Haçlı Seferleri Kingdom Of Heaven Filmindeki Buz Troy SORU

C

Konuyu Açan: cuneytyesilcam

01.08.2011 03:15

Haçlı Seferleri Kingdom Of Heaven Filmindeki Buz Troy

Bu filmlerden başka Haçlı Seferleri filmleri var mı?

Arn(2007)

The Crusades(1935), a Cecil B. De Milleproduction, starring Henry Wilcoxonas Richard Lionheart

Hearts and Armour(1983)

Kingdom of Heaven(2005), depiction of the Battle (Siege) of Jerusalem

Robin and Marian(1976)

Kingdom Of Heaven filminde Selahaddin Eyyubi esir aldığı krala bir tastan bardağa buzlar koyup sonra üstüne su koyuyor kral zehir sanıp içmiyor merak ettim o çağda buzdolabı yok buzu nasıl elde etmişler google dan biraz araştırdım erimeyen karlar toplanır çukura konur üstü örtülürdü yazıyor eski çağlarda buz nasıl elde edilirdi başka fikri olan var mı?

Troy filminin bir türlü alt yazılı linklerini bulamadım yazan olursa sevinirim.
Bazı haçlı seferi filmleri;

Dante's Inferno: An Animated Epic (2010)

The Seventh Seal (1957)

Ivanhoe (1982 film) (1982) (TV)

Robin Hood: Prince of Thieves (1991)

Bu arada cidden haçlı seferi hakkında film sayısı oldukça azmış. Yazdıkların dışında bunları buldum. Gerçi 7.mühür ve robin hood direk haçlı seferi filmi değil.

Buz olayına gelirsek;

Eskiden yiyecekler nasıl saklanırdı?

Hz. İsadan önce Eski Mısır gerçekten büyük ve uygar bir toplumdu. Eski Mısırlıların çeşitli konulardaki buluşları ve uygulamaları, bu sözümüzü kesinlikle doğrulamaktadır.

Eski Mısır toplumunun egemen sınıfı ve soyluları, lüks derecesine varan gerçek bir rahatlık içinde yaşıyorlardı. Bu arada ülkenin çöl sıcağında gerçekten gerekli bir unsur olan buz dan yararlanmayı da biliyorlardı.

Köleler her gece yüzlerce toprak kap içine doldurulmuş suyun donmasını sağlamakla görevliydiler. Gecenin arzında bu kapları dolduran suyun yüzünde ince bir buz tabakası oluşurdu. Ertesi gün efendileri de yiyeceklerini ve içeceklerini soğutmak için bu buz tabakalarından yararlanırlardı.

Gene eski Makedonyada yiyecekleri ve içecekleri soğutmak için başka bir yöntem uygulanıyordu. Hindistan fatihi Büyük İskender rahatına, konforlu yaşamaya çok düşkündü.

Hindistan seferi esnasında, içmeksizin yapamadığı içkisinin soğutulmasını istemişti. General olmak tutkusuyla yanan subaylarından biri, dağların tepesinde kar topladı. Bu karı, kolaylıkla erimeyeceği derin, gölgeli çukurlara doldurdu. Böylece İskenderin şarabının devamlı şekilde soğutulmasını sağladı.

Aradan 300 yıl geçtikten sonra, Romalılar kölelerini dağlardan kar toplayıp Romaya getirmekle görevlendiriyorlardı. Şehrin uygun yerlerindeki mağaralara, özel olarak hazırlanmış kovuklara depolanan karın erimemesi için üzeri defne yaprakları, yeşillik dallarla örtülürdü.

Sonra Portekizliler başka bir yöntem uyguladılar. Kışın dağların oyuklarında, kovuklarında donan, buz haline gelen suyu yosunlarla sarıyor, kaplıyor, ilerde havanın ısındığı mevsimde bunu kullanıyorlardı.

13. yüzyılda Uzak Doğuya giden uzun bir süre Çinde kalan ünlü gezgin Marko Polo suyun, sütün, hatta ender bulunan, değerli ve çabuk bozulan bazı yiyeceklerin dondurularak muhafaza edilmesi yöntemini öğrendi. İtalyaya dönüşünde bu yöntemin orada da uygulanmasında öncü oldu.

Bütün bunlara rağmen buzla ve dondurmak suretiyle yiyeceklerin muhafaza edilmesi işinin büyük ölçüde ve yaygın şekilde yapılabilmesi hayli gecikmiştir. 17. yüzyılda, Fransada buz ve kar satıcılarının hayli yaygınlaştığı biliniyorsa da, aynı şeyin Amerikada uygulanması 1799 yılından önce değildir.

1800 yılında bir İngiliz evlerde buzun muhafazası için ilk buzluğu yaptı.

1834 yılında Jacob Perkins adındaki bir mühendisin çalışmaları da soğutucu olarak bir devri daim sisteminin kullanıldığı ilk buz makinesinin ortaya çıkarılmasıyla sonuçlandı.

alıntıdır..

TROY

http://divxplanet.com/sub/m/2672/Troy.html
ÇOK TEŞEKKÜRLER

Sevgili Daw yazdığın Haçlı Seferleri filmleri için çok teşekkürler. Eski çağlarda buz nasıl yapılırdı bilgileri için çok teşekkürler. Merak ettim aklından mı yazdın yoksa bir yerden kopyala yapıştır mı? En altta alıntıdır yazdığına göre google dan olması gerek. Bu bilgileri yazdığınız sitenin adresini yazarsanız sevinirim. Troy'un alt yazılarını arıyorum yazmadım, Troy filmini türkçe dublaj olmadan, orijinal dilinde arıyorum ve hemen hemen yok, olan linklerinde çoğu kırık, bu filmin orijinal dilinde linklerini yazarsanız makbule geçer. Tüm bilgler için teşekkürler. Sağ olunuz.
Öncelikle rica ederim, yardımım dokunduysa sevindim.

Buz meselesi bi geyik ortamında konuşulmuştu ama aklımda kalanları yazmak yerine nete başvurdum ve sorduğun soru sayesinde bende daha geniş bilgilere ulaşmış oldum. link: http://www.msxlabs.org/forum/bunlari-biliyor-musunuz/205965-eskiden-yiyecekler-nasil-saklanirdi.html

Sanırım sen filmleri forum sitesinden falan indiriyorsun. Eğer torrent kullanırsan zaten orjinal dilinde bulabilirsin. BTJUNK gibi sitelerden torrent'ini indir istersen. Direk aranmış linki verim (aynı şekilde film adamından troy yazıp açılan sayfada sol altta altyazıların altında torrent sitelerinin linklerini veriyor)

http://btjunkie.org/search?q=Troy+2004
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL