3 film birden! SORU

babelfish

Konuyu Açan: babelfish

08.02.2011 19:45

1. Korku-gerilim karışık bir şeylerdi. Çook seneler önce izledim. Şimdi küçük bir kız çocuğu, evlerinin bahçesindeki havuzda mı, yoksa yakınlardaki bir gölde mi ne, ölü bulunuyor. Herhalde düşmüş ölmüş falan diyorlar, anne bayağı bir olayın şokundan çıkamıyor ama.. Neyse, sonra zamanla kadın kızının sesini duymaya başlıyor evin içinde. Böyle sudan yansır gibi ışıklar falan görüyor duvarlarda ve kız "anne, kelebek!" diyor mütemadiyen.. Neyse, anneden başka duyan yok bu sesi tabii. Bir de kocası var bu kadının ama ölen kızın üvey babası bu. O da aha kadın delirdi falan modunda elbette... Neyse, kadın bir gün ruhlarla iletişim kuran başka bir kadınla iletişime geçiyor (medyum). O küçük kızın derdinin ne olduğunu anlamaya çalışıyor falan. "Kelebek" üstüne yoğunlaşıyorlar ve sanırım üvey babanın kol saatinin içine mi bir yerine küçük bir kelebek girmiş, onu görüyor kadın bir gün. Hem de bayağı bir su da almış saat, bozulmuş etmiş. Meğer kızı bu adam boğmuşmuş.. (ABD yapımı)

2. Gene küçük bir çocuk var ama erkek. Böyle çipil çipil sarı saçlıydı sanki. Bu da böyle polisiye-gizem tarzıydı sanki. Bunun da rahat bir 12-13 senesi var. Bir cinayet işleniyordu bu çocuğun yanında, tek tanık da bu çocuktu. Ama çocuk hiç konuşmaz oluyordu o olaydan sonra (ya da hep öyleydi belki, tam hatırlamıyorum). Hep elindeki iskambil kartlarıyla oynuyor bir şeyler yapıyordu. En sonunda da çocukla ancak o kartlar sayesinde iletişim kurabileceğini anlayan polisler, her resimli karta, gerçek olaydaki insanların isimlerini verip, çocuğu bir güzel konuşturuyorlardı. Yani çocuk şuna benzer bir şekilde anlatıyordu olayı: "Kral, Kraliçeye çok kızdı, çünkü o Joker ile öpüşüyordu...." gibi.. (bu da ABD sanırım)

3. Bu da muhtemelen çok fantastik, 3. sınıf bir Amerikan filmiydi. Tek hatırladığım şey, küt-sarı saçlı bir kadının, topuklu ayakkabısının en ucundan bir anda çıt diye dışarı çıkan bir bıçak ile milleti çok fena öldürdüğü sahne =)

(böyle malum birileri gibi destan yazdım ama kusura bakmayın artık =))
1. Death Dreams (1991) olabilir...

2. Silent Fall (1994) yüksek olasılık...

3. 80 ve 90'larda verdiğin tanımlara uygun birçok curcunalı filmi olan Cynthia Rothrock'un buna benzer aktiviteli bir filmini hatırlıyorum ama hangisi olduğunu anımsayamadım. İstersen isimden bakabilirsin...
1.si evet bu. 2.si maalesef bu değil ama bunu da izlemişim. 3. için doğru kadın evet bu ama filmi bulmak imkansız herhalde =) neyse en azından 2. film için biraz daha dursun bu başlık. çok teşekkürler.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL