fransiz filmleri SORU

L

Konuyu Açan: louis_garrel

13.11.2011 00:47

fransiz drama filmlerinin mudavimi bir insan olarak bildiginiz gordugunuz ya da duydugunuz bir film varsa eklemenizi rica ediyorum...
Geçen gün ekledim Irene (2002) maalesef filmi hiçbiryerde bulamadım. ararken benim gibi arayanlar olduğunu da öğrendim. izleyenler çok güzel olduğunu söylüyor.
fransız filmleri derken fransız oyuncuların oynadığı, yönetmeninin fransız olduğu ya da fransa ile ilgili filmlerden mi bahsediyorsun?

ben yönetmen filmlerini seyretmeyi daha çok seviyorum.mesela francois ozon, çünkü tarzları pek değişmiyor, oyuncu filmlerini de takip edebilirsiniz..mesela isabelle huppert ve catherine denevue çok iyi fransız oyunculardandır..

http://www.imdb.com/keyword/france/french/?title_type=feature&genre=drama ayrıca imdb'de istediğiniz her kelime detaylı arama yapabiliyorsunuz.

bir de fransanın oscar ödülleri sayılan cesar ödüllerini takip edebilirsin. mutlaka çok güzel filmler çıkacaktır..
Les Choristes - Koro filmini izlemeni tavsiye ederim.
romantik dram gibi değil ama baya güzel bir film büyük ölçü izlemişsindir ama yine de yazayım dedim.

Jeux d'enfants / Love Me If You Dare (Cesaretin Var Mı Aşka?) (2003)
hem drama hem müzikal, muhtemelen izlemişsinizdir ama mutlaka tavsiye ederim. http://www.filimadami.com/Notre-Dame-de-Paris-8682.html
ayrıca bir de anlatımı çok durgun olmasına rağmen, tuhaf duygularla izlemiş olduğum bir film; http://www.filimadami.com/goster.php?id=9710
le huitieme jour, rain man filminin çok daha iyisi, gerçekisi diyebiliriz.muhakkak bakıver.
fransız filmi deyince aklıma sanat filmi kisvesi altında çekilmiş soft pornolar yada abartılmış gore filmleri hiç lmadı saçma sapan oha dedirten aksiyon filmleri geliyor. ama senin aradığın bunlardan biri değildir muhakkak.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL