1. Çanakkale Troia Film Festivali

Türk sineması son yıllarda hem üretkenlik hem de içerik açısından yükselişte.. Her yıl yüzlerce film çekiliyor, birçoğu yerli ve yabancı festivallerden ödülle dönüyor. Kaliteli, özgün filmler artık sinemaya gitmeyen Türk seyircisini yeniden sinema salonlarını doldurmasını sağlıyor.

Sinemamızın gelişimine paralel olarak her sene birçok film festivalleri düzenlenmeye başlandı. Festivaller genel olarak ulusal bir anlayış ile temellerini atıyorlar. Ancak zamanla bir kısmı uluslar arası bir yapıya bürünebiliyorlar. Dünyanın Türk sinemasını tanıması, ortaya çıkan eserleri bilmeleri açısından festivallerin önemi büyüktür. Kendi kültürümüzü, özümüzü en iyi şekilde yansıtma olanağı bulduğumuz alan sanat, sanatı paylaşma olanağı bulduğumuz organizasyonlar ise festivallerdir.. Festivaller kültürlerarası köprü olma özelliğine sahiptirler

Festivallerin kapsamı, içeriği kadar önemli olan bir başka şey ise gerçekleşeceği yerdir.. Festivaller gerçekleştikleri coğrafyanın adeta kimliğine bürünürler, ondan beslenir, şehir ile bir bütün olurlar.. Çanakkale tarihi zenginliği ve doğal güzellikleriyle tüm dünyaca tanınan bir ilimizdir ve gerçekleşecek olan festivale en iyi şekilde ev sahipliği yapacaktır.
Çanakkale, Troia öyle önemli ve etkin bir yere sahiptir ki tarih boyunca bütün ulusların tarih yazıcılarının en çok merak ettiği yer olmuştur...
Batı uygarlığı kültürel mirasını hiçbir şeye borçlu olmadığı kadar TROİA efsanesine borçludur.

Efsaneleriyle ünlü bu büyülü şehri bu sefer de sinemanın büyüsü saracak...

Bu sene 15 - 19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin katılımcıları ve programı yakında duyurulacaktır.

http://www.troiafilmfestivali.org/troiafilmfestivali.html
Bir mesaja cevap veriyorsunuz.
GİRİŞ YAP
Şifremi Unuttum!

ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?

HEMEN ÜYE OLUN
Aktivasyon Mailim Gelmedi!
ŞİFREMİ UNUTTUM
AKTİVASYON MAİLİ GÖNDER
ÜYE OL