adidas muhabbeti.. SORU

billy_walsh

Konuyu Açan: billy_walsh

22.09.2012 01:14

selam kardeşler,

filmin sadece tek bir sahnesini hatırlıyorum, güzel bir film bile olmayabilir bilmiyorum ama muhabbet iyiydi.. büyük ihtimalle 2000 sonrası.. 2-3 genç muhabbet ediyor, bir tanesi zamanında bir barda otururken yanındaki bir adamla sohbet etmeye başladıklarını, bu adama kafasındaki yeni bir adidas ayakkabısı dizaynından bahsettiğini, adidas'ın böyle bir ayakkabı çıkarırsa çok satacağını falan anlattığını söylüyor.. birkaç sene sonra da bu adamın kendisine ulaşıp bir miktar para veya bir çift ayakkabı verdiğini söylüyor.. adam meğer adidas'ta çalışıyormuş, çocuğun bahsettiği modeli üretmişler, çok satmış vs vs.. "bu modeli ben tasarladım" deyince arkadaşları çocuğa inanmıyordu galiba, dalga geçiyorlardı elemanla sanırım..

böyle işte, sevgiler..
Bunun film olduğundan emin misiniz? Şaşırdım, çok şaşırdım; çünkü Hakan Günday'ın Piç romanında da bu muhabbetin tamamen aynısı ama tamamen aynısı yaşanıyor.

Daha önceleri kitabın sinemaya uyarlanacağını duymuştum, ama çekimler Ekim'de başlayacak diye biliyordum. Şimdi baktım, hatırladığım gibi henüz gösterime girmiş değil, çekimler başladı mı bilmiyorum. Belki de izlediğiniz sahne, ön gösterim gibi bir şeydi.

Aynı muhabbetin başka bir filmde daha döneceğini zannetmiyorum, veya belki de Hakan Günday'ın çok beğendiği bir filmdir ve gönderme yapmak istemiştir kitabında, bilemem. Yine de izlediğiniz o sahneyi nerde izlediğinizi (TV'de?, TV programında?, internette?) ve filmin Türkçe olup olmadığını sorayım, ona göre daha da emin olacağım.

Not: Hakan Günday - Piç romanını da buradan herkese önereyim, filmi çıkmadan bir okuyun derim.
Off, of, aman aman..

Ben bunu 'piç'te okudum tabii ki de ya.. İnanamıyorum resmen aklımda bir film sahnesi gibi kalmış, hatta bulundukları mekanı, çocukların tipini bile kurmuşum.. sanki zamanında izlemişim de hayal meyal hatırlıyor gibiyim.. işin garibi bildiğin avrupalı elemanlar var kafamda, veya amerikalılar ama olay avrupa'da geçiyor gibi..

sağol oprichnik dostum.. bu arada ümit ünal ve selim demirdelen geçen sene başlayacak diye duymuştum, sonra haber çıkmayınca iptal oldu herhalde dedim.. şu anki ekibi biliyor musun, kim uyarlıyor, kim çekiyor, oyuncular vs?
Ben de başta bu soruyu görünce "Filmi çıktı da biz mi kaçırdık acaba lan!?" diye korktum; meğer senin hayal gücüne ait bi filmmiş. :D

Baktım da, iptal olmamış hayır. Milliyet'in dediğine göre 1 Ekim'de çekimlerine başlanıyor. Dediğin gibi Ümit Ünal senaryoyu üstleniyor, Selim Demirdelen yönetmen, Hakan Günday senaryoya uyarlama aşamasına hiç katılmamış, katılmak istememiş. Bakalım nasıl bi' şey olacak. Oyuncular konusunda bi bilgi bulamadım, kafamda canlandırıyorum kim oturur bu rollere diye, ünlü oyuncular pek sıcak gelmiyor niyeyse. Bakalım nasıl bi seçim yapacaklar. Bi' de senin kurduğun sahnedeki tipte adamlar oynatılırsa, ya sen kafayı yersin, ya ben senin müridin olurum. :D

İllüstrasyona, resme yeteneğin varsa bi çiziver şimdiden, ihtimalleri es geçmeyelim. ;)
gerçekten yarı şok geçirdim diyebilirim, göz ucuyla gördüğüm bir film olsaydı bile sonradan kafamda bu kadar gerçekçi canlandırabilir miydim, bilmiyorum..

aynen, ünlü oyuncular yakınından bile geçmesin isterim bu filmin.. ama karakter sayısı fazla olduğu için elbet yakından tanıdığımız birileri olacaktır, bari yine bağımsızın temsilcileri olsun, her hafta maceradan maceraya koşan dizi oyuncuları pek yanaşmasa iyi olur..

bir de ne yazık ki ne ümit ünal'a ne de selim demirdelen'e 'güvenim tam' diyemiyorum, umarım saçmalamazlar..
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL