amerıkan sınemasının 11 eyul sonrası dusuşü

Belki de olan biten her şey aynıdır. Sadece olaylara farklı bir bakış açısından bakmaktasındır. Bildiği kadarı ile filmlerde ABd bayrağı gösterilince önemli vergilerden muaf oluyorsun ki her filmde bayrak görmek şaşılacak şey değil, Amerika ulusu göçmenlerin ülkesidir. Ülke keşfediğinde ne kadar para peşinde koşan ne kadar para gözlü varsa ülkeye gitti fakirler gidemedi tabi. Dolayısı ile karma bir millet çıktı ortaya ve açık konuşalım milliyetçilik-ulusalcılık hala tüm dünya da en ağır basan birleştirici unsurlardandır. Kök yok milli bilinç yok vatan sevgisi yok. Sen olsan ne yapardın her bir kaç yılda bir, bir ülkeye çıkarma yapan bir ülkenin yöneticisi olsan ya da dünyanın her yerinde askeri olan bir ülkenin yöneticisi olsan ? Şüphesiz bir bilinç oluşturur ve bunu aşılardın bunun faşizm ile alakası yok.

Alışılagelmiş yapıtlardan öteye naslı gidebilirsin ? Nasıl farklı bir şeyler yapabilirsin ? Eğer yeni bir şeyler üretemiyorsan eskinin üstüne bir şey korsun böyle devam eder bu. Varmı bizim böyle filmlerimiz ben görmedim süper kameralarla çekilmiş aksiyon severlerin ağzını sulandıran... Var mı karikatürlerinde-çigi romanında siyaset olmayan göz dolduran bir yapıtın hayır... Herkes en iyi bildiği işi yapar. Japolar anime yapar Amerikalılar karikatür yazar-çizgi roman yazar ve sonra bunun filmini çeker hintliler filmlerine müzik ve dansı fazlasıyla ekler bu örnekleri uzatabilirsin. Eskiden yok muydu bu kadar ; yoktu haklısın neden ?

Avatar ı çekmek için bir kaç yıl sırf teknolojinin gelişmesini beklediler

Breaking Bad ne kdar popüler oldu ne uçuk aksiyon sahneleri ne de süper kameralar ne süper kahramanlar...

Zamanla birlikte yeni şeyler keşfedilir gerek teknoloji gerek fikirsel gerek yapıtsal bunlar şartların el verdiğince en sarsıcı en güzel şekilde piyasaya sürülür.

Görüş belirttim sohbet niteliğinde

sağlıcakla-_-

Unutmadan 11 eylül sonrası Amerika'nın ülkesinde el atmadığı konu kalmamıştır.

Seyahat,vatandaşlık,siyasi suç ve cezaları,savaş suçlularını ne yapacağı hatta yeri geldiğinde Cenevre anlaşmasını ezdi geçti kaldı ki sinemaya el atmasa olmazdı.
kısaca konuya gıreyım hollywood dunya sınemasınınmerkezıdır. gerek teknık alanda gerekse senarıst yonetmen,sanatcı konu acısından bır fabrıka sayılabılır. ancak 11 eylul sonrası holywoodun devlet sansurune ugradıgını dusunuyorum bır amerıkan fasizmı ,egemenlıgı altında kalmıstır o kadar kı dıkkat edılırse sonzamanalrda yapılan fılmerdekı sahnelerden muhakkak hepsınde ,amerıkan bayragı bır yerlerde dalgalanmaktadır konular amerıkalı olmanın gururunu ,dunya polıtıkalarında ,yasayısında amerıkalı olmanın ayrıcalıkalrı nı tasımaktadır. kısır bır donguye gırılmıs konularda ya amerıkayı fılm ıcabı yaratılmıs super kahramanalrla oveceksın ya da ucuk fantastık fılmlerle hasılat elde edeceksın gorusu ortayacıkmıstır. eskıden yokmuydu dıyeceksınız ama yanı artık abartlı olmaya basladı. kısaca gorusum bu. saygılar selamlar.
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL