzikleri de hoşuma gitti. Pek güzellerdi. Filmi seçen ve öneren arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim.
cidden çok tatlı film. bu mickybo sevilmicek gibi değil. o ne fırlamalık öyle.banka sahnesine ben de bayıldım.kapıdan çıkışı şahaneydi :) bir de midilli üzerindeki kaçışları daha doğrusu kaçamayışları çok güzeldi :) güzel bir büyüme öyküsü, güzel bir macera. sonlara doğru hüzünlü olsa da keyifle izledim.
çok tatlı bir film buuuu,mickybo ya bayıldım hele banka soyduğu sahne efsaneydi efsane :)


1970lerin Kuzey İrlandasında geçen Mickybo and Me, bir başka The Troubles dönemi filmi değil. O dönemde geçmesine rağmen, farklı hayatlardan gelen iki çocuğun çılgın hayal dünyasını ön plana çıkaran film, keyifli bir büyüme öyküsü anlatıyor aslında. Terry Loanein Owen McCaffertynin Mojo Mickybo adlı oyunundan uyarladığı Mickybo and Mede, Kuzey İrlandada Protestanlar ve Katolikler arasındaki tartışmaların hat safhaya çıktığı bir zamanda, farklı mezheplerden iki çocuk arasında başlayan dostluğa tanık oluyoruz.

Butch Cassidy and the Sundance Kid filmine tutkuyla bağlı olan bu iki çocuk, Butch ve Sundancei rol modeli olarak kabul ediyor ve onlar gibi aranan suçlular olmak için ellerinden geleni yapıyor. O arada gittikçe şiddetlenen politik ve toplumsal anlaşmazlıklar ise birlikte Avustralyaya kaçma hayalleri kurmalarına neden oluyor. McCaffertynin oyununda iki ana karakteri yetişkin oyuncular canlandırırken, Loanein filminde çocuk oyuncular kullanılıyor .
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL