Film Gibi Oyunlar

Bioshock İnfinite diyebiliriz sanırım. Oyunu bittirdikten sonraki üç-beş gün hikayede kafama oturmayan yerler için bi dolu yazı okudum. Film gibi oyundu vesselam.

Şu sıralar Red Dead Redemption'da western tadında ileriliyor.
Bu başlıkta nasıl Assassin's Creed serisi olmaz özellikle 2 ve Brotherhood...
arkadaşlar bioshock da çok sağlam hikayeye sahip bunu da bir yere yazalım ve;

oyunların hikayelerini anlatan spoiler'lar dahil önerebilceğiniz bir site var mı? çok ciddi şekilde sıkıntı çekiyorum bu konularda, özellikle half life ile ilgili daha yeni öğrendiğim şeylerden sonra çok sinir oldum açıkçası... yani türkçe olmasa bile muhakkak bir ing. site vardır diye düşünüyorum her oyunun/karakterlerin hikayesini spoilerlar dahil anlatan ...

not: bioshock 2'yi oynamadan infinitie'i oynamak istiyorum ama 2. oyunun hikayesini baştan sona öğrenmem gerek :)
the walking dead the game diyorum başka da birşey demiyorum.

büyük bir önyargıyla yaklaşmıştım bu oyuna birşey popülerleşmeyegörsün hemen cılkını çıkarıyorlar diye ama bu bambaşka birşey olmuş. zaten oyundan ziyade interaktif bir dizi izler gibi hissediyorsunuz kendinizi.

oyunun konusu ve karakterleri o kadar mükemmel yapılmış ki oynadıktan sonra dizisi inanılmaz basit geliyor insana.

finali en duygusuz en odun insanın bile gözlerini doldurur diye düşünüyorum. insan bilgisayar oyununa duygulanır mı ağlar mı diye sormayın izlediğim hiçbir film veya dizi beni bu kadar etkilememiştir şahsen. cast akarken çalan müzikse etkiyi iki katına çıkarıyor; http://www.youtube.com/watch?v=T-bXhI4AzNg

dram türünden hoşlanan veya depresyona girmek isteyen mazoşist ruhların kaçırmaması gereken bir oyun olmuş.
Her yere de bu oyunu yazıyorum manyak gibi ama neyse =) Tabii ki Sanitarium diyorum.. Zamanının ötesinde bir oyundu zaten, kurgu inanılmazdı ve bir aralar filmi çekilecek diye okumuştum bir yerlerde ama ne yazık ki arkası gelmedi.
İlk tercihim kesinlikle Prince Of Persia - Warrior Within..

Neden mi hikaye,kontroller, efektler, yaratıklar, mekanlar, müzikler inanılmaz işlenmiş. Oyunu daha kurarken setup müziği sizi o kasvetli atmosferle bütünleştiriyor. Dahaka her karşımıza çıktığında ondan kaçarken adrenalin patlaması yaşıyorsun elin ayağına dolanıyor. Birde yetenek ve zeka isteyen bir oyun bana kalırsa sayılı insan bu oyunu eksiksiz bitirmiştir (Bütün life upgrade'leri toplayarak) çoğunluk ise trainer yada bölüm videolarını kullanarak ancak bitirmiştir..Tam tadına varılacak bir oyundur hayatımın oyunlarından birisidir. Dürüst olmak gerekirse eksiksiz bitirememişimdir hiç bir zaman, illa ki kendimi kaptırıp bir kaç life upgrade yerini atladığım olmuştur. Bunun sonucunda olması gereken sonu yaşayamamışımdır.

Bunlara ilaveten diyaloglarda harikadır, dövüşte kullanılan kombolar bıçak atmaya kadar çok başarılıdır. Daldan dala atlamayı, duvarlarda yürümeyi saymıyorum bile. Demem o ki bu oyun oynanmadan ölmemeli insan..

http://www.youtube.com/watch?v=UjLVSnPskSU

İkinci tercihimde Assassin's Creed

İsmail'i tarikatına mensup Haşhaşinlerin meşhur suikastçilerini anlatır. Yazacak çok şey var bu oyun hakkında hatta kitabı bile var Alamut diye. Kendini kanıtlamış bir oyundur büyük bir iştahla oynanır..
Star Wars serisine dair yapılan oyunların,birçoğundan farklı olarak, Knights of the Old Republic,efsanesi sizi bambaşka bir diyara sokar.

Başlı başına bir film konusu olabilecek Raven'in, Cumhuriyet tarihi içerisinde kaybolmuş hikayesinde ilerlerken,kendi çaplarında kişilik sahibi NPC'lerle ortaklaşarak,kendinizi ararsınız. Raven,asla ne bir Jedi ne de bir Sith sayılabilir. Bu tiplemenin iki yanını da keşfetme olanağı sunan oyun,bir RPG'nin size sunabileceği tüm imkanları sağlar. Sıra tabanlı savaş algoritmasıyla,rol yapma oyunlarının tüm unsurları başarılı bir şekilde harmanlanmıştır.

İkinci oyunda ise,Raven'in ardından,başlayan Jedi avı neticesinde,kalan son Jedi olduğuna inanılan bir karakteri canlandırırsınız. Raven'e göre,oldukça silik sayılsa da, "sürgün" olarak adlandırılmış bu Jedi,Bastila'nın gizemini çözmesi bakımından önemlidir.

Gerek ilk oyun gerekse de ikinci oyun, Yıldız Savaşları tarihçesi içerisindeki,önemli tiplemelerden beslenen,fantastik bilimkurgu severleri memnun edebilecek,mükemmel bir atmosfere sahiptir.
the darkness serisi bu konuda en başarılılarındandır sanırım. ama max payne gibi hiç edilecekse hiç filmi çekilmesin daha iyi. oynarken yaşatıyor kendini resmen gerek konusu gerek atmosferi gerekse müzikleriyle.

---spoiler---

http://www.youtube.com/watch?v=vRP0pbVsRV0&feature=related

---spoiler---

http://www.youtube.com/watch?v=C6WKYAZXlCA

özellikle ikinci oyunun sonuna doğru tımarhane sahneleri inanılmaz başarılı. sayfalarca övgü içerikli sözler sarfedebilirim aslında ama gaza gelip spoiler vermekten korktuğum için burda bırakıyorum.
Yeri gelmisken Silent Hill'den su soundtrack'ipaylasmadan edemedim :)
Benim favorim Braid.

Filmi cekilse bu kadar etkileyici olur mu bilmem ama oyunun sonu dunyayi algilayisimiz, kendi kurgularimiz hakkinda oyle bi tokat vuruyo ki suratina insanin, bir sure beyninden vurulmusa donuyorsun.

Suan sonundan bahsetmeyi cok isterdim...

Ayrica muzikleri de enfes!

Ornegin 1, 2, 3
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL